Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ"

Το «κίνημα της πατάτας» έφερε στο προσκήνιο ένα μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα των μεσαζόντων.
Τι είναι αυτό που μεσολαβεί από τη στιγμή που παραλαμβάνεται το προϊόν από τον παραγωγό, μέχρι τη στιγμή που παραδίδεται στον καταναλωτή ώστε η τιμή να πολλαπλασιάζεται; Είναι λογικό οι ενδιάμεσοι χονδρέμποροι να έχουν ένα μικρό κέρδος και οι λιανοπωλητές ένα μεγαλύτερο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογούνται τιμές πολλαπλάσιες της τιμής του παραγωγού, σε κάποιες περιπτώσεις.
Από την άλλη πλευρά παρατηρείται το φαινόμενο, οι παραγωγοί να πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, στις ίδιες τιμές με τους εμπόρους.
Όλες αυτές οι στρεβλώσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα, να επιβαρύνεται ο καταναλωτής και να πλουτίζουν οι μεσάζοντες είναι αποτέλεσμα χρόνιων πολιτικών επιλογών. Απαιτούνται ως εκ τούτου ριζικά μέτρα.
Εμείς επικροτούμε κινήσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στον χειμαζόμενο λαό μας. Πρέπει όμως να κοιτάζουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Έτσι η πολιτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προτίθεται να καταργήσει εντελώς τους μεσάζοντες ενεργοποιώντας όλους τους παραγωγούς, ώστε να απαρτίσουν μία συντεχνία, αναβιώνοντας την αρχαιότατη παράδοσης του Γένους μας. Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί κάθε περιοχής θα ελέγχουν τα έξοδα τους και τον μόχθο τους. Αυτό προϋποθέτει βεβαίως άλλη αντίληψη της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άλλο ήθος. Οι παλαιότεροι συνεταιρισμοί σχεδόν παντού απέτυχαν, διότι μία μειοψηφία παραγωγών, ήταν ευάλωτοι στο δέλεαρ των πολιτικών, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν τις ενώσεις αυτές από όργανα προασπίσεως των παραγωγών, σε κομματικά παραρτήματα του ρουσφετιού και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που εισέρεε με τις κρατικές ενισχύσεις. Εμείς θέλουμε τον παραγωγό αφέντη και όχι δουλοπάροικο.
Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση κι εμείς την έχουμε, γιατί η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι παράγωγο μεσαζόντων, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μοχθούντων για τον τόπο πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου