Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! 112 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝTΑΝOI ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές.
Τοπικοί αξιωματούχοι και οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που βρίσκεται στα περίχωρα της Ντάκα.
Η φωτιά ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου και τέθηκε υπό έλεγχο μετά τέσσερις ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής.
Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων είναι εργάτες, οι οποίοι παγιδεύτηκαν στους επάνω ορόφους του κτιρίου όπου στεγαζόταν το εργοστάσιο.
Τελευταίες αναφορές έκαναν λόγο για 120 νεκρούς, αλλά αργότερα ο ακριβής αριθμός των νεκρών υπολογίστηκε στους 112, ενώ αρκετοί είναι οι αγνοούμενοι.
Η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο το οποίο χρησιμοποιείτο ως αποθήκη και γρήγορα εξαπλώθηκε και στον υπόλοιπο χώρο. Αξιωματούχος της πυροσβεστικής δήλωσε στο Associated Press ότι το εργοστάσιο δεν είχε έξοδο κινδύνου, τονίζοντας ότι αν υπήρχε έστω μία τα θύματα θα ήταν λιγότερα.
Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αρνήθηκε τις κατηγορίες για την έλλειψη ασφάλειας στο κτίριο. «Είναι μία τεράστια απώλεια για το εργοστάσιο και το προσωπικό μου. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε πυρκαγιά σε ένα από τα επτά εργοστάσιά μου», δήλωσε ο Ντέλβαρ Χοσέν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αστυνομικοί και στρατιώτες επιστρατεύθηκαν προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, καθώς χιλιάδες αναστατωμένοι συγγενείς των εργατών συγκεντρώθηκαν στο σημείο.
«Πού είναι ο γιος μου;», φώναξε μία από τις γυναίκες που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας. Η ίδια είπε ότι είδε το πτώμα της νύφης της, που πέθανε κατά την πυρκαγιά, αλλά ο γιος της αγνοείται, αναφέρει το ΑΡ.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου