Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ!


ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ2, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
 

Το σχέδιο των δανειστών με τη συνέργεια των εντόπιων δωσιλόγων, για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας, βαίνει σύμφωνα με την επιθυμία των εμπνευστών του. Ο Γ. Παπανδρέου την περίοδο 2009-2010, πριν  ακόμη η χώρα μας μπει στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας, δήλωνε ευθαρσώς ότι δεν γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες επειδή, υπάρχουν ελάχιστα και μη αξιοποιήσιμα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Ιόνιο!!! Έρχεται όμως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση και μετά την υπογραφή του Μνημονίου 2 να επεξεργαστεί τη συμμετοχή εταιρειών σε διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης!
Πρόκειται για ακόμη έναν εμπαιγμό του Παπανδρέου σε βάρος της χώρας και του λαού. Εμπαιγμός ο οποίος καταδικάζει την Ελλάδα, να παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της στους δανειστές της.
Μόνον τυχαία δεν ήταν η επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου για την έναρξη των διαδικασιών αξιοποίησης των κοιτασμάτων πετρελαίου σε Ιόνιο και Αιγαίο. Ο ορυκτός μας πλούτος έχει ήδη προγραμματιστεί να περάσει στο «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» και από’κει θα δοθεί στους δανειστές προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να αποπληρώσει τα δυσβάσταχτα χρέη της.
Όλη λοιπόν η ιστορία καταδυνάστευσης και φτωχοποίησης της Ελλάδος, αποτελεί σχέδιο δόλιο, το οποίο εξετέλεσε πειθήνια ο Παπανδρέου και ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση Παπαδήμου με το ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου στους τοκογλύφους της Μέρκελ!
Ας μην λησμονούμε ότι η Γερμανία, η βιομηχανική ατμομηχανή της Ευρώπης είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και ζητεί εναγωνίως ενεργειακούς πόρους. Τους βρίσκει τώρα, μέσω της αρπαγής-κλοπής της Ελλάδος. Θα αποκτήσει ως δικούς της τους φυσικούς πόρους της χώρας μας, ως αντάλλαγμα για την αποπληρωμή των δανείων μας!
Αυτό το σχέδιο της Γερμανίας, εξετέλεσαν δωσιλογικά ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. Κυριάκος Βελόπουλος που συνεχώς εδώ και χρόνια μιλάει για την κλοπή του ορυκτού μας πλούτου, επανήλθε, και σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις προσφορές για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών σε περιοχές του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης και στην έναρξη της διαδικασίας για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, δήλωσε τα εξής: 

«Νοιώθω δικαιωμένος για την επιμονή μου στο θέμα των πετρελαίων. Όταν ήμουν ο μόνος που καλούσα τις κυβερνήσεις να ξεκινήσουν έρευνες για  τα στρατηγικά ορυκτά και κυρίως για τα πετρέλαια, πολλοί με χαρακτήριζαν δονκιχωτικό και ονειροπόλο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Ιόνιο και το Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Είναι  πλέον γεγονός
αναμφισβήτητο ότι υπάρχουν σοβαρές και τεκμηριωμένες ενδείξεις για πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο».

Στο ερώτημα για ποιο λόγο οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αξιοποίησαν το "ενεργειακό πλεονέκτημα" πριν η χώρα λάβει το πρώτο δάνειο και υπογράψει το μνημόνιο, ο Κυριάκος Βελόπουλος, έδωσε τη δική του ερμηνεία, με ερωτήματα-χαστούκια:

«Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε την κρίσιμη περίοδο 2009-2010 την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου και για ποιο λόγο άλλαξε την στάση της μετά την υπογραφή του μνημονίου, όταν στελέχη της παραδέχτηκαν τελικά ότι η χώρα όντως διαθέτει ενεργειακούς πόρους; Γιατί τώρα ανακοινώνεται η κατάθεση των οκτώ προσφορών από μεγάλες εταιρείες για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη, μια εβδομάδα μετά την υπαγωγή μας  με το Μνημόνιο 2 στο "ΑΓΓΛΙΚΟ¨ ΔΙΚΑΙΟ"  που δίνει  την δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων; 
Επίσης, πόσα από τα στελέχη του υπουργείου που εργάζονται για την επικαιροποίηση των φακέλων των τριών "οικοπέδων" που έχουν προκηρυχθεί ή από την  επιτροπή για την υποστήριξη των εθνικών θέσεων κατά τη διαπραγμάτευση της «Πρότασης Κανονισμού για την ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου και αερίου» που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος,  έχουν επαρκείς γνώσεις πάνω στο θέμα; 
Τέλος, με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα αποτελέσματα των ερευνών αναφορικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα είναι τα πραγματικά και όχι κάποια άλλα, που θα επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά τους στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας και στο ξεπούλημά τους μετά την ειδική πρόβλεψη μέσα στο νέο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί; Περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματά μου αυτά από τον κ Μανιάτη, θέλοντας να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο πως δεν θα υπάρξει  λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας. Εγώ θα συνεχίσω να τα λέω όσο και αν με πολεμούν γιατί " ενοχλούν" αυτές οι αποκαλύψεις. Από αύριο θα έρθουν και νέες αποκαλύψεις σχετικά με την αρπαγή των αρχαιοτήτων από τα στρατεύματα κατοχής. Και αυτό το θέμα θα το φτάσω μέχρι τέλους». 

Η απάντηση που ψάχνει ο κ. Βελόπουλος εμπεριέχεται μέσα στα ερωτήματά του: Οι σύγχρονοι Εφιάλτες ξεπούλησαν την Πατρίδα στους εχθρούς της!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου