Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΣΗ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!


Διοίκηση του Δήμου: ΟΧΙ στην αλλαγή της θέσης της Λαϊκής Αγοράς
γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
  Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού 

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησα προ Ημερησίας Διατάξεως να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για αλλαγή της θέσης της Λαϊκής Αγοράς, λόγω ακαταλληλότητας και των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.
Δυστυχώς η Διοίκηση του Δήμου δεν δέχτηκε ούτε καν να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και απέρριψε το αίτημά μου.
Υπενθυμίζω πως, όταν στις 21/7/2011 αποφασίστηκε να γίνεται η Λαϊκή Αγορά στην οδό 25ης Μαρτίου, από το Ηρώο μέχρι την οδό Υμηττού, είχα αντιδράσει έντονα και υποστήριξα:
«Η νέα θέση που προτείνετε έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο μειονέκτημα συνίσταται στο ότι, η οδός 25ης Μαρτίου είναι από τους βασικότερους οδικούς άξονες του Χολαργού και κάθε Δευτέρα στους πέριξ της Λαϊκής δρόμους να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Περικλέους και Ουρανίας δεν θα μπορούν να μπούνε στην οδό Κεραμικού, αφού στην οδό Αετιδέων γίνεται ταυτόχρονα η Λαϊκή με το Εμπορικό τμήμα και θα υποχρεώνονται να στρίβουν αριστερά στην Ευριπίδου και στη συνέχεια στη Φειδίου, Κεφαλληνίας, Αγίας Τριάδας κλπ, με αποτέλεσμα την υπερβολική κυκλοφοριακή επιβάρυνση όλης της περιοχής.
Δεύτερον μειονέκτημα, η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται στο άκρον του Χολαργού. Κύριοι της Διοίκησης του Δήμου σας ερωτώ: Πως και πότε θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που διαμένουν στην Αρκαδίου, Λ. Δεδούση, Αριστοτέλους, Τσαλδάρη, Ψαρρών, Αμφίσσης, Χίου, 17ης Νοεμβρίου, Πλατεία Κύπρου, Σωκράτους Πυθαγόρα κλπ; Θα περιμένουν 4 και 8 μήνες που θα πάει η Λαϊκή Αγορά στην Φανερωμένης και στην Ευριπίδου;
Σίγουρα η πρόταση να μετακινείται η Λαϊκή Αγορά κάθε 4 μήνες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εφόσον όμως πληρούνται δύο βασικές προϋποθέσεις, Πρώτον, οι θέσεις που θα επιλεγούν να είναι κατάλληλες και δεύτερον, να εξυπηρετείται και όχι να ταλαιπωρείται η πλειοψηφία των συνδημοτών μας».
Δυστυχώς τότε δεν εισακούστηκα και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η νέα θέση, δηλαδή η οδός 25ης Μαρτίου που πρότεινε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δασκαλόπουλος. Όπως δεν εισακούστηκα και στην 24η συνεδρίαση/1-12-2011, αλλά ούτε και χθες (1-3-2012), που επανέφερα το θέμα και επανέλαβα τους λόγους για τους οποίους είναι ακατάλληλη η συγκεκριμένη θέση για διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς και ζήτησα να βρεθεί άλλη θέση.
Προσωπικά εκπλήσσομαι με την αρνητική στάση των διοικούντων για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και να μην λαμβάνουν καθόλου υπόψη την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου