Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΑΚΟΥ!

papageorgiouparaskeviΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

πηγή:  aganargyroi.gr

῾Η εἰσήγηση τῆς Προέδρου τοῦ Πολιτιστικοῦ Συλλόγου Μικρασιατῶν ᾿Ανατολικῆς ᾿Αττικῆς κας Παρασκευῆς Παπαγεωργίου Πρός τό Δημοτικό Συμβούλιο ῾Αγίας Παρασκευῆς (11/07/2012) γιά τό θέμα τῆς μετονομασίας τῆς Πλατείας Τσακοῦ


΄Εκανε και δεύτερη πρόταση σε περίπτωση απορρίψεως της πρώτης:
"Επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι, ψάξαμε και βρήκαμε μία ακόμα πλατεία, προκειμένου να αποφασίσετε για ποια από τις δύο επιθυμείτε να δεχθείτε, (αν δεχθείτε),  την ονομασία.
Η πλατεία αυτή ευρίσκεται μεταξύ των οδών ΑΡΚΑΔΙΟΥ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ"
                                      Αγ. Παρασκευή 11 / 7/ 2012
 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμε  κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, σας ευχαριστώ θερμά που επιτέλους, ύστερα από ένα χρόνο, μετά από την πρώτη επιστολή που κατέθεσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας στον κύριο Δήμαρχο, σχετικά με την ονομασία της πλατείας ΚΑΠΗ στο Τσακό σε πλατεία Μικράς Ασίας,  και στη συνέχεια  (κατά διαστήματα) πέντε αιτήσεις και τριακόσιες υπογραφές κατοίκων  της Αγ. Παρασκευής, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι από την  περιοχή του Τσακού, αποφασίσατε να εισαγάγετε το θέμα της ονομασίας της πλατείας στο Δημοτικό συμβούλιο.
    Αξιότιμοι κύριοι  Αρχηγοί Δημοτικών Παρατάξεων, κυρίες, κύριοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ευχαριστούμε και εσάς θερμά που θα ασχοληθείτε με το θέμα μας απόψε και ελπίζουμε η απόφασή σας να είναι θετική.
    Και για να μην σας απασχολώ με πολλά λόγια έρχομαι στην ουσία του θέματος για το οποίο είμαστε εδώ.
 
       Μέχρι τώρα έχουμε ονόματα διαφόρων προσώπων (ηθοποιών, πολιτικών κ.λ.π.), που με μεγάλη ευκολία οι εκάστοτε αρμόδιες Αρχές, έδιναν τα ονόματά τους σε δρόμους, πλατείες κ.λ.π. για να έχουμε να θυμόμαστε τι έκαναν στην Ελλάδα, καλό ή κακό.
Σε όλα τα μέρη της Ελλάδος,  υπάρχουν τοποθεσίες, δρόμοι, και κυρίως πλατείες, με το όνομα της Μικράς Ασίας καθώς και πολλών άλλων ονομάτων από διάφορες περιοχές της.
Και ερχόμαστε στο Δήμο μας, στον Δήμο της Αγ. Παρασκευής και εκφράζω μια απορία.
Γιατί τόση δυσκολία προκειμένου να εισαχθεί ένα αίτημα ενός Μικρασιατικού συλλόγου προς συζήτηση, αντιμετωπίζοντας επί ένα χρόνο μία αδιαφορία όσον αφορά το αίτημά μας, πολύ περίεργη;
Ταλαιπωρηθήκαμε  επί ένα χρόνο, για κάτι που θα έπρεπε βάσει του νόμου, εφ’ όσον υπήρχαν 300  υπογραφές, (όταν ο νόμος λέει 25), να είχε γίνει αμέσως.
Όλοι εσείς οι σεβαστοί εκλεγμένοι από όλους εμάς Δημοτικοί μας άρχοντες αισθάνεστε μήπως ότι δεν οφείλουμε τίποτα στην Μικρά Ασία και την ιστορία της;
2.
       Οι αρμόδιοι δεν έχουν καμία ηθική υποχρέωση να δώσουν ΚΑΙ στην Αγία Παρασκευή μια ονομασία σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς όλους τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που μεγάλωσαν την μικρή ΤΟΤΕ Ελλάδα μας και έφεραν τον πολιτισμό την ανάπτυξη και πολλά άλλα καλά;
      Πρέπει να γίνει κατανοητό από της αρμόδιους, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, (που εδρεύει στον Δήμο Αγίας Παρασκευής), δεν το κάνει για να κερδίσει χρήματα, δόξα, ή τίποτα άλλο, αλλά αποκλειστικά και μόνο για να τιμήσει την Μνήμη των προγόνων του.
Σκοπός μας είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η διατήρηση της μνήμης των Προσώπων και των τόπων που χάθηκαν το 1922 με τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες και την γενοκτονία των Ελλήνων από το τουρκικό κράτος.
      Επιτέλους σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διέρχεται η Ελλάδα μας,  ας αποδείξετε όλοι όσοι έχετε  εκλεγεί ως εκπρόσωποί μας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ότι σεβόσαστε την Ιστορία μας, σεβόσαστε την ιστορία των Μικρασιατών οι οποίοι  σημειωτέον είναι πάρα πολλοί στην Αγία Παρασκευή, (αν και ενδεχομένως να μην το γνωρίζετε) και ζητούν αποδείξεις περί του ανάλογου σεβασμού όλων σας.
         
     Το μόνο πλέον που μας έχει απομείνει από όλες αυτές της δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες,  είναι οι ΜΝΗΜΕΣ.
Ας μην τις περιφρονήσουμε και ας αποδώσουμε τον αρμόζοντα σεβασμό.
Θα μου επιτρέψετε πριν τελειώσω να σας μεταφέρω ένα από τα μηνύματα συμπαράστασης των αδελφών Μικρασιατικών συλλόγων από ολόκληρη την Ελλάδα που λάβαμε και που έχουν δημοσιευτεί και στο δίκτυο ενημέρωσης Μικρασιατικών Συλλόγων.
Είναι από την ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η άρνηση είναι χειρότερη και από τη λήθη
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Η άρνηση είναι χειρότερη και από τη λήθη…
Είναι η έσχατη μορφή της Γενοκτονίας.»
Ελπίζουμε σε αναθεώρηση της λυπηρής τακτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής και των κύκλων που αρνούνται την τιμή προς το Μικρασιατικό Ελληνισμό και δεν προχωρούν στην ονομασία ανώνυμης πλατείας της πόλης σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ»
Είμαστε στο πλευρό των συμπατριωτών της Ανατολικής Αττικής!
«πλατεία Μικράς Ασίας» στην Αγία Παρασκευή ΤΩΡΑ!
Εμείς φυσικά, δεν το ζητούμε επιτακτικά, αλλά ικετευτικά.
Όλοι κάποια στιγμή, ζητούμε από τους συμπολίτες μας, την συμπαράσταση, την στήριξη, την φιλία τους.
Σήμερα, όλοι οι Μικρασιάτες της Αγίας Παρασκευής, αλλά και οι φίλοι των Μικρασιατών, ζητούν την δική σας  συμπαράσταση, την δική σας στήριξη, τον δικό σας σεβασμό για την ιστορία μας και γιατί όχι και την φιλία σας.
Και για την περίπτωση που είστε για κάποιους λόγους διστακτικοί όσον αφορά την πλατεία ΚΑΠΗ που ζητήσαμε να μετονομαστεί σε πλατεία Μικράς Ασίας, έχουμε και ένα PLAN  B΄ που κάποιος αξιόλογος, έμπειρος, σεβαστός και αγαπητός φίλος, μας συμβούλεψε.
Επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι, ψάξαμε και βρήκαμε μία ακόμα πλατεία, προκειμένου να αποφασίσετε για ποια από τις δύο επιθυμείτε να δεχθείτε, (αν δεχθείτε),  την ονομασία.
Η πλατεία αυτή ευρίσκεται μεταξύ των οδών ΑΡΚΑΔΙΟΥ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ.
Τελειώνοντας, θα σας αναφέρω ψήφισμα στήριξης ορισμένων Αδελφών Μικρασιατικών Συλλόγων, που έγραψαν στο Δίκτυο Ενημέρωσης Μικρασιατικών Συλλόγων (mikrasiatis.gr), υπέρ της πρότασής μας. Και λέω ορισμένων, γιατί κρίναμε ότι προς το παρόν δεν χρειαζόταν να επεκταθούμε περισσότερο.
Ψήφισμα συμπαράστασης στους Μικρασιάτες της Ανατολικής Αττικής
Συντάχθηκε από admin on Σεπ 13th, 2011 // 10 Comments

Αθήνα 11-9-2011
ΨΗΦΙΣΜΑ
Μικρασιάτικοι Σύλλογοι και Φορείς από όλη την Ελλάδα, στηρίζουμε την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, προς τον Δήμαρχο και το  Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής,  να μετονομαστεί η πλατεία ΚΑΠΗ του Τσακού της Αγίας Παρασκευής, σε «Πλατεία Μικράς Ασίας».
Καλούμε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και το Δημοτικό Συμβούλιο, να φέρουν προς συζήτηση και να κάνουν δεκτό το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου (ο οποίος για το σκοπό αυτό έχει συλλέξει λίστα 300 υπογραφών κατοίκων της Αγίας Παρασκευής) ως ελάχιστο φόρο τιμής, στα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (Ν. 2645/98) .
Υπογράφοντες:
1.    Ενωση Μικρασιατών Θήβας
2.    Σύνδεσμος Μικρασιατών & Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου Οι Ρίζες
3.    Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Κορδελιού, η Αγία Φωτεινή
4.    Ενωση Μικρασιατών Λαμίας
5.    Σωματείο  » Η Νέα Σινασός» Καππαδοκίας
6.    Eνωση Μικρασιατών Φοιτητών Θεσσαλονίκης
7.    Eνωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας
8.    Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε
9.    Eνωση Σμυρναίων
10.    Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής
11.    Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών Νέα Πέραμος Αττικής
Και τώρα, αναμένουμε την απόφασή σας
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε για να με ακούσετε
Με κάθε σεβασμό προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο
                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Παρασκευή Σαριντζιώτου -Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου