Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ


·                     «Οι Αλβανοί προσπαθούν να δείξουν στην Ε.Ε. ότι είναι καλά παιδιά αλλά εφαρμόζουν σε βάρος των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, άλλες πιο πονηρές μεθόδους»
·                     Ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα χαρακτήρισε «εθνικιστικούς κύκλους» όσους χρησιμοποιούν τον όρο «Βόρειος Ήπειρος»!!!
·                    Εκφράζονται υπόνοιες ότι «πουλήσαμε» την Βόρειο Ήπειρο, με αντάλλαγμα η Αλβανία να μην αναφέρεται στην «τσαμουριά»!
·                    «Αλβανικές μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν μέσα στα κόμματα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ελλάδας»
·                    Ξήλωσαν τον Καμαρινό Οικονόμου, πρόξενο στην Κορυτσά επειδή είχε τολμήσει να μιλήσει για Βόρειο Ήπειρο

του Μάκη Βραχιολίδη
Το έγκλημα που συντελείται στην Βόρειο Ήπειρο είναι διαρκές και πολύχρονο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που ξέσπασε η οικονομική κρίση, έχουν εγκαταλείψει στην τύχη της την ελληνική μειονότητα. Αν και τον Μάϊο του 1914 υπεγράφη από την Ελλάδα και προσυπεγράφη από την Αλβανία το Πρωτόκολλο της  Κέρκυρας, με το οποίο καθοριζόταν η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, αν και οι μετέπειτα συμβάσεις δρομολόγησαν τις διαδικασίες ένωσής της με την Ελλάδα, φτάσαμε στα 2012, όπου δυστυχώς η πατρογονική μας εστία μαζί με την ελληνική μειονότητα, βρίσκονται στο έλεος της Αλβανίας και της...Τουρκίας!
Η Τουρκία έχει πάρει το πάνω χέρι, διεισδύοντας στην Αλβανία και ήδη δημιουργεί ασφυκτικό-απειλητικό κλοιό πάνω από την χώρα μας, με τους Αλβανούς να αποκαλούν «αδέρφια» τους τούς Τούρκους. Την ίδια ώρα η Αλβανική κυβέρνηση αρπάζει τις ελληνικές περιουσίες, φτιάχνει απογραφή-μαϊμού για να εμφανίσει σχεδόν ως ανύπαρκτη την ελληνική μειονότητα, ποινικοποιώντας ακόμη και την δήλωση «είμαι Έλληνας»!!! Παράλληλα, η Αλβανία  «παίζει άριστα το παιχνίδι του “διαίρει και βασίλευε”. Και σίγουρα σε αυτό το παιχνίδι δεν είναι μόνη της. Προσπαθεί να διχάσει τον ελληνισμό» επισημαίνει ο Δημήτρης Περδίκης, Πρόεδρος της κίνησης «Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου», σε συνέντευξή του στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας» Μάκη Βραχιολίδη. Απέναντι σε αυτή την δραματική για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου κατάσταση, ο κ. Περδίκης, αν και πιο φειδωλός στους χαρακτηρισμούς του, υπογραμμίζει: «Δυστυχώς, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν δείξει την αποφασιστικότητα και διεκδικητικότητα που θα χρειαζόταν».

 
ΣΟΚ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!
Η πραγματικότητα προκαλεί δέος. Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνον δεν διεκδικεί την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου αλλά έχει δώσει ντιρεκτίβα στα διαπιστευμένα στελέχη της (πρέσβεις, γενικούς προξένους, διπλωμάτες) να μην αναφέρουν καν την λέξη «Βόρειος Ήπειρος»! Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο  Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα κ. Νίκος Πάζιος  και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Νικόλαος Κοτροκόης.
Συγκεκριμένα: Ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα κ. Νίκος Πάζιος σε συνέντευξη που παρεχώρησε σε Αλβανό δημοσιογράφο, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική αλβανική τηλεόραση, απάντησε στο ερώτημα τι σημαίνει γι' αυτόν «Βόρειος Ήπειρος» και τι «Πρωτόκολλο Αυτονομίας»: «Η αναφορά σε θέματα του παρελθόντος και η ερμηνεία τους ανάλογα με το συμφέρον και κυρίως η χρησιμοποίησή τους από εθνικιστικούς κύκλους για τους δικούς τους σκοπούς, όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμη αλλά είναι επικίνδυνη».
Στο Αργυρόκαστρο, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Νικόλαος Κοτροκόης, σε συνέντευξή του προς τον εκδότη της βορειοηπειρωτικής εφημερίδας «Το 'Όραμα» κ. Θόδωρο Βεζιάνη, δήλωσε:  «Τα ελληνοαλβανικά σύνορα είναι δεδομένα και απόλυτα σεβαστά και υπό την έννοια αυτή επιβάλλεται η περιθωριοποίηση όλων εκείνων των ακραίων εθνικιστικών κύκλων που αμφισβητούν το σημερινό status quo και με τις αναχρονιστικές αλυτρωτικές αντιλήψεις τους δηλητηριάζουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά»!!!
Ο Δημήτρης Περδίκης (φωτό)  έχει ιδία αντίληψη της διαμορφωθείσας από τους διπλωμάτες κατάστασης, συναντήθηκε μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες με τον νέο πρόξενο και άκουσε τις παραινέσεις του πως ...δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος Βόρειος Ήπειρος επειδή δεν αρέσει στους Αλβανούς να τον ακούνε!!!  

Κύριε Περδίκη, πιστεύετε ότι υπάρχει εσωτερική προδοσία με όσα συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο;



Περδίκης: Είναι βαριά κουβέντα η προδοσία. Θα έλεγα ανεπάρκεια, ολιγωρία. 

Όταν ο πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα και ο Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο εναρμονίζονται  με την ρητορεία των Τιράνων, με τι έχουμε να κάνουμε;

Περδίκης: Το ότι και ο Πρόξενος και ο πρέσβης λένε τα ίδια πράγματα, θα πει ότι από την Αθήνα έχουν φτάσει συγκεκριμένες οδηγίες για να ακολουθείται αυτή η πολιτική. Σημειώστε ότι ο Πρόξενος στην Κορυτσά κ. Καμαρινός Οικονόμου είχε τολμήσει να μιλήσει για Βόρειο Ήπειρο και ζήτησε από τους Έλληνες να κοιτάξουν τους τάφους των προγόνων τους. Τελικά αυτός ήταν ο λόγος που αντικαταστάθηκε. Το χειρότερο είναι ότι η Αλβανία παρότι ασθενέστερη και μικρότερη χώρα, παίζει το παιχνίδι της πολύ καλύτερα από εμάς. Υπάρχει και δικτύωση των αλβανικών υπηρεσιών μέσα στα κόμματα, μέσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ελλάδας και ουσιαστικά αλωνίζουν. Πράγμα το οποίο δεν είναι μυστικό και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι Αλβανοί, το έχουν ομολογήσει αυτό επανειλημμένα.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ «ΘΑΨΙΜΟ» ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ;

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μιλάει για Βόρειο Ήπειρο, το «πνίγει» αυτό και μιλάει πια μόνο για Νότια Αλβανία, την ίδια ώρα που οι Αλβανοί μιλάνε για τσαμουριά.

Περδίκης: Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια μυστική διπλωματία που την αγνοούμε. Οι Αλβανοί άρχισαν να στέλνουν συνέχεια άτομα προς την Ελλάδα, με διαβατήρια που γράφανε τόπος γεννήσεως «Τσαμουριά» και αυτοί δεν γινόντουσαν δεκτοί και γυρίζανε πίσω. Ίσως κάπου εκεί να λειτούργησε η μυστική διπλωματία. Να ζήτησαν δηλαδή οι Αλβανοί «να σταματήσετε εσείς να μιλάτε για Βόρειο Ήπειρο για να σταματήσουμε κι εμείς να μιλάμε για Τσαμουριά». Αυτή είναι μια υποψία μου, δεν έχω κάποια ντοκουμέντα.

Υπάρχει κάποια πληροφόρηση που λέει ότι ο Ομπάμα έχει αναγνωρίσει την «Τσαμουριά»;

Περδίκης: Όχι, δεν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο. Ίσα-ίσα που η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία στην Αμερική και η Παμμακεδονική, κάνουν πολύ καλή δουλειά και μάλιστα μου έχουν στείλει κοινοποίηση αναφορών και δελτίων, με τα οποία έχουν ενημερώσει όλους τους Γερουσιαστές των ΗΠΑ για τα πραγματικά γεγονότα.

Υπήρξε και πρόθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου να κλείσει το σχολείο της Κορυτσάς.

Περδίκης: Σύμβουλοι του Υπουργείου Παιδείας είχαν συστήσει στην πρώην υπουργό κ. Διαμαντοπούλου να κλείσει τα σχολεία της Κορυτσάς και της Χειμάρας, λόγω οικονομικής κρίσεως. Τελικά δεν πέρασε.

Ζείτε από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες. Πιστεύετε ότι τα δικαιώματά τους καταπατούνται περισσότερο από πριν; Συρρικνώνεται ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου; Νιώθει περισσότερο απομακρυσμένος από την ελληνική κυβέρνηση;

Περδίκης: Ο ελληνισμός συρρικνωνόταν μέχρι πρότινος, γιατί πολλοί εγκατέλειπαν τις εστίες τους, και αναζητώντας καλύτερη τύχη έρχονταν στην Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Έρχονταν στην Ελλάδα,  λόγω της ελλείψεως υποδομών, και της ελλείψεως ελληνικής παιδείας στο μέρος όπου ζούσε ο καθένας. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα όμως, ώθησε πολλούς να επιστρέψουν στις εστίες τους στην Βόρειο Ήπειρο. Οι Αλβανοί, έχοντας μια ευρωπαϊκή προοπτική, έχουν αλλάξει την σε βάρος των Βορειωπειρωτών στάση τους ως προς την μεθοδολογία. Ενώ στα πρώτα χρόνια μετά την αλβανική μεταπολίτευση, χρησιμοποιούσαν βία, ξύλο, βασανιστήρια, τώρα, και επειδή έχουν συνεχείς καταδικαστικές εκθέσεις της Ε.Ε. και του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και προσπαθώντας να δείξουν ότι είναι καλά παιδιά στην Ευρωπαϊκή  Ένωση, κάνουν πολύ πιο πονηρά πράγματα: με την διαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, με την παραδοχή ότι ζουν Έλληνες, με την ποινικοποίηση όσων δήλωναν Έλληνες κατά την απογραφή. Όλα αυτά προσπαθούν να τα επικαλύψουν με νομικά επιχειρήματα, χωρίς όμως να πείθουν κανένα. Δυστυχώς όμως, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν δείξει την αποφασιστικότητα και διεκδικητικότητα που θα χρειαζόταν.  Πριν από λίγο καιρό μιλούσα με έναν διπλωμάτη, χώρας-μέλους της Ε.Ε. και τον ενημέρωνα για τα βορειοηπειρωτικά θέματα. Μου είπε «εσάς τους Έλληνες δεν μπορώ να σας καταλάβω. Είστε πολύ καλύτεροι από κάθε πλευρά από τους Αλβανούς. Οικονομικά, στρατιωτικά κ.λ.π. Χτυπήστε και λίγο το χέρι στο τραπέζι  και δείξτε την αποφασιστικότητα  που απαιτείται».

«ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Τι γίνεται όμως με την ελληνική πολιτική εκπροσώπηση των Βορειωπηρωτών στην Αλβανία;

Περδίκης: Οι Αλβανοί τελευταία παίζουν πάρα πολύ καλά το παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε». Και σίγουρα σε αυτό το παιχνίδι δεν είναι μόνοι τους. Προσπαθούν να διχάσουν τον ελληνισμό ώστε να μην μπορέσει να γίνει τίποτα. Υπάρχει η «Ομόνοια» και η πολιτική εκπροσώπηση της «Ομόνοιας» που είναι το κόμμα της «Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Με το να δημιουργούνται και άλλα κόμματα, ειδικά φιλικά προς τον Μπερίσα κόμματα, μόνο διχασμό μπορούν να φέρουν και τίποτε άλλο. Όπως για παράδειγμα, το κόμμα «ΜEGA», το οποίο από τα αρχικά των αλβανικών λέξεων σημαίνει «Ελληνική Εθνική Μειονότητα για το Μέλλον», κόβει ψήφους από την «Ομόνοια», όπως στην Χειμάρα που της στέρησε την δημαρχία.

Πόσο έχουν διεισδύσει οι Τούρκοι στην Αλβανία;

Περδίκης: Ενώ πριν από μερικά χρόνια η επιρροή της Ελάδος και της Τουρκίας στην Αλβανία ήταν περίπου μοιρασμένη, το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι έχουν πάρει το πάνω χέρι, γι’ αυτό τον λόγο βλέπουμε μια αύξηση του αλβανικού δυναμισμού. Παντού έχουν εκχωρηθεί τουρκικές βάσεις, τουρκικά πλοία πιάνουν στα αλβανικά λιμάνια, οι Αλβανοί τους αγκαλιάζουν και τους λένε «καλώς ήλθαν τα αδέλφια μας οι Τούρκοι»! 

 Ο Πρόεδρος της κίνησης «Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου», μια κίνηση που ήδη μετράει 10 χρόνια ζωής και σήμερα εκπροσωπείται από 64 μέλη. Από Βορειοπηρώτες και Ελλαδίτες

Τι άλλο θα θέλατε να υπογραμμίσετε κ. Περδίκη;
Περδίκης: Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες διπλωμάτες έχουν πλήρως ενστερνισθεί την αλβανική άποψη πως δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος αλλά Νότια Αλβανία, πως δεν υπάρχουν Βορειοηπειρώτες αλλά ελληνόφωνοι μειονοτικοί. Αυτό μου φέρνει στο μυαλό τους ναζιστές και τον Αδόλφο Χίτλερ που είχαν αντικαταστήσει τον όρο Πολωνία με τον όρο Generalgoouvernement, δηλαδή Περιοχή Γενικής Διοίκησης. Μου θυμίζει ακόμα τους κρυπτοέλληνες και κρυπτοχριστιανούς της Μικράς Ασίας που θεωρείται αδιανόητη η δήλωση της πραγματικής καταγωγής τους. Μία τέτοια Αλβανία θέλουν να βάλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και για ποιόν λόγο.

Η τακτική της υποχωρητικότητας και του «δεν διεκδικούμε τίποτα» έχει ήδη εφαρμοστεί στις σχέσεις μας με την Τουρκία με απόλυτη αποτυχία. Το ίδιος ακριβώς συνεχίζει να κάνει η ελληνική διπλωματία και με τα Σκόπια και με την Αλβανία. Μας περιμένουν και άλλα δεινά;




ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
ΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
Ο ρόλος των Μουσολίνι, Στάλιν και ...Μητσοτάκη!
Το «Πρωτόκολο της Κέρκυρας» (Μάϊος 1914) με το οποίο καθοριζόταν η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου,  το είχε προσυπογράψει και η αλβανική κυβέρνηση. Τον Οκτώβριο του 1914 η Βόρειος Ήπειρος ξαναδόθηκε στην Ελλάδα. Ήρθαν οι ελληνικές δυνάμεις, η αυτόνομη κυβέρνηση είπε προς την ελληνική, «σας παραδίδουμε την εξουσία, το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα» και έτσι δημιουργήθηκε η ελληνική Διοίκηση με δύο νομούς: Νομός Κορυτσάς και Νομός Αργυροκάστρου.
Μέσα στη δίνη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τα ιταλικά και γαλλικά στρατεύματα να πηγαινοέρχονται, με εξόριστη σερβική κυβέρνηση στην Κέρκυρα, με το  διχασμό που ακολούθησε στην χώρα: με τη βασιλική κυβέρνηση στην Αθήνα, με τον Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί κατέλυσαν τις ελληνικές αρχές και ίδρυσαν δικές τους αρχές.  Οι Γάλλοι στην Κορυτσά ίδρυσαν την «Γαλλική Δημοκρατία της Κορυτσάς» και οι Ιταλοί ίδρυσαν στο Αργυρόκαστρο μια αντίστοιχη Ιταλική Πολιτειακή οντότητα. Κατ’ αυτό τον τρόπο καταργήθηκε η ελληνική διοίκηση στην Βόρειο Ήπειρο, αφήνοντας την επίλυση του θέματος για μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το 1920 οι Γάλλοι ζήτησαν από την Ελλάδα να παραλάβει την διοίκηση της Κορυτσάς κι έτσι ένα ελληνικό Σύνταγμα ξεκίνησε γι’ αυτό τον σκοπό. Ήταν όμως τέτοια η ευθυνοφοβία του επικεφαλής Έλληνα συνταγματάρχη που τον σταματήσανε στην Καπιστίτσα Αλβανοί δημογέροντες και του είπαν «μην προχωρήσεις γιατί θα χυθεί αίμα» και ο συνταγματάρχης τηλεγράφησε στην Αθήνα ότι «εδώ απειλούμαστε ότι θα χυθεί αίμα».  Η ελληνική κυβέρνηση συγκάλεσε τότε συμβούλιο και διέταξε υποχώρηση επειδή δεν είχαμε δυνάμεις μια και ήταν απασχολημένες στην Μικρά Ασία. Έτσι, υπέγραψε με τους Αλβανούς το «Σύμφωνο της Καπιστίτσας», με το οποίο παραχωρήθηκε προσωρινά η περιοχή της Κορυτσάς στην Αλβανία, μέχρι την οριστική λύση του θέματος.  Πράγμα που δεν έγινε ποτέ.
Μετά, ο Βενιζέλος υπέγραψε το Σύμφωνο «Τιτόνι-Βενιζέλου» για την προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα αλλά μας πρόφτασε η Μικρασιατική καταστροφή. Ανεβαίνει τότε στην ηγεσία της Ιταλίας ο Μουσολίνι, σκηνοθετήθηκε η δολοφονία του Ιταλού στρατηγούν Τελλίνι στην Κακαβιά, και κατόπιν ο Μουσολίνι κατέλαβε την Κέρκυρα και από θέση ισχύος πλέον, υπαγόρευσε τους όρους να αναγνωρισθούν τα σύνορα με την Αλβανία την οποία ήθελε για προτεκτοράτο του.
Το 1946 παρ’όλο που υπήρχαν μεγάλες αδυναμίες λόγω του εμφυλίου πολέμου, η κυβέρνηση  Σοφούλη έφερε το θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων στη Διάσκεψη των Παρισίων, που ήταν η διάσκεψη των νικητών του Β΄Παγκοσμίο Πολέμου. Εκεί, η Αμερική με ομόφωνη απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας, οι Άγγλοι και οι σύμμαχοί μας, συνηγόρησαν ότι η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα. Έθεσε όμως βέτο ο Στάλιν, λέγοντας ότι «δεν θα προσυπογράψω την ενσωμάτωση της Δωδεκαννήσου στην Ελλάδα , εαν δεν παγώσουμε για την ώρα το θέμα της Βορείου Ηπείρου». Και με αυτό τον τρόπο το θέμα της Β. Ηπείρου το παγώσανε προσωρινά παραπέμποντάς το στη Διαρκή Σύνοδο των Τεσσάρων (των νικητριών Δυνάμεων), για να διευθετηθεί αργότερα, μαζί με άλλα δύο θέματα: το αυστριακό και το γερμανικό.  Το αυστριακό μεν διευθετήθηκε το 1955, το γερμανικό επίσης διευθετήθηκε το 1989 με την ένωση των Γερμανιών  και τότε έπρεπε να τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση (Οικουμενική-Μητσοτάκη)  το θέμα της Β. Ηπείρου. Δεν ετέθη όμως ποτέ.
Όχι μόνον δεν ετέθη ποτέ, αλλά εσχάτως η Ελλάδα εγκαταλείπει και το όνομα «Βόρειος Ήπειρος», ενώ πρόσφατα δόθηκε σχετική ντιρεκτίβα σε Έλληνες διπλωμάτες, πρέσβεις και προξένους, σε αντίθετη δε περίπτωση εξωβελίζονται όσοι δεν ονομάζουν την Βόρειο Ήπειρο «Νότια Αλβανία»!!!

Το 1959 σε θέμα που είχε προκύψει με τους Ιταλούς, οι οποίοι σε ενιαία Σύνοδο του ΝΑΤΟ είχαν ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος, ο Γεώργιος Παπανδρέου ως επικεφαλής της Ενώσεως Κέντρου στην αντιπολίτευση, είχε δηλώσει στην Βουλή, , ότι «τα ελληνικά δίκαια στην Βόρειο ήπειρο είναι ιερά και απαράγραπτα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου