Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ!!!


 
αποκλειστικό
ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ  EMAD AZIZ,  ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕΣΑ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟ!    
ΞΕΣΠΟΥΝ ΜΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΕΝΕ:
 ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ Η  ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ!!!
Συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος από τις 19 Δεκεμβρίου 2010, όταν ο Emad Aziz ενώ εργαζόταν καθαρίζοντας τζάμια στο Υπουργείο Εργασίας,  παραπάτησε  στο πρεβάζι  της εξωτερικής  πλευράς του παραθύρου και πέφτοντας  στο κενό από τον τρίτο όροφο,  έχανε τη ζωή του. Ένας  χρόνος  που κύλησε βασανιστικά  για την οικογένεια του άτυχου Αιγύπτιου, και ειδικά για τη Μαίρη, τη χήρα γυναίκα του   που  έχει αναλάβει να σηκώνει το σταυρό του μαρτυρίου,  όντας  υποχρεωμένη να  αναθρέψει και να μεγαλώσει τα τέσσερα (4) παιδιά τους!

Η Μαίρη η οποία ζει στην πόλη Ελμίνια,  300 χιλιόμετρα μακριά από το σπαρασσόμενο από ταραχές Κάϊρο, ανεβαίνει μόνη το Γολγοθά της, χωρίς η Ελληνική Πολιτεία να έχει εκδηλώσει τη στοιχειώδη μέριμνα που επιβάλλεται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Τη μόνη, πενιχρή  βοήθεια που έχει, είναι από τα αδέλφια του Emad που βρίσκονται και εργάζονται στην Αθήνα, κάνοντας και αυτοί το μεροκάματο του …θανάτου: καθαρίζουν τζάμια!
Η Πολιτεία επί δώδεκα μήνες γυρίζει προκλητικά την πλάτη της στην οικογένεια του Emad. Τα αδέλφια του άτυχου αλλοδαπού αισθάνονται ότι τούς εμπαίζει.
Ο Χάρης Aziz  και ο Aziz-Aziz (κάτω φωτό), μιλώντας στoν Mάκη Βραχιολίδη,  καταφέρονται προσωπικά εναντίον της τότε Υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη. Ο Χάρης  είναι κατηγορηματικός: «Μας εξαπάτησε η κα Κατσέλη» λέγει  και συνεχίζει:
«Με είχε καλέσει η ίδια η Υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας ενάμισι περίπου μήνα μετά τον θάνατο του αδελφού μου. Πήγα με εκπρόσωπο του σωματείου των εργαζομένων για το θέμα της σύνταξης και αποζημίωσης, από το εργατικό ατύχημα του Emad. Μου είχε πει τότε η κα Κατσέλη,  “θα κάνουμε ό,τι μπορούμε” . Δίπλα της ήταν ο γενικός γραμματέας, ένας ψηλός κύριος και αυτός μου είχε πει: Θα έρθεις μετά από ένα μήνα και θα σου δώσω εγώ χαρτιά που θα σου χρειαστούν  για τη σύνταξη.
 
Πήγα λοιπόν μετά από ένα μήνα, αλλά τότε, ο ίδιος άνθρωπος  μου απάντησε: δεν έχω να σου δώσω τίποτε, λάθος κατάλαβες. Εγώ δεν είπα ότι θα σου δώσω κάτι. Με εξαπάτησε η Υπουργός»,  πρόσθεσε με οργή ο Χάρης Aziz.
--Από το σωματείο εργαζομένων τι σού λένε;
-- Και αυτοί που είπαν ότι το Υπουργείο Εργασίας  με κοροϊδεύει.
Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος χωρίς ουσιαστικά να καταλογιστεί ευθύνη σε κανέναν! Αν και η υπόθεση ξεκόλλησε γρήγορα από το Αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως το οποίο είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει την ανακριτική διαδικασία μετά το ατύχημα, έκτοτε η δικογραφία ανατέθηκε σε εισαγγελέα, αλλά ακόμη δεν έχει βγει κανένα πόρισμα!
Μάλιστα, μόλις πριν από ένα μήνα,  έφτασε στα χέρια της οικογένειας Aziz η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, η οποία –ευτυχώς- ήταν καθαρή (φωτό)!

«Φοβόμασταν ότι έψαχναν τρόπο να κουκουλώσουν την υπόθεση και να …βρουν έκθεση  που να λέει ότι ο αδερφός μας είχε πρόβλημα υγείας ή ότι έπαιρνε ναρκωτικά», τονίζει  ο Χάρης, πεπεισμένος ότι υπάρχει σχέδιο κουκουλώματος ευθυνών.
«Την ίδια μέρα που σκοτώθηκε ο αδερφός μου έγινε και άλλο εργατικό ατύχημα το οποίο και αυτό ανέλαβε το Αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Από αυτό όμως το ατύχημα και πόρισμα βγήκε και ορίστηκε δικαστήριο. Μόνον η δική μας  υπόθεση καθυστερεί σκόπιμα », προσθέτει ο Χάρης.
Οι καταγγελίες, δεν βαρύνουν μόνον τη κα Λούκα Κατσέλη αλλά πρωτίστως το υπεύθυνο για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας Υπουργείο Εργασίας. Το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο το οποίο οφείλει να μεριμνεί για την ασφάλιση, παρέχοντας παράλληλα συνθήκες ασφαλούς εργασίας των εργαζομένων, το Υπουργείο που ελέγχει ή επιβάλλει ποινές σε άλλους παρανομούντες,  δεν φρόντισε τα του οίκου του: Είχε στον χώρο του ανασφάλιστο αλλοδαπό εργαζόμενο, είχε συνάψει σύμβαση-μαϊμού με εταιρεία η οποία απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους, ενώ  ταυτόχρονα δεν διασφάλιζε στο ελάχιστο τις συνθήκες εργασίας όσων καθάριζαν τζάμια! Αναγκάζονταν να γίνονται ακροβάτες, να βγαίνουν από την έξω πλευρά των παραθύρων, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, κάτι που δυστυχώς πλήρωσε ο άτυχος Emad Aziz.  Υπό το βάρος αυτών των καταγγελιών, το Υπουργείο Εργασίας από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να  σκεπάσει τις ευθύνες του. Ανακοίνωσε το εργατικό ατύχημα 10  ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, ενώ τα αδέλφια του Emad Aziz, για την έως σήμερα μεγάλη καθυστέρηση άσκησης ποινικών διώξεων από τη Δικαιοσύνη, θεωρούν ότι υπάρχει …δάκτυλος από το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας.

Πάντως, η δικηγόρος Βάσω Παπαδημητρίου που έχει  αναλάβει να διεκπεραιώσει την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας του Emad,  ήταν καθησυχαστική: «Δεν είναι πρώτη φορά που καθυστερούν τέτοιες υποθέσεις. Θα περιμένουμε λίγο ακόμη, μια και πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε η ιατροδικαστική έκθεση».
Το μόνο που ζητούν η χήρα γυναίκα του Emad Aziz και τα αδέλφια του, είναι Δικαιοσύνη. Για να απαλύνουν τον έτσι κι αλλιώς δυσβάσταχτο πόνο από τον άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου