Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!



ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
Συνάδελφοι Εργαζόμενοι , αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και  νέες,
Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στους Δήμους , στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δέχονται για μια ακόμα φορά τα ανελέητα πηρά της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ καταλύοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε με κόπο και αίμα των περασμένων  και γενεών.
Ειδικότερα με το Ν. 4013/2012 (3ο μνημόνιο), καταλύεται το δικαίωμα στην εργασία υιοθετώντας συνθήκες τρόμου, στον δημόσιο τομέα, δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε Διοικητή Δημόσιας Διοίκησης (Υπουργό , Περιφερειάρχη, Δήμαρχο κλπ), να εξοντώσει κάθε συνάδελφο που θα θελήσει να αντισταθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματα μέσα από ένα ταξικό κίνημα απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Μέσα από το πρόσχημα της εφεδρείας,  η Κυβέρνηση ξεκινά τις απολύσεις, δεσμευόμενη  έναντι της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εγχώριας πλουτοκρατίας, με απώτερο στόχο την συμπίεση των μισθών σε επίπεδα Κίνας και Ινδίας σύμφωνα  με τις ανάγκες  της κερδοφορίας τους
          Οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής που συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας, τον ΣΕΔΑΠ, αντιστέκονται στην νέα λαίλαπα και, απαιτήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ανώτατο όργανο του Δήμου να πάρει ρητή απόφαση να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, και τελικώς την απόλυσή τους.  Αντί αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία (που ανήκει στην Δημοτική αρχή), υιοθέτησε ψήφισμα με ξεκάθαρη αντεργατική-μνημονική φιλοσοφία.
·          Από την μία αναφέρει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της Τοπικής Διοίκησης, και από την άλλη συμφωνεί με τις μετατάξεις των συναδέλφων μιλώντας για την  «αξιοποίηση της κινητικότητας των εργαζομένων» .
·          Προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ της διάταξης της αργίας, που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για συνδικαλιστικές διώξεις, και θεωρεί επίορκο ακόμα και αυτόν τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί σε δίκη, αφαιρώντας του το τεκμήριο της αθωότητας.
·          Αναφέρει ότι το ενδεχόμενο υποχρέωσης των υπαλλήλων του Δήμου σε διαθεσιμότητα δεν είναι πιθανόν, και προτείνει στην Διοικητική Υπηρεσία την αποστολή εγγράφου στο οποίο να αναφέρει, ότι δεν πληρούνται οι τρείς προϋποθέσεις του νόμου για την ένταξη των συναδέλφων σε καθεστώς εφεδρείας.
·          Προτείνει την αξιολόγηση του προσωπικού με αμφιβόλου ποιότητας κριτήρια χωρίς να διευκρινίζεται ο στόχος.
·          Δεν αναφέρει σε κανένα σημείο του ψηφίσματος,  ότι δε θα δοθούν ονομαστικοί ή αριθμητικοί κατάλογοι των εργαζομένων

Εμείς Δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ψήφισμα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Στη συνέχεια η Δημοτική αρχή εκφραζόμενη από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Διοίκησης,  και μετά από μαζική αγανάκτηση των συναδέλφων για το ψήφισμα,  ζήτησαν συνάντηση με το Δ.Σ του ΣΕΔΑΠ, και μας διαβεβαίωσαν προφορικά ότι δεν θα σταλθούν αριθμητικές και ονομαστικές λίστες, προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, θα δοθεί «ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ» στην Δ/ντρια Διοίκησης ώστε να μην αποστείλει τις λίστες. Αν και δόθηκε το 1ο «ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ», δεν δόθηκε και το 2ο, που αποτελεί προϋπόθεση για την εκτέλεση την εντολής του δημάρχου, καθιστώντας την Διοίκηση ανακόλουθη ως προς τα λόγια και τις πράξεις.
Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να σταλούν οι αριθμητικές λίστες προς το υπουργείο, πράξη που θεωρούμε απαράδεκτη και εχθρική προς το συμφέρον των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και των δημοτών.
Έτσι ο Δήμος μας ανήκει στην μικρή εκείνη μειοψηφία των Δήμων, που απέστειλε Λίστες, ενάντια στις αποφάσεις των περισσοτέρων Δήμων, για την μη αποστολή τους.
Εμείς οι εργαζόμενου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, και μέλη του ΣΕΔΑΠ δηλώνουμε ότι  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας συλλογικά, ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, και θα παλέψουμε  με  πολιτική ανυπακοή και ταξικό προσανατολισμό, για την ανατροπή των μέτρων και τις πολιτικές που τα γενούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου