Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ...ΓΙΑΦΚΑΣ!


Το myxolargos.gr με ιδιαίτερη σπουδή προβαίνει στις δημοσιεύσεις των ανακοινώσεων φασιστοειδών, οι οποίοι με απειλές και εκφοβισμούς του τύπου "Κανένας δήμαρχος,  κανένας άρχοντας δε θα ορίσει την αλλαγή ονόματος της κεντρικής οδού εισόδου στο Χολαργό..ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.." , απέτρεψαν τη διεξαγωγή της συζήτησης στο Δ.Σ.Παπάγου-Χολαργού με θέμα την μετωνομασία της οδού «17 Νομέμβρη» και την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Λυπούμαστε για τον λόγο ότι το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν παίρνει καμία θέση επ'αυτής της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι την υιοθετεί! Ελπίζουμε τουλάχιστον να δημοσιεύσει την απάντηση του «Παρατηρητή», η οποία έχει ήδη κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητήσαμε την ανάγνωσή της από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Σημειώνουμε ότι η απόσυρση της πρότασής μας έγινε μετά τις φασιστικού τύπου αντιδράσεις και υπό το κράτος απειλών που εκτόξευσαν το indymedia και τα συντρόφια του, που συνεδρίασαν στο café «γιάφκα»!
Αυτοί λοιπόν οι υπογράφοντες ως «Ενεργοί πολίτες άνω Χολαργού» (αλλά χωρίς ονόματα και οι οποίοι προσήλθαν μετά από κάλεσμα του indymedia.gr),  δεν σέβονται ούτε καν τις δημοκρατικές διαδικασίες και το ενυπόγραφο αίτημα 250 πολιτών!  Εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία αναδημοσιεύουμε από το myxolargos.gr και η οποία βρίθει ανιστόρητων ανοησιών και μηνυμάτων ανθελληνικού περιεχομένου.
Πριν δημοσιεύσουμε την απάντησή μας (το απόγευμα), θέλουμε να επισημάνουμε (προς το παρόν)μόνον ένα πράγμα:
1. Προσέξτε πόσο απαξιωτικά αναφέρονται στον Μέγα Αλέξανδρο (μιλιταριστής)! Είναι οι ίδιοι τύποι που ουσιαστικά συνεργούν στο χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Σκοπιανούς. Ας μην απορούμε λοιπόν γιατί οι σκοπιανοί φτιάχνουν αγάλματα του μεγάλου στρατηλάτη και το αεροδρόμιό τους το ονομάζουν «Μέγας Αλέξανδρος». Κατά τα άλλα οι «Ενεργοί Πολίτες Άνω Χολαργού», είναι πατριώτες και μιλάνε για …ελληνική ιστορία!


Η σημερινη συναντηση στο yafca εγινε κανονικα με μεγαλη προσελευση κοσμου διαφορετικων αποχρωσεων και ιδεολογικων κατευθυνσεων. Αυτο που εκανε τη συναντηση να εχει τοσο κοσμο ειναι οτι καποιοι προσπαθουν να ακυρωσουν την ιστορια του τοπου μας και να δημιουργησουν εστιες μιλιταριστικου προσανατολισμου στις γειτονιες μας. Ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι τετοιες αποψεις περι αλλαγης ονοματος οδων στο χολαργο ειδικα αυτης της 17 Νοεμβριου 1973 ειναι ΥΠΟΠΤΕΣ και οι ''καποιοι'' που κινουν το θεμα αυτο ειναι πιστοι της χουντας και της 7ετιας της, απομειναρια της που προσπαθούν μεσω της κρισης που βιώνει η χωρα μας να φτιαξουν τη δικη τους μικρη χουντα. Φυλλαδες τοπικες με υπογραφες (2007;), σταγονια χουντικων και δωρεες με μονο θεμα τον ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ (η ελλαδα κυριοι δεν ειναι μονο σπαθια και τοξα, αλλα φιλοσοφια, ποιηση, επιστημη) δεν θα βρουν εδαφος εκφρασης στο Χολαργο…Η δημοκρατια πολεμα το φασισμο και αν εσεις δημοκρατια εννοειται να καταργειται η ιστορια της χωρας μας εμεις θα ειμαστε σκια σας… Σημερα αποφασισαμε να παρακολουθουμε το θεμα στενα γιατι ξερουμε οτι ανθρωποι που κυνηγουν την πολιτικη τους καριερα (σταικος;) ,φυλλαδες (παρατηρητης) που οραματιζονται μια αθηνα με στολες και τανκς θα συνεχισουν σε καθε ευκαιρια την προσπαθεια να κανουν ΟΛΟ το δημο ενα μεγαλο Παπαγου… Αποφασισαμε μετα απο πολλες αποψεις να κρατησουμε τους τονους χαμηλους λογω των εξελιξεων και απλα να παρακολουθουμε το θεμα στενα... Για εμας ειναι δεδομενο οτι καποιοι προσπαθουν να ακυρωσουν την μνημη των νεων για τους αγωνες κατα της χουντας και των συνεπειων της.. Να ξερουν οτι αυτοι θα ανοιξουν ενα πολεμο και σε αυτο θα βρεθουν ηττημενοι σε καθε επιπεδο… Η ενταση θα κλιμακωθει εκ μερους σας και οχι απο εμας… Εμεις δεχομαστε το δικαιωμα στη μνημη αλλα οχι εις βαρος του Πολυτεχνειου και των αγωνων του. Σας ριχνουμε το γαντι λοιπον κυριοι. Τελος ακουστηκε η αποψη να γινει αγαλμα του Μπελογιαννη στο μερος της εκτελεσης του στου Παπαγου και μια αλλη..το ποσο ή μερος του ποσου να δωθει σε συμπολιτες μας (ειστε Ελληνες τελικα η απλα κρατατε οπλα;) που πραγματικα υποφερουν. Ταξιδια σε παρισι και λοιπα δηθεν γκοσιπ δωρεες δειχνουν και ομολογουν το κιτς χαρακτηρα του εμπνευστη της ιδεας ''μιλιταριζουμε το Δημο μας''. Θελουμε να ευχαριστησουμε τους καταστηματαρχες που ηρθαν, τον απλο κοσμο και τις συλλογικοτητες που και αυτες στεκονται με αξιοπρεπεια απεναντι στο νεο φασισμο στο δημο μας. Μην μας ταραζετε τον υπνο μας..θα γευτειτε την αυπνια μας...

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΩ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου