Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από "θερμή" κρίση Δύσης-Ρωσίας;


Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από "θερμή" κρίση Δύσης-Ρωσίας;


defencenet.gr
Η πρόσφατη κατάρριψη του τουρκικού φωτοαναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E  εντός του εναερίου χώρου της Συρίας, ήταν απλά το πρελούδιο αυτού που έρχεται και περιγράφεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε σε όλες του τις διαστάσεις: Μια σύγκρουση γιγάντων, τόσο κοντά στην Ελλάδα και τόσο άμεσα σχετιζόμενη με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα που πραγματικά τρομάζει κάποιος ως προς την πιθανή έκτασή της, αλλά και ως ενώπιον του κινδύνου τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να θιγούν κατά καίριο τρόπο.
Με την Ρωσία για πρώτη φορά από την εποχή που δημιουργήθηκε το σύγχρονο ρωσικό κράτος από τον Μέγα Πέτρο, να στέλνει δύο στόλους και χερσαίες δυνάμεις σε υπερπόντια εκστρατεία και την Δύση (ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, βασικά) να στέλνουν αεροπλανοφόρα από την θάλασσα και χερσαίες ειδικές δυνάμεις από την ξηρά, για λίγα πράγματα μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος σε ότι αφορά την επικράτηση της λογικής στην περιοχή. Και ολα αυτά, βέβαια, ενώ πολλοί έγκυροι διεθνείς αναλυτές θεωρούν πιθανότερο η σύγκρουση να συμπαρασύρει ή και να αρχίσει από το Ιράν!
Βέβαια, πολλά είναι τα αδιευκρίνιστα σημεία από αυτό το ίδιο το γεγονός της κατάρριψης του του τουρκικού RF-4E που αποτέλεσε την θρυαλλίδα στην τελευταία πράξη του δράματος. Σε όλο αυτό το σκηνικό  απαντά η μεγάλη έρευνα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που εδράζεται σε στοιχεία των ελληνικών στρατιωτικών Επιτελείων και των μεγαλύτερων κέντρων στρατηγικών πληροφοριών. Στοιχεια που πραγματικά θα εκπλήξουν ως προς τα πραγματικά δεδομένα του επεισοδίου της κατάρριψης και ως προς ιτς προβλέψεις του τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου