Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΧΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΔΗ!



Ψεύδεστε και παραπλανείτε σκόπιμα κ. Δήμαρχε…
                Κ. Δήμαρχε,

                Στην απάντησή σας στο άρθρο μου με τίτλο: «Το νέο έμβλημα δυστυχώς διχάζει τον Δήμο μας…» γράφετε: «Ως προς την πρόταση του κ. Κεχρή να είναι ο Περικλής το κέντρο αναφοράς του λογοτύπου (η έκφραση δική του), θα του υπενθυμίσω ότι αυτός, μέχρι που συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επέμενε να είναι ο Υμηττός το κέντρο αναφοράς και αυτό πρότεινε ο ίδιος στο ζωγράφο κ. Σπυριούνη παρασκηνιακά»
               
                Υπογραμμίζω την λέξη της απάντησής σας «παρασκηνιακά» και σας απαντώ ότι ΨΕΥΔΕΣΤΕ και συκοφαντείτε κ. Δήμαρχε, γιατί δεν είχα καμία συζήτηση ή άλλου είδους επικοινωνία με τον κ. Σπυριούνη και ουδέποτε του πρότεινα κάτι «παρασκηνιακά».
               
                Επιπλέον, ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΕ τους Δημότες, σύμφωνα με την προσφιλή σας τακτική όταν δεν μπορείτε  να απαντήσετε στην επιχειρηματολογία μου παραφράζοντας τα λεγόμενά μου. Δύο φορές μίλησα στο Δημοτικό Συμβούλιο και υποστήριξα ότι το έμβλημα του Δήμου θα πρέπει να έχει τρείς αναφορές: Περικλής – Ένοπλες Δυνάμεις – Υμηττός.
                Συγκεκριμένα:
                Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-9-2012 όπου συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα είπα κατά λέξη: «… Ο καινούργιος λογότυπος και η σημαία θα πρέπει να έχει θέμα κυρίως στην μακρόχρονη ιστορία του Χολαργού με κέντρο αναφοράς τον Περικλή. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει αναφορά στον Υμηττό, που στην πράξη ενώνει τις δύο κοινότητες και αποτελεί το κοινό μας σπίτι, την ουσιαστική περιουσία μας και το πραγματικό μέλλον του Δήμου και των παιδιών μας. Τέλος, δεν μπορεί να αγνοήσει την ιδιαιτερότητα του Δήμου μας σε ότι αφορά την σχέση των κατοίκων του με τον στρατό γενικότερα.».
                Τα ίδια ακριβώς είπα και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13-11-2012.
                Τα ίδια αναφέρει και το επίμαχο κείμενο μου στο οποίο απαντήσατε.
                Η πολιτική μου άποψη είναι ξεκάθαρα καταγεγραμμένη και δεν μπορείτε να την διαστρεβλώνετε. Την επαναλαμβάνω: «Θα έπρεπε να δοθούν συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες στον Δημιουργό, που θα καθοδηγούσαν την έμπνευσή του στις τρείς αναφορές: Περικλής – Ένοπλες Δυνάμεις – Υμηττός».

                Σε ότι αφορά τα περί «αυταρχικότητας» κ. Δήμαρχε.
                Στο αρχικό μου άρθρο αναφέρω κατά λέξη: «Το νέο λογότυπο θα έπρεπε να ενώνει. Αυτό απαιτεί ευρεία συναίνεση και αποδοχή. Θα ήταν λοιπόν απαραίτητο να είχε προηγηθεί μια δημόσια συζήτηση. Στον διάλογο αυτό έπρεπε να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και δημιουργούς, που θα προσέφεραν ο καθένας από αυτούς την δική τους πρόταση και όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για την αξιολόγηση αυτών των προτάσεων. Η χρήση του διαδικτύου για την επίτευξη μιας όσο το δυνατόν πιο διευρυμένης διαβούλευσης επιβάλλεται και σίγουρα θα είχε βοηθήσει.»
                Δεν μας απαντήστε κ. Δήμαρχε. Τι από όλα αυτά κάνατε;  Υπήρχαν άλλες προτάσεις; Υπήρχε δημόσια συζήτηση; Υπήρχε διαδικασία διαβούλευσης; Η απάντηση είναι φυσικά αρνητική.
                Η απουσία δημόσιου διαλόγου, που χαρακτηρίζει γενικότερα την Διοίκησή σας, είναι ο ορισμός της αυταρχικότητας. Οι λέξεις δημόσια διαβούλευση και συναίνεση είναι λέξεις άγνωστες για σας.
                Επειδή αναφέρεστε στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, σας ρωτάω: Συζητήσατε καθόλου το θέμα πριν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την Δημοτική σας Ομάδα; Στο λεγόμενο «προσυμβούλιο» της παράταξής σας παρουσιάσατε το νέο λογότυπο στους Δημοτικούς σας Συμβούλους; Η απάντηση είναι ευρέως γνωστή: Όχι βέβαια δεν το κάνατε. Είναι αποκλειστικό σας δικαίωμα ο τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής σας Ομάδας. Ο κάθε όμως πολίτης μπορεί να συνάδει τα συμπεράσματα του. Από αυτόν λοιπόν τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής σας Ομάδας προκύπτει ως αβίαστο συμπέρασμα ότι: η Διοίκησή σας χαρακτηρίζετε από παντελή έλλειψη διαλόγου.

                Κ. Δήμαρχε το «κόλπο σας δεν πιάνει» πια. Όλοι σας έχουν γνωρίσει. Όταν αδυνατείτε να προβάλλετε ουσιαστικά αντεπιχειρήματα στην κριτική των πολιτικών σας αντιπάλων, ανυψώνετε σκόπιμα την ένταση, παραφράζετε τα λεγόμενα του συνομιλητή σας, «στέκεστε» σε μια λέξη, αλλάζετε θέμα. Τιμώ και σέβομαι όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και ουδέποτε τους αποκάλεσα ή θεώρησα «φοβητσιάρηδες», «κατώτερους των περιστάσεων», «πρόβατα» όπως εσείς υπονοείτε ότι τους θεώρησα. Θα χρησιμοποιήσω την δική σας φρασεολογία, την φρασεολογία της «συμβουλής σας». Ας σοβαρευτείτε επιτέλους και ας αποφασίσετε να ασκείτε την κριτική σας με την ευπρέπεια που πρέπει να διακρίνει τον γραπτό (τουλάχιστον) λόγο ενός Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού και ενός Δημάρχου.
               
                Γιάννης Κεχρής
                Γενικός Χειρούργος – Εντατικολόγος
                Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Λάρ'σα, όπου βγαίν' ο αυγερινός και από όπου σας γράφω και από όπου κατήγετο ο Αχιλλέας Τζάρτζανος, γνωρίζουμε οτι το ρήμα ΠΑΡΑΠΛΑΝΩ είναι συνηρημένο σε ΑΩ-Ω.
    Παρακαλώ να μην θεωρηθεί οτι η παρατήρησή μου εκπορεύεται από πολιτικά κίνητρα. Εμείς εδώ στη Λάρ'σα ψηφίζουμε μονοκούκ' Τζανακούλη & Σουφλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή