Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ!


ΜΕΤΕΒΛΗΘΗ ΣΕ… ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ , ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ  ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ! 

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ “ΚΙΝΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι πατατοπαραγωγοί  προσαρμόζουν τις τιμές τους  με αυτές των Σούπερ Μάρκετς! Αυτοί που μέχρι πριν από δυο-τρεις μήνες πετούσαν στους δρόμους την παραγωγή τους, ή τη χάριζαν στον κόσμο, προσπαθώντας να πείσουν για την εξαιρετική ποιότητα της πατάτας τους, σήμερα εμφανίζονται να εκδικούνται όλους όσους τους στήριξαν! Και δεν πέρασε παρά ελάχιστο διάστημα που, από το ναδίρ οι παραγωγοί βρέθηκαν στο ζενίθ, χάρη στις εθελοντικές οργανώσεις και τα κινήματα προστασίας καταναλωτών. Αντί όμως να ευχαριστούν το κοινό και τον αγώνα που έχει κάνει υπέρ των παραγωγών πατάτας, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, οι αγρότες, με ζεστό πλέον πορτοφόλι και αισθανόμενοι ότι βρίσκονται σε θέση ισχύος, ανεβάζουν εν χορώ τις τιμές των προϊόντων τους!
Ενώ με την έναρξη του κινήματος της πατάτας, οι παραγωγοί διέθεταν το προϊόν τους απευθείας στον καταναλωτή στην τιμή των 0,28 λεπτών το κιλό,  ξαφνικά άλλαξαν …τροπάριο και απαιτούν περισσότερα χρήματα!  
Έτσι, από 0,28 λεπτά το κιλό που ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η τιμή της πατάτας στην Αθήνα, σήμερα οι παραγωγοί Νευροκοπίου (και όχι μόνον, αλλά των Σερρών και άλλων πόλεων) έχουν ανεβάσει την τιμή του κιλού στα επίπεδα των 0,30-0,32 λεπτών, αναλόγως της παραγγελίας! Για παραγγελία 60 κιλών, διαθέτουν την πατάτα προς 0,30 λεπτά το κιλό ενώ για 30 κιλά, η τιμή σκαρφαλώνει στα 0,32 λεπτά!!!
Την ίδια ώρα που στα πολυκαταστήματα «Σκλαβενίτης» και «Βασιλόπουλος» η πατάτα τιμάται προς 0,32 λεπτά το κιλό, χωρίς να σε υποχρεώνουν να αγοράσεις 30 κιλά για να έχεις αυτή την τιμή! 

Πρόκειται για πρόκληση από την πλευρά των παραγωγών η οποία γίνεται μεγαλύτερη, εάν λάβει κανείς υπόψη ότι εκκρεμούν παραγγελίες σε δήμους της Αθήνας (π.χ. Παλλήνη-Γέρακας, Γαλάτσι), οι οποίοι ενώ είχαν συμφωνήσει με τους παραγωγούς Νευροκοπίου να αγοράσουν πατάτες προς 0,28 λεπτά το κιλό, οι παραγωγοί ήδη αρνούνται να κατέβουν στην Αθήνα, εάν οι δήμοι δεν  συνταχθούν με τις νέες απαιτήσεις τους! Έτσι, οι δήμοι της Αττικής βρίσκονται υπό καθεστώς εκβιασμού από τους παραγωγούς πατάτας και την ίδια ώρα είναι εκτεθειμένοι  απέναντι στους δημότες τους, μια και τους έχουν δώσει τιμή πατάτας προς 0,28 ευρώ το κιλό!!!

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ-ΓΕΡΑΚΑ: "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ. ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ»
Ο Δήμος Παλλήνης- Γέρακα, από τους πρώτους που ξεκίνησε το κίνημα της πατάτας, συμφώνησε με τους παραγωγούς στην τιμή των 0,28 ευρώ το κιλό και ήδη έχει «κλείσει» παραγγελίες που ξεπερνούν τους 200 τόνους.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος που έχει επιφορτιστεί με το κίνημα της πατάτας, κα Ειρήνη Κουνενάκη, αποκαλύπτει την αιφνίδια αλλαγή στην στρατηγική των παραγωγών Νευροκοπίου:
"Είχαμε συμφωνήσει με το συντονιστικό κέντρο παραγωγών Νευροκοπίου σε τιμή πατάτας 0,28 λεπτά το κιλό. Ενώ είχαμε ήδη κλείσει τις παραγγελίες μας, τότε άρχισαν να οργανώνονται και άλλοι δήμοι στο κίνημα της πατάτας. Οι παραγγελίες έπεφταν αλλεπάλληλες  στο Νευροκόπι και ξαφνικά μας πήραν στο τηλέφωνο  παραγωγοί, λέγοντας  “δεν μας συμφέρει, είναι μεγάλη η απόσταση για Αθήνα, τα έξοδά μας είναι πολλά, πρέπει να ανεβάσουμε την τιμή στα 0,30 έως 0,32 λεπτά το κιλό”. Άρχισαν να παίζουν με τα νεύρα μας, όταν ήδη είχαμε δώσει στους δημότες και κατοίκους Παλλήνης-Γέρακα, τιμή 0,28 λεπτά το κιλό οι πατάτες. Είναι απαράδεκτη η στάση τους. Για μας έχει…τελειώσει το Νευροκόπι. Το έχουν κάνει χρηματιστήριο και παίζουν στις πλάτες των καταναλωτών που τους στήριξαν. Μην αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε φτάσει ως χώρα σε αυτό το χάλι. Προσωπικά αισθάνομαι εκτεθειμένη απέναντι στους δημότες και ψάχνουμε να βρούμε από αλλού λύσεις».

ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ!

Το Νευροκόπι που σε χρόνο ρεκόρ, από αποκλεισμένη από τους πάγους και τα χιόνια πόλη, μετεβλήθη σε …θησαυροφυλάκιο, όπως φαίνεται έχει κιόλας δημιουργήσει καρτέλ συμφερόντων, το οποίο γράφει στην μαύρη  λίστα όποιον παραγωγό τολμήσει να διαθέσει πατάτες προς 0,28 λεπτά το κιλό.
Αυτό συνέβη ήδη με τουλάχιστον έναν παραγωγό: Ενώ οι άλλοι συνάδελφοί του είχαν συνεννοηθεί να «χτυπούν» την Αθήνα με 0,30-0,32 λεπτά το κιλό την πατάτα, ο ίδιος επέμεινε να συνεχίζει να την διαθέτει προς 0,28 λεπτά.
Το τι συκοφαντία έφαγε ο άνθρωπος, δεν λέγεται! Ότι οι πατάτες του ήταν παλιάς καλλιέργειας, χαλασμένες, με βακτήρια κ.λ.π.

Αυτό που άρχισε ήδη να γίνεται με τους πατατοπαραγωγούς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή! Αντί να σεβαστούν το καταναλωτικό κοινό, όλους τους Έλληνες δηλαδή που τους αγκάλιασαν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδος, αντί να σεβαστούν το γεγονός ότι εισπράττουν επί τόπου ζεστό χρήμα, ενώ με τους μεσάζοντες ελάμβαναν 4μηνες μεταχρονολογημένες επιταγές, οι πατατοπαραγωγοί ανέλαβαν να υποδυθούν τους μεσάζοντες ή τους …χρηματιστές! Τζογάρουν πάνω στις πλάτες του λαού που τους στήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου