Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΞΙΦΟΜΑΧΟΙ ΧΟΛΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ



Μπορούσε και καλύτερα! 

Οι επιτυχίες που είχε το τμήμα ξιφασκίας του Δήμου Παπάγου Χολαργού στο περιφερειακό πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας δεν είχαν συνέχεια. Στο Κύπελλο Ελλάδας εφήβων και νεανίδων, οι αθλητές του τμήματος «μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερα πράγματα», όπως είπε ο προπονητής τους Στρατής Λιάκατος. Οι αγώνες του ξίφους μονομαχίας έγιναν στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και είχαν μεγάλη συμμετοχή και δυνατό ανταγωνισμό.
Τα θετικά της ιστορίας ήταν ότι 10 απ’ τους 16 αθλητές και αθλήτριες πέρασαν τον προκριματικό γύρο και έτσι κέρδισαν πόντους στη πανελλήνια κατάταξη για τον ΓΑΣ Χολαργού, τον σύλλογο που εκπροσωπεί την ξιφασκία του ΔΟΠΑΠ. Από τους «μικρότερους» ηλικίας 10 έως 13 ετών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της κατηγορίας εφήβων και νεανίδων (ηλικίες από 14 έως 17) ξεχώρισε η Ηρώ Τσούφη, η οποία στις 3 Νοεμβρίου είχε κατακτήσει το χρυσό στους περιφερειακούς αγώνες. Τώρα στη μεγαλύτερη κατηγορία όχι μόνον πέρασε και τον προκριματικό γύρο αλλά έφτασε μέχρι το δεύτερο νοκ-άουτ αγώνα. 

Στην τελική κατάταξη των αγοριών ο Παύλος Παπαβρόντος πήρε την 21η θέση, ο Περικλής Θεοδοσίου ήταν 30ος, ο Αλέξανδρος Ανδριτσόπουλος 36ος και ο Γιώργος Λυμπερόπουλος 48ος. Οι υπόλοιποι πήραν τις εξής θέσεις: Μανώλης Γιάνναρης 56ος, Στέφανος Ανδριτσόπουλος 64ος και Βαγγέλης Καραδήμας 75ος. Συνολικά συμμετείχαν 75 αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Από τα κορίτσια, η Κατερίνα Οικονομάκη ήταν 15η, η Αρτεμισία Μπαλκούρα 17η, η Άλκηστις Βαλιανάτου 20η, η Ηρώ Τσούφη 22η, η Κατερίνα Δημουλάκη 30η, η Ιωάννα Μαλούχου 37η, η Ναταλία Κασίμη 46η, η Ευγενία Θεοδωροπούλου 47η και η Μαριάννα Λουιζίδου 52η. Συμμετείχαν 57 αθλήτριες.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού αφορά τους «μικρούς» ξιφομάχους. Στις 12 Ιανουαρίου θα παίξουν στον σημαντικότερο αγώνα της σεζόν, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 13 ετών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου