Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΧΕΔΟΝ ΟΚΤΩ ΤΟΝΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»


ΕΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

Τεράστια απήχηση έχει το κίνημα πατάτας και ελαιόλαδου που πραγματοποιεί για τις περιοχές Παπάγου-Χολαργού ο «Ανεξάρτητος Παρατηρητής». Η εφημερίδα μας από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να αναληφθεί πρωτοβουλία και στον Χολαργό-Παπάγο, και αφού είδε την ατολμία του Δήμου, ανέλαβε το φορτίο να πραγματοποιήσει μόνη το εγχείρημα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ σημαντική και μας συγκινούν τα συγχαρητήρια που μας στέλνουν μαζί με τις παραγγελίες τους. Δεν παύει όμως η πρωτοβουλία μας να υστερεί μπροστά στις αντίστοιχες εκστρατείες που έχουν αναλάβει οι δήμοι της Αττικής οι οποίοι και καλύτερη δυναμική-οργάνωση έχουν και περισσότερα άτομα για να εργαστούν στον τομέα διαθέτουν.
Γέρακας, Παλλήνη, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Γαλάτσι έχουν οργανωθεί και παραγγέλνουν σωρηδόν τους τόνους πατάτας και λαδιού.  
Οι διαστάσεις που παίρνει το κίνημα πατάτας ωστόσο, είναι εκπληκτικές. Ο «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει παραγγελίες 8 περίπου τόνων σε πατάτες και ένα περίπου τόνο σε ελαιόλαδο.
Γι’ αυτό τον λόγο και προκειμένου να ικανοποιήσουμε την επιθυμία όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων Χολαργού-Παπάγου, παρατείνουμε την εκστρατεία μας έως την Πέμπτη.
Μπορείτε να στέλνετε τις παραγγελίες σας στη διεύθυνση ind.observer@gmail.com μαζί με το ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνό σας.
Οι τιμές της πατάτας που αρχικά είχε εξασφαλίσει  εφημερίδα μας από τους παπατοπαραγωγούς Νευροκοπίου ήταν 0,28 λεπτά. Με τους τόνους όμως να ξεφορτώνονται κατά χιλιάδες από τις αποθήκες των παραγωγών και το χρήμα να ρέει ζεστό στις τσέπες τους, άρχισαν τα παρατράγουδα: Πολλοί  πατατοπαραγωγοί  άρχισαν να αναδιαμορφώνουν τις τιμές (για Αθήνα) από 0,30-0,32 λεπτά το κιλό!!!
Εκεί δηλαδή που οι καταναλωτές αγκάλιασαν τους παραγωγούς, οι οποίοι ήταν ανήμποροι να διαθέσουν το προϊόν τους (το πέταγαν ή το χάριζαν), ξαφνικά εμφανίζονται σε ρόλο…μεσάζοντα. Άρχισαν δηλαδή να αυξάνουν την τιμή τους, με διάφορες δικαιολογίες: «Είναι μακριά η απόσταση Νευροκόπι-Αθήνα, δεν μας συμφέρει» και τα συναφή!
Ο δε κ. Γαλόπουλος, παραγωγός Νευροκοπίου ο οποίος εκπροσωπεί 200 παραγωγούς της περιοχής, μιλώντας στον Μάκη Βραχιολίδη, εκδότη του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή", που ανέλαβε την πρωτοβουλία κινήματος της πατάτας για τον Χολαργό- Παπάγου, είπε: " Δεν προλαβαίνουμε να ξεφορτώνουμε. Οι Δήμοι έχουν μπει γερά στο παιχνίδι και παραγγέλνουν σωρηδόν τόνους πατάτας. Κάποιοι μάλιστα έχουν παραγγείλει χωρίς να ενημερώσουν προηγουμένως και χωρίς να ακούσουν εμάς, που ξέρουμε τι γίνεται. Οι πατάτες Νευροκοπίου  κοντεύουν να τελειώσουν από τις αποθήκες μας. Την Πέμπτη θα βρίσκομαι πίσω στο Νευροκόπι. Πάρτε με στο τηλέφωνο να συνεννοηθούμε πόσους τόνους πατάτας θέλετε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτε ακόμη". Τι θέλει να πει ο παραγωγός Νευροκοπίου; Το πιάσατε το νόημα;
Την ώρα που οι αποθήκες τους είναι γεμάτες, ο ίδιος λέει ότι κοντεύουν να αδειάσουν ή έχουν αδειάσει!
Επειδή  η εφημερίδα μας αγωνίζεται για τον δοκιμαζόμενο Έλληνα και Ελληνίδα, επιδιώκει να διατηρήσει τις τιμές που αρχικά είχε εξασφαλίσει από τους παραγωγούς και σε περίπτωση που οι παραγωγοί Νευροκοπίου συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο τότε ο «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» θα στραφεί στους παραγωγούς Θήβας, Τριπόλεως ή Σερρών.
Αναφορικά με το ελαιόλαδο, όλα πάνε καλά. Θα είναι από την Μεσσηνία, εξαιρετικής ποιότητας, με τιμή πιθανόν και χαμηλότερη από των 3,0 ευρώ το λίτρο.
Μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο θα ανακοινώσουμε την ακριβή ημέρα και μέρος της παράδοσης των παραγγελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου