Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ!


Πάνω από τους 10 τόνους οι παραγγελίες πατάτας σε Χολαργό-Παπάγο. Σήμερα οι ύστατες προσπάθειες του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή» να εξασφαλίσει τιμή πατάτας 0,28 λεπτά το κιλό. Εάν οι παραγωγοί επιμείνουν στα 0,30 λεπτά θα ρωτήσουμε όσους έχουν παραγγείλει, εάν  επιθυμούν την διατήρηση της παραγγελίας τους, διαφορετικά, θα τις ακυρώσουμε όλες!
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ! ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΣΑΚΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΊ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι παραγωγοί πατάτας στο Νευροκόπι, έχουν αυξήσει τις τιμές τους στα 0,30 και 0,32 λεπτά το κιλό, είναι τα μεγάλα Super Markets ! Έχουν προσφέρει στους παραγωγούς τιμή αγοράς πατάτας  0,30 λεπτά το κιλό, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι  να αυξήσουν τις τιμές τους σε όλη την Αθήνα!
Ερχόμενες οι πατάτες στα πολυκαταστήματα της Αθήνας σε τιμές 0,30 λεπτά, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τις ανεβάζουν στα ράφια  και τις πωλούν με 0,34 λεπτά! Γι’ αυτό τον λόγο, μέσα σε ελάχιστο διάστημα από την ημέρα που ξεκίνησε το κίνημα πατάτας, τα Super Markets κατέβασαν δραστικά τις τιμές πώλησης πατάτας. Από την μια μεριά αυτό είναι καλό. Το γεγονός όμως ότι τα πολυκαταστήματα απευθύνθηκαν απευθείας στους παραγωγούς, προσφέροντάς τους τιμές στα 0,30 λεπτά το κιλό την πατάτα, αποτελεί νέα εξέλιξη και προσπάθεια …στραγγαλισμού του κινήματος της πατάτας.  
Και πράγματι:  Όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, άρχισαν να  διαμαρτύρονται Δήμοι  για την στάση παραγωγών από το Νευροκόπι (π.χ. δήμος Παλλήνης-Γέρακα), οι οποίοι ενώ αρχικά είχαν συμφωνήσει  τιμή  αγορά; 0,28 λεπτά το κιλό την πατάτα, βρίσκονται εκτεθειμένοι, διότι τώρα τους ζητούν οι παραγωγοί 0,30 και 0,32 λεπτά το κιλό!
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η εφημερίδα μας. Οι παραγγελίες στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» έχουν ξεπεράσει τους 10 τόνους. Όμως η προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την τιμή στα 0,28 λεπτά το κιλό, είναι τεράστια! Έχουμε ξοδέψει πολλά λεφτά στα τηλεφωνήματα στο Νευροκόπι, τις Σέρρες αλλά και στην Τρίπολη, προκειμένου να βρούμε παραγωγό που να δεχθεί να διαθέσει την πατάτα στα 0,28 λεπτά το κιλό.
Σήμερα το βράδυ θα γίνει η τελική προσπάθεια. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να διατηρήσουμε την πατάτα στα 0,28 λεπτά και οι παραγωγοί επιμείνουν στα 0,30 λεπτά, σκοπός μας είναι να ακυρώσουμε όλες τις παραγγελίες. Εμείς εδώ στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» κάνουμε μεγάλη προσπάθεια υπέρ των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να βρούμε και τον μπελά μας στο τέλος!

Παρ’ όλα αυτά, επειδή ενδεχομένως όσοι έχουν παραγγείλει, να δεχτούν να συμβιβαστούν με τα 0,30 λεπτά το κιλό  πατάτας, θα ρωτήσουμε έναν-έναν, εάν αποδέχονται την νέα τιμή. Εφόσον δεν  ακυρώσουν την παραγγελία τους και εφόσον ο αριθμός των παραγγελιών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τότε θα δώσουμε το Ο.Κ. στους παραγωγούς να έρθουν.
Όσοι από τους αναγνώστες μας έχουν  παραγγείλει πατάτες και διαβάζουν το άρθρο αυτό, παρακαλούνται να μας στείλουν e-mail με ένα ΝΑΙ (αποδέχομαι την τιμή 0,30 λεπτά για τις πατάτες) ή ΟΧΙ (δεν αποδέχομαι την τιμή 0,30 λεπτά για τις πατάτες, και ακυρώνω την παραγγελία) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου