Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

 Aπάντηση  σε όσα ισχυρίστηκε προ ημερών ο κ. Νικολάου με την επιστολή του με τίτλο «κ. Κουγιουμτζόπουλε είσαι ψεύτης»
Εξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο και δώδεκα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση είχαμε την εντύπωση ότι επρόκειτο για έναν κοινό απατεώνα. Ομως η θρασεία συμπεριφορά του κ. Νικολάου τελικά δείχνει ότι απλά είναι ένας ανεπίδεκτος μαθήσεως και παντελώς άσχετος από αυτοδιοίκηση και διαχείριση, που πήρε δυστυχώς  την τύχη των Χολαργιωτών στα χέρια του.
Διότι τελικά ο κ. Νικολάου αγνοεί όχι μόνο στοιχειώδης αρχές οικονομίας, αλλά πολύ περισσότερο και το τί έκανε πραγματικά στο δήμο του.
Το έχουμε γράψει εκατό φορές αλλά επιμένει να μην το καταλαβαίνει ότι όταν κάποιος πάρει ένα δάνειο  890.000 ευρώ την επόμενη μέρα δεν χρωστάει 890.000 ευρώ, αλλά το κεφάλαιο συν τους τόκους. Αρα στην προκειμένη περίπτωση δεν χρεώνεις το δήμο με  890.819,87 ευρώ αλλά με  1.540,717 ευρώ αφού επί είκοσι χρόνια θα πρέπει να δίνεις 77.033 ετησίως για την απόσβεση του δανείου. Στις 3/6/12 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 303,53 δις ευρώ. Ο κ. Νικολάου νομίζει ότι αυτά τα χρήματα έχουν εισρεύσει κάποτε στην χώρα μας και αγνοεί ότι το 70% είναι τόκοι.
Ομως τελικά, απλά ο κ. Νικολάου δεν είχε συναίσθηση του τι του γινότανε όταν ήταν στο τιμόνι τους Δήμου.
Διότι μόνο ένας τρελός θα έστελνε την παραπάνω επιστολή αν δεν αγνοούσε τι έκανε τελικά στο δήμο Χολαργού.
Ο κ. Νικολάου αγνοεί ότι σύμφωνα με την απόφαση της 2/10/2003 ο δήμος μας έλαβε δάνειο άλλα 649.000 ευρώ για την ανάπλαση εισόδων της πόλης, στην οποία περιλαμβάνεται και η Περικλέους. Αγνοεί ότι για αυτό το δάνειο ο δήμος μας πληρώνει επί είκοσι χρόνια δόση 56.124  άρα συνολικά 1.222.480 που θα πληρώσουν οι Χολαργιώτες και τώρα και οι Παπαγιώτες. Αγνοεί ότι πέραν του δανείου των 890.000 ευρώ πήρε αργότερα και άλλο συμπληρωματικό δάνειο 186.510 για άλλα είκοσι χρόνια με δόση 16.129 άρα 322.580 ευρώ συνολικά. Εναν απλό πολλαπλασιασμό να έκάνε θα το έβρισκε. 
Ο κ. Νικολάου αγνοεί ότι μετά την ανάπλαση της Περικλεούς, πήρε και ένα δάνειο 746.585 ευρώ με συνολική απόσβεση 15ετίας και με δόση 69.545 ευρώ, άρα 1.043.175 ευρώ που περιελάμβανε  και κάποιες συμπληρωματικές εργασίες που αφορούσαν τον ίδιο δρόμο κλπ.
Επίσης ο κ. Νικολάου προφανώς ξεχνάει ότι μετά την αποπεράτωση της Περικλέους δόθηκαν άλλα 1.900.000 ευρώ για την κατασκευή αγωγών ομβρίων που είχε ξεχάσει να κάνει ο ίδιος και η Περικλέους γινότανε ποτάμι με κάθε ψιλόβροχο.
Πόσο στοίχισε τελικά αυτό το έργο στους Χολαργιώτες και τώρα και στους Παπαγιώτες; Θα αποτελούσε πραγματικά διατριβή η εξακρίβωσή του.
Ο κ. Νικολάου αγνοεί φαίνεται ότι και για το ΙΚΑ - ΚΑΠΗ ο δήμος Χολαργού έλαβε δύο δάνεια, ένα 600.000 ευρώ για την μελέτη κατασκευή και ένα 111.000 ευρώ για εξοπλισμό τα οποία μετατρέπονται σε δέκα δόσεις των 96.144 και  σε αντίστοιχο χρέος 960.144 ευρώ συν τα 3,5 εκατομμύρια που στοίχισε το έργο.
Ετσι εξηγείται ότι βγαίνει στον κόσμο και λέει ότι δικαιώθηκε και ότι το χρέος του ήταν μόνο 7 εκατομμύρια. 11 είναι μόνο τα παραπάνω για δύο έργα.
Το πρωτοφανές όμως είναι ότι ο κ. Νικολάου 12 χρόνια στην ΤΕΔΚΝΑ δεν έχει καταλάβει από που προέρχονται οι ΚΑΠ. Αγνοεί ότι σύμφωνα με το νόμο 2880 και τον μεταγενέστερο 3852 οι ΚΑΠ προέρχονται από τον φόρο Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Είναι δηλαδή ποσοστό του φόρου εισοδήματος που πληρώνουν οι Χολαργιώτες και οι Παπαγιώτες. Δώδεκα χρόνια τώρα του το γράφουμε, δεν μπορεί να το καταλάβει. Επίσης δεν καταλαβαίνει ότι για την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, του Πνευματικού Κέντρου, των ΚΑΠΗ και των Αθλητικών Σωματείων μέρος πληρώνουν άμεσα οι πολίτες και μέρος προέρχεται από τους ΚΑΠ. Οσο λιγότερα χρήματα φτάνουν από τους ΚΑΠ σ’ αυτά τα νομικά πρόσωπα, τόσα περισσότερα πληρώνουν οι πολίτες. Οταν ο δήμος μας πληρώνει 1 εκατομμύρια ευρώ περίπου από τους ΚΑΠ για τα δάνεια του κ. Νικολάου και έτσι αυτά δεν φτάνουν στα παραπάνω Νομικά Πρόσωπα, αυτά τα πληρώνουν άμεσα οι πολίτες – χρήστες από την τσέπη τους. Ευτυχώς που δεν γνωρίζει ο κάθε γονιός των παιδικών σταθμών, ότι η πολιτική Νικολάου, του στοιχίζει τουλάχιστον 50 ευρώ το μήνα από την τσέπη του αλλιώς ο κ. τέως δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί στο δρόμο.
Τέλος ο κ. Νικολάου αγνοεί ότι το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ δεν προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού που και αυτό αποτελεί μέρος των ΚΑΠ. Την εποχή εκείνη χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΤΑ. Το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προερχόταν αποκλειστικά και μόνο από τη ΣΑΤΑ, τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκηση των ΚΑΠ. Μέρος δηλαδή του φόρου εισοδήματος των Χολαργιωτών. Μετά έγιναν προσπάθειες να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Καλά θα κάνει λοιπόν ο Νικολάου να μην ασχολείται με πράγματα που έξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο και δώδεκα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε να τα κατανοήσει και να σταματήσει να μας ταλαιπωρεί με ανακρίβειες και ανοησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου