Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ!



Θησαυρός, σημαντικής αξίας που ήταν  καταχωνιασμένος και ξεχασμένος,  αποκαλύφθηκε στον 8ο όροφο του δημαρχείου Πειραιά.
Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, πρόκεται για έπιπλα και σπάνια αντικείμενα που ανήκαν στο μεγάλο δωρητή του Πειραιά Κρίτωνα Δηλαβέρη και τα οποία είχαν περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου. Τα αντικείμενα, ήδη καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του του δήμου.
«Μόλις χθες πληροφορήθηκα την ύπαρξη μιας "κρύπτης", στην οποία ήταν κρυμμένα έπιπλα και αντικείμενα που εκτός των άλλων έχουν και συναισθηματική αξία για την πόλη μας. Αμέσως έδωσα εντολή να «ξηλωθεί» ο τοίχος και να καταγραφούν τα πάντα. Θα τα αναδείξουμε, όπως αναδεικνύουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους "θησαυρούς" της πόλης μας. Το οφείλουμε στην μνήμη του μεγάλου μας δωρητή, το οφείλουμε στην ιστορική συνέχεια της πόλης μας. Ο Πειραιάς έχει αλλάξει σελίδα και ατενίζει το μέλλον του με αισιοδοξία. Το είχα πει και το επαναλαμβάνω. Τα καλύτερα για την πόλη μας έρχονται», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Ο Κρίτων Δηλαβέρης που γεννήθηκε στον Πειραιά το 1894 και πέθανε το 1972, ήταν βιομήχανος-πολιτευτής και δώρισε όλη την περιουσία του στον δήμο. Εξελέγη βουλευτής Πειραιά τα χρόνια 1935, 1936, 1946, ενώ είχε παντρευτεί την Αθηνά, αδελφή της ηθοποιού Κατίνας Παξινού. Πρόσφατα, σε δημοπρασία από το Δήμο Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο, πουλήθηκε το αυτοκίνητό του μάρκας Mercedes 300 SL Roadster, μοντέλο του 1960 σε γερμανό επιχειρηματία έναντι του ποσού των 400.000 ευρώ και τα χρήματα διατέθηκαν για την ανάπλαση του πάρκου Δηλαβέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου