Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΔΙΩΤΗ: ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


"Βόμβα" κατά του Ε.Βενιζέλου, αλλά και το Ι.Διώτη αποτελεί το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπύρος Μουζακίτη: Σύμφωνα με το έγγραφό τους που εστάλη στον Άρειο Πάγο, αποκαλύπτεται ότι η ημερομηνία μεταγραφής του USB την 9η και 10η Ιουλίου 2011 και συνεπώς και η διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του Γ.Παπακωνσταντίνου, έγινε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου και όχι επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου!
 
Συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου 2011 έγινε ανασχηματισμός και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλο, ενώ ο Γ.Παπακωνσταντίνου μετακινήθηκε στο ΥΠΕΚΑ.
 
Ο Ε.Βενιζέλος υποστηρίζει ότι την 9η και 10η Ιουλίου 2011, όταν το συγκεκριμένο υλικό βρισκόταν στα χέρια του εισαγγελέα και τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη, αλλά ο Διώτης το διαψεύδει!
Σύμφωνα με καταθέση του Ευάγγελου Βενιζέλου το στικάκι παραδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Αύγουστο του 2011. Οι οικονομικοί εισαγγελείς δηλώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή ότι δεν χρειάζεται να παραδώσουν το USB στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Ι. Σφακιανάκη αφού εκείνοι έχουν εντοπίσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έγινε η αντιγραφή του υλικού.
 Πάντως ο Γ.Παπακωνσταντίνου, πρέπει να αισθάνεται κάπως "ελαφρωμένος". Εμείς, είχαμε τονίσει ότι δεν θα μας εξέπληττε αν κάποιος άλλος είχε στήσει το παιχνίδι...
 
Αποδεικνύεται, φυσικά πόσο δίκαιο είχαν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες", η "Χρυσή Αυγή" και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ που επέμεναν να στηθεί κάλπη και για τον Ε.Βενιζέλο...
 
Πλέον, οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο διάπραξης και τρίτου αδικήματος, αυτού της νόθευσης εγγράφου.
 
Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Καπελέρης και Διώτης που ήδη έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα, καλούνται να λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη και νέου αδικήματος, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, για τα οποία ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις και όπως φαίνεται θα είναι και οι τελευταίοι που θα περάσουν από το γραφείο των Εισαγγελέων πριν κηρύξουν το πέρας της έρευνας τους.
 
Nα πούμε ότι αμέσως μετά την διαρροή της ημερομηνίας που έγινε η αντιγραφή κυκλοφόρησε η φήμη ότι το USB που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης δεν είναι αυτό που έφτιαξε -ως πρώτο αντίγραφο από το cd- ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου