Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΧΛΙΑΡΗ, ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΜΕΡΚΕΛ. ΓΙΑΤΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ; ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟΝ;




Παρατηρούμε ότι συγκριτικά με τις ανακοινώσεις των δύο υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, η ανακοίνωση και οι αντιδράσεις της Χ.Α στην έλευση Μέρκελ είναι από άχρωμη μέχρι υποτονική. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή απλώς ο μηχανισμός δεν θέλει αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο του Γ Ράιχ στην Αθήνα;
merkel-samaras-tsolakoglou
Μήπως είναι δική μας ιδέα; Δείτε και τις τρείς αντιδρτάσεις και αντιπαραβάλλετε:
Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άνκγελα Μέρκελ.
Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, γίνεται «για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο». Επίσης θα επιδοθεί στον Γερμανό πρέσβη ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο θα απαιτούνται οι γερμανικές αποζημιώσεις και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και η παράδοση στις ελληνικές αρχές της «Λίστας Χριστοφοράκου».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο «καλοδεχούμενη στην Ελλάδα», εφόσον «πρόκειται να ανακοινώσει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει το κατοχικό δάνειο, το οποίο διά της βίας έλαβε από την ευρισκόμενη σε κατοχή Ελλάδα, θα αποδώσει τις γερμανικές επανορθώσεις για τις ζημίες που προκάλεσε στον ελληνικό λαό και στις υποδομές του κατά την ίδια περίοδο και τελικά παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη την περίφημη «λίστα Χριστοφοράκου» με τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού συνάπτοντας επαχθείς συμβάσεις προμηθειών με τη Siemens».
Σύμφωνα με τον κ. Ζώη η Γερμανίδα καγκελάριος «πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι εκτός από το να κουνά το δάκτυλό της και να απαιτεί θυσίες, ενώ η χώρα της κερδίζει δεκάδες δισ. ευρώ λόγω της κρίσης, έχει τη βούληση να εργασθεί για μια Ευρώπη των εθνών και όχι για μια γερμανική Ευρώπη».
ΣΥΡΙΖΑ
«Η Μέρκελ καταφθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα την Τρίτη 9/10 για να προσφέρει "ευρωπαϊκή στήριξη" στην καταρρέουσα, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να "περάσει" το πακέτο των 14,5 δισ» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει, « η επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, που πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές, που προωθούνται από την Ευρωζώνη με την ηγεμονία της Γερμανικής Κυβέρνησης».
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «το νέο πακέτο βάρβαρων μνημονιακών μέτρων» και ο «αντιλαικότερος στην ιστορία της χώρας μας» κρατικός προϋπολογισμός του 2013 έχουν το χαρακτήρα « προμελετημένου, δολοφονικού χτυπήματος ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», καθώς όπως υπογραμμίζει « κλιμακώνουν και πολλαπλασιάζουν καταστάσεις πρωτοφανούς αγριότητας».
Καλούν τέλος, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στην παναττική στάση εργασίας των συνδικάτων την Τρίτη 9 Οκτωβρίου από τις 12 μέχρι τις 3 μ. μ. και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μέρκελ- Σαμαρά.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ την Τρίτη 9 Οκτωβρίου όπου θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
"Η εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού τοκογλυφικού συστήματος καταφτάνει για να σφραγίσει και επισήμως την υποδούλωση της χώρας και την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.
Ο Σαμαράς έχει το θράσος να πανηγυρίζει, λίγο πριν παραδώσει "γην και ύδωρ" στους δυνάστες της Ελλάδος".
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου