Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (οδού Φανερωμένης) ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ... ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


Τις παρακάτω ανακοινώσεις τις αναδημοσιεύουμε από το myxolargos.gr.Σρα δικά μας e-mail δεν βρήκαμε να έχουν σταλεί οι σχετικές αακοινώσεις. 

Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΟΚΜΕΠΑ Παναγιώτη Ίσκου:
Αναφερόμενοι στην ανακοίνωση του τέως Δημάρχου Χολαργού κ. Νικολάου,  ο οποίος καταφέρεται κατά των διοικήσεων του Δήμου και των Παιδικών Σταθμών για την «παρουσία ποντικιών» σ’ ένα παιδικό σταθμό, είμαστε υποχρεωμένοι να τον ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας έκανε την ετήσια προληπτική μυοκτονία σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς στις 31 Ιουλίου 2012, εσωτερικά και εξωτερικά. Η μυοκτονία που γίνεται τώρα σ’ έναν από τους παιδικούς σταθμούς γίνεται λόγω του ότι υπάρχει ένδειξη ποντικιού σ’ αυτόν (παρά την μυοκτονία που έγινε) και δείχνει την άμεση αντίδραση του προσωπικού Διοίκησης του Σταθμού. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν  ίχνη ποντικού στο Σταθμό της Φανερωμένης, καίτοι είχε γίνει απολύμανση την 31η Ιουλίου.
Η αντίδραση της Προϊσταμένης του Σταθμού εν συνεννοήσει με την Διευθύντρια του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. ήταν άμεση. Εκλήθη η εταιρία απολύμανσης και εδόθη εντολή για εκ νέου απολύμανση - μυοκτονία η οποία έλαβε μέρος την Πέμπτη 11 του μηνός αφού είχαν ειδοποιηθεί οι γονείς από την Τετάρτη ότι ο Σταθμός θα είναι κλειστός τις επόμενες μέρες έως 15 του μηνός.

Κάθε άλλο που γράφεται εξυπηρετεί σκοπούς που δεν έχουν σχέση με το ενδιαφέρον που όλοι πρέπει να έχουμε για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας και για την προστασία των παιδιών μας.

Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως την Διευθύντρια του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. κα Φωτοπούλου και όλο το προσωπικό για τον άριστο τρόπο που εκτελούν τα καθήκοντά τους. Ιδιαίτερα δε τις δασκάλες που δίνουν την ψυχή τους στα αγγελούδια που τους εμπιστεύονται οι γονείς.

Η ανακοίνωση της Διευθύντριας των Παιδικών Σταθμών κας Φωτοπούλου:
Ως Διευθύντρια του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α., θα ήθελα να διευκρινίσω ότι κάθε χρόνο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, κάνουμε μυοκτονία σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς. Εφέτος, κάναμε μυοκτονία την 31-07-2012, ημέρα Τρίτη.
Προχθές, για πρώτη φορά, την 10-10-2012, βρέθηκαν ίχνη ποντικιού στον Β’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Χολαργού και ελήφθησαν άμεσα μέτρα. Ενημερώθηκαν άμεσα οι γονείς από την Προϊσταμένη του Σταθμού, την κ. Κάλφα, για να μην προσέλθουν τα παιδιά στους Σταθμούς την Πέμπτη κ’ Παρασκευή 11 κ’ 12 Οκτωβρίου και, παράλληλα, έγινε μυοκτονία. Όπως διαπιστώνουμε, δεν εκτέθηκαν τα παιδιά σε κίνδυνο λόγω των ανωτέρω ενεργειών μας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού ο οποίος μου είπε ότι, επί της εποχής του, δεν συνέβη ποτέ να βρεθούν ποντίκια, απλά του εξήγησα ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και ότι δεν είναι λόγος να δοθεί τόση έκταση σε ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα. Οι ενδιαφερόμενοι ήταν οι γονείς οι οποίοι ενημερώθηκαν άμεσα όπως προανέφερα.
Όπως με ενημέρωσε το προσωπικό του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Χολαργού επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 121, και στην εποχή του συνέβη όταν ήταν Πρόεδρος η κ. Ρουμπίνη Μουζάκη και τότε έγινε απεντόμωση και βρέθηκαν νεκρά στον προαύλιο χώρο του Σταθμού. Ελήφθησαν άμεσα μέτρα. Τα τελευταία έξι (6) χρόνια, δεν είχαν εμφανισθεί καθόλου ποντίκια.
Διευκρινίζω ότι δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, έχω γνώση του αντικειμένου, δεν διεκδικώ το αλάθητο και, όταν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου διαφωνώ σε οποιοδήποτε θέμα, εκφράζω κάθετα την αντίθεσή μου. Δεν προσλήφθηκα ως Δημοτική υπάλληλος, αλλά διορίσθηκα με απόφαση Υπουργείου μεταξύ άλλων διακοσίων (200) συναδέλφων μου. Επιπλέον, ήμουν αναπληρώτρια Πρόεδρος επί 3μιση χρόνια στο Γ’ υπηρεσιακό συμβούλιο της Ν.Α. και τώρα είμαι τακτικό μέλος. Ως Διευθύντρια έχω επιλεγεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο αρκετές φορές και στο Υπουργείο Υγείας ήμουν επίσης 2 φορές τακτικό μέλος του Α΄ υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Δεν εξαρτώμαι από κανένα πολιτικό παράγοντα, είμαι υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών με υπηρεσία πλέον των τριάντα (30) ετών και προσπαθώ να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου στην δύσκολη εποχή, με συγχώνευση τεσσάρων (4) φορέων (Δημ. Παιδ. Σταθμοί Παπάγου, Δημ. Παιδ. Σταθμοί Χολαργού, Δημ. Πολυϊατρεία Χολαργού, Κ.Α.Π.Η.).
Όσο για το πόσο καλά διοικώ και τις γνώσεις που έχω, ολόκληρο το 15μελές Συμβούλιο του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. στο οποίο συμμετέχουν και πέντε (5) μέλη της αντιπολίτευσης, μπορούν να το βεβαιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου