Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η τυφλή δικαιοσύνη δικαίωσε την Γερμανία


πηγή: agrinioculture.gr

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με ψήφους 12 προς 3 δικαίωσε την προσφυγή της Γερμανίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου συμπεριλαμβανομένου και του Διστόμου. (καλά δεν περίμενε και κανένας το αντίθετο, εδώ που τα λέμε).
Το Διεθνές Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική υπόθεση παραβίασε την ετεροδικία της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία μπορούν να γίνουν μηνύσεις ή αγωγές από θύματα των ναζί μόνο στα εθνικά της δικαστήρια.
Τις αγωγές ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων είχαν καταθέσει οι οικογένειες θυμάτων των σφαγών αμάχων και οι κληρονόμοι Ιταλών που είχαν μεταφερθεί στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανάμεσα στον Σεπτέμβριο 1943 και τον Μάιο 1945, όταν η Ιταλία τελούσε υπό γερμανική κατοχή και πριν από την προσχώρησή της στις συμμαχικές δυνάμεις. Τα ιταλικά δικαστήρια ενέκριναν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων του ναζισμού .
Επίσης το 2008, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου του 1997, η οποία καταδικάζει το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 218 θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944.
Αυτές οι αποζημιώσεις δεν θα δοθούν ποτέ… Τόσα εγκλήματα ανεξόφλητα…Αλλά είπαμε η Γερμανία είναι η Αμερική της Ευρώπης…Μπορεί και κάτι παραπάνω…
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου