Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ Δ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ KOINΩΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ «ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ»


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» Παπάγου-Χολαργού τ. Δήμαρχος Χολαργού κ. Δημήτρης Νικολάου, προτείνει στην Διοίκηση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού  προκειμένου οι Δημότες που έχουν οικονομικές δυσκολίες να μπορούν να αγοράζουν φθηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης χωρίς μεσάζοντες, την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου και της Αγοράς κατευθείαν από τον παραγωγό, ως κάτωθι:
1.     O χώρος του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου να λειτουργήσει στο ισόγειο του Δημαρχείου επί της οδού Βεντούρη στην Αίθουσα που χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος δεξιώσεων και εκθέσεων, 200 τ.μ. με δεδομένου ότι μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία του Αμφιθεάτρου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΉΣ που διαθέτει κύρια είσοδο ανεξάρτητη από την αίθουσα δεξιώσεων.(Εξ’ άλλου ο συγκεκριμένος χώρος σήμερα υπολειτουργεί).
2.     Με την φροντίδα του Δήμου να λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στην οδό Σύρου, από την Περικλέους έως την Βεντούρη εκεί που σήμερα λειτουργεί κάθε Παρασκευή η Λαϊκή Αγορά των οικολογικών προϊόντων.
Αγορά που οι παραγωγοί προϊόντων από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους φθηνά, χωρίς την επιβάρυνση των μεσαζόντων.
Η αγορά αυτή θα πρέπει να εποπτεύεται από υπηρεσίες του Δήμου (Δημοτική Αστυνομία και Υπηρεσίες  Δημόσιας Υγείας), έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες στην ποιότητα και τις τιμές.

Προτείνω στον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ξύδη και την Διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις και τον Τοπικό Τύπο να πραγματοποιήσουμε αυτή την ρεαλιστική κοινωνική Πρόταση μου.

Με εκτίμηση,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου