Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΛΟΥΚΕΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ!

Τα λουκέτα δεν έχουν τέλος  για την αγορά Χολαργού. Μια αγορά η οποία σε λίγο διάστημα θα μετατραπεί σε...κοιμητήριο καταστημάτων. Η μία μετά το άλλη οι επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά υπό το βάρος της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ...εξανεμίζουν το πορτοφόλι της νοικοκυράς.
Τεράστια ευθύνη για το κλείσιμο των καταστημάτων φέρουν και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι αρνούμενοι να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες και να προσαρμόσουν τις τιμές του ενοικίου στα νέα δεδομένα, επισπεύδουν τον οικονομικό θάνατο των επιχειρήσεων. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι κυνικοί και αδιάλλακτοι στα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών να κατεβάσουν το ενοίκιο ή να δώσουν λίγες ημέρες παράτασης στην καταβολή του!
Υπάρχουν δε ιδιοκτήτες, που απειλούν με εξώδικα και έξωση τους μισθωτές τους, εάν δεν λαμβάνουν στην ώρα τους το ενοίκιο!!!

Το κατάστημα ψιλικών της πλατείας Φανερωμένης (φωτογραφία), αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματία που  αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του εξαιτίας του ιδιοκτήτη! Ο εκμισθωτής όχι μόνον δεν δέχτηκε να κατεβάσει το μίσθιο αλλά όταν ο μισθωτής τού είπε ότι τού βρήκε νέο μισθωτή για να αγοράσει την επιχείρηση ψιλικών, ο εκμισθωτής τσίτωσε τα πόδια και αύξησε το ενοίκιο!!!
Απίστευτο αλλά αληθινό. Ενώ ο μισθωτής πλήρωνε 700 ευρώ τον μήνα ενοίκιο, μόλις βρήκε αγοραστή της επιχείρησής του, ο εκμισθωτής αύξησε το ενοίκο στα 850 ευρώ, με αποτέλεσμα ο δύσμοιρος επαγγελματίας να βάλει λουκέτο χωρίς να μπορέσει να μεταβιβάσει την επιχείρηση στον υποψήφιο αγοραστή!
Η οδός Φανερωμένης αποτελεί την θλιβερή απεικόνιση της οικονομικής κρίσης. Εκτός από τα ψιλικά, έχει ήδη κλείσει το πρατήριο φούρνου (φωτό, στην έξοδο της οδού προς την Μεσογείων), λουκέτο έβαλε και το κατάστημα γυνακείων ενδυμάτων Trendy,  ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οσονούπω θα κλείσουν δύο ακόμη καταστήματα!
Ποιος μπορεί να σώσει τις επιχειρήσεις;
Η τρόϊκα και η εντολοδόχος της, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας  θέλουν τις επιχειρήσεις με κατεβασμένα ρολά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου