Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΣΥΡΕΙ Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ!

Η αναβολή της χορηγίας από τον Μπάμπη Στάϊκο 
άλλαξε τα δεδομένα

Η εφημερίδα μας, ανταποκρινόμενη στο αίτημα τουλάχιστον 250 πολιτών να τοποθετηθεί το υπό κατασκευή άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο τέρμα της οδού "17 Νοέμβρη", με ταυτόχρονη μετωνομασία της οδού σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου", κατέθεσε την πρόταση στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να συζητηθεί σε επόμενη δημοτική συνεδρίαση.
Η Δημοτική Αρχή ανταποκρινόμενη στο αίτημα, το προγραμμάτισε για να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου. Οι αντιδράσεις όμως που σημειώθηκαν, υποβοηθούμενες τόσο από την εφημερίδα "30Μέρες" όσο και από το myxolargos.gr , δημιούργησαν τέτοιο κλίμα, ώστε κρίθηκε επισφαλής ακόμη και η διεξαγωγή της συζήτησης στα δημοτικά συμβούλια.
Συγκεκριμένα, το myxolargos.gr  θέλοντας προφανώς να καταγράψει τις αντιδράσεις που συγκέντρωνε η πρόταση μετωνομασίας της οδού, με την παράλληλη τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο τέρμα αυτής, απευθύνθηκε στην ιδιοκτησία της  καφετέριας "γιάφκα" ! Καφετέρεια η οποία παραπέμπουσα σε "γιάφκα",  αποτέλεσε την επομένη κιόλας ημέρα...ορμητήριο συγκέντρωσης αντιδρούντων, οι οποίοι εξέδωσαν  απειλητική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωναν:  Κανένας δήμαρχος,  κανένας άρχοντας δε θα ορίσει την αλλαγή ονόματος της κεντρικής οδού εισόδου στο Χολαργό..ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.." :




Το παραπάνω απειλητικό μήνυμα αποτελούσε συνέχεια  της εκστρατείας που διοργάνωσε το γνωστό για τα αναρχοαριστερά φρονήματά του indymedia.gr. Ακριβώς τα ίδια που υπήρχαν στο indymedia.gr εκπορεύονταν και από το καφέ "γιάφκα"!
Ιδού τι υπήρχε στο site indymedia.gr
"Ο Χολαργός δεν θα γίνει... του Παπάγου γειτονιά
από ΑΝΤΙΦΑ 21:55, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012
θεματικές: Πόλη - Δημόσιοι/Ελεύθεροι Χώροι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΡΤΑΛΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ''ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ''..
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΡΤΑΛΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ''ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ''..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ..ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ..ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΛΟΙΠΟΝ(250 ΠΕΡΙΠΟΥ) ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ.ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΣΑΝ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ...κανενας δημαρχος κανενας ''αρχοντας'' δεν θα ορισει την αλλαγη ονοματος της κεντρικης οδου εισοδου στο Χολαργο..ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.".
Η ανακοίνωση που, δημοσιεύτηκε από το myxolargos.gr  (κρίμα, για την ποιότητα ενημέρωσης που θέλει να έχει), έδινε καταφανές μήνυμα ότι ενδεχομένως να σημειώνονταν έκτροπα και επεισόδια, με ταυτόχρονη προσπάθεια να παρεμποδιστεί η διεξαγωγή μιας καθ'όλα δημοκρατικής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, την οποία στο κάτω-κάτω ζητούσαν 250 δημότες και κάτοικοι της περιοχής.  

Σε κλίμα απαξίωσης και επονείδιστης αρθρογραφίας για την πρωτοβουλία, κινήθηκε και η εφημερίδα 30Μέρες. Όλα αυτά διαμόρφωσαν κλίμα διχόνοιας, που το αντιλήφθηκε αμέσως ο δωροδότης-χορηγός του αγάλματος Μπάμπης Στάϊκος, ο οποίος και απέσυρε (μέχρι νεωτέρας), τη χορηγεία του αγάλματος!
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και η εφημερίδα μας αναστέλλει την πρωτοβουλία της, ζητώντας συγγνώμη από τους 250 πολίτες, γιατί οδηγήθηκε βιαίως και παρά τη θέλησή της, στην απόφαση αυτή.
Αποστέλλει δε επιστολή προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώντας να αναγνωστεί στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου