Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ



ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ!
του Μάκη Βαχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr


Ο Ανδρέας, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Νίκος, οι τέσσερις συλληφθέντες για την ληστεία της Κοζάνης, είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Ήταν πολύ καλοί έως αριστούχοι μαθητές στη σχολική τους ηλικία. Σήμερα, ένας από αυτούς, ο Δημήτρης είναι φοιτητής Πολυτεχνείου.  Είναι παιδιά ευυπόληπτων οικογενειών, με γονείς επιστήμονες, καθηγητές, ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης. Ένας αρχιτέκτονας, άλλος καθηγητής μουσικής, άλλη ηθοποιός και άλλη ψυχολόγος. Όλοι σπουδαγμένοι, μορφωμένοι.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν μέσα από τέτοιες ποιοτικές οικογένειες να ξεπηδούν παιδιά που προβαίνουν σε ληστείες τραπεζών; 

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!

Το φαινόμενο πρέπει να μας απασχολήσει από κοινωνιολογικής και όχι μόνο, πλευράς. Η απάντηση όμως δεν είναι δύσκολη. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν το έγκλημα στη φύση τους. Τα γεγονότα το αποδεικνύουν: Δεν έκαναν ληστείες στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς ή στο σπίτι του κάθε νοικοκυραίου. Οι επιθέσεις τους στρέφονταν κατά του κράτους και των τραπεζών. Του δολοφονικού κράτους, που έχουν δημιουργήσει οι άθλιοι του πολιτικού συστήματος. Το πολιτικό σύστημα που βουλιάζει μέσα στο βόθρο της σήψης, της διαφθοράς και της απάτης σε βάρος του λαού και που εξακολουθεί να διαχειρίζεται τις τύχες του κόσμου. Αυτά τα νέα παιδιά λοιπόν, βλέποντας την κατακρήμνιση της κοινωνίας, την σήψη των πάντων, θέλησαν να κάνουν την δική τους επανάσταση. Να στραφούν εναντίον των διεφθαρμένων πολιτικών που σκότωσαν τα όνειρα και τις ελπίδες της νεολαίας. Ο Ανδρέας, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Νίκος είναι νέοι με όνειρα, που προφανώς αγαπούν την πατρίδα τους, τον τόπο τους και δεν ήθελαν να ξενιτευτούν σαν πολλούς άλλους νέους αλλά να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που τους στερούν οι πολιτικάντηδες-δωσίλογοι και υπηρέτες των τοκογλύφων. Βλέποντας τους δωσίλογους πολιτικούς ταγούς να χαρατσώνουν τις οικογένειές τους με ανηλεείς φόρους, δυσβάσταχτους φόρους που στόχο έχουν όχι να σώσουν την Ελλάδα –όπως ψευδώς διατείνονται τα πολιτικά σκύβαλα- αλλά να αρπάξουν τον μόχθο και την περιουσία των γονιών τους και να παραδώσουν την γη των προγόνων τους στους διεθνείς τοκογλύφους, τρελαίνονται! Και επαναστατούν με τον τρόπο τους!

Ο κ. Δένδιας αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου, δηλώνουν ότι «η βία είναι μία»! Μήπως όμως η βία που ασκούν οι ίδιοι σε βάρος του ελληνικού λαού, είναι χειρότερη από των παιδιών; Πάντως, είναι σίγουρο ότι η κυβερνητική βία που σκοτώνει τον ελληνικό λαό, είναι αυτή που γεννά τέτοια φαινόμενα. Η "σκατά" κοινωνία που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα, οι λαμογιές, η διαφθορά και η ασυδοσία πάνω στην οποία έχτισε τη σύγχρονη Ελλάδα, έχουν κυοφορήσει αυτού του είδους τις αντιδράσεις. Ο Ανδρέας, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Νίκος, θέλοντας να δημιουργήσουν τη δική τους επανάσταση, ενεπλάκησαν στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς» που ήρθε να καλύψει το κενό τους. Προφανώς, πίστεψαν (εδώ είναι το λάθος τους) σε αυτά που τους υποσχέθηκαν και εντάχθηκαν στην οργάνωση, θέλοντας να ξεκινήσουν ένοπλο-αντάρτικο αγώνα στις πόλεις.  

ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ. ΕΚΕΙ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ
Οι νεαροί συλληφθέντες, όπως ειπώθηκε, ήταν από καλοί έως άριστοι μαθητές.  Από τα χρόνια του Λυκείου, ονειρεύονταν να αλλάξουν πολλά από το στραβό κόσμο που έφτιαξε το πολιτικό σύστημα. Με κίνητρο την ζωτικότητα και ενίοτε αντιδραστικότητα που σημαδεύει τα εφηβικά τους χρόνια, κάποιοι από αυτούς πρωταγωνίστησαν στις καταλήψεις των Λυκείων Χολαργού. Πιστεύεται όμως ότι σε αρκετά σχολεία είχαν παρεισφρήσει ομάδες αντιεξουσιαστών που ενθάρρυναν μαθητές στους οποίους έβλεπαν ότι διέθεταν το ανάλογο υπόστρωμα για να δεχθούν την πλύση εγκεφάλου και τελικά να στρατολογηθούν.

Οι αντιεξουσιαστικές αυτές ομάδες, στήριζαν την «ιδεολογία» τους στη βία  και τρομοκρατία κατά του κράτους και ό,τι εκπορεύεται από αυτό.

Παρεισέφρησαν λοιπόν στα σχολεία και άρχισαν να στρατολογούν νεαρούς καταληψίες.

Μεγάλες καταστροφές που έγιναν τον Οκτώβριο του 2008 στα Λύκεια του Χολαργού ήταν αποτέλεσμα των αντιεξουσιαστικών αυτών ομάδων! 

Όσοι δεν ενθυμούνται τις μεγάλες καταστροφές του 2008 στο 1ο και 3ο Λύκειο Χολαργού, καταστροφές που επιβάρυναν τον δήμο με περισσότερο από 30.000 € ζημιές, τούς τις θυμίζουμε με φωτογραφικά ντοκουμέντα της εποχής, όπου φαίνεται η απόλυτη καταστροφή, με σπασμένα και καμένα θρανία, κατεστραμμένο φωτοτυπικό υλικό από τα γραφεία των καθηγητών, συνθήματα, του τύπου «ΦΩΤΙΑ Σ’ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ», «ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΖΩΗ ΓΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ  ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ», «Τρομοκρατία είναι οι Πανελλαδικές, καμιά ειρήνη με τους καθηγητές», καθώς και απειλητικό μήνυμα προς τον τότε διευθυντή του 3ου Λυκείου: «Πρόσεχε μικρέ Διευθυντά!».Οι καθηγητές θεωρούντο έκφραση και διαιώνιση του σαθρού πολιτικού συστήματος, γι’ αυτό και οι καταληψίες στρέφονταν εναντίον τους. 

Κανείς δεν είχε πιστέψει ότι οι καταλήψεις εκείνες ήταν αποτέλεσμα μαθητικών διεκδικήσεων για μια καλύτερη παιδεία. Όλοι είχαν υποπτευθεί ότι επρόκειτο για επίδειξη εγκληματικής-τρομοκρατικής πυγμής από εξωσχολική οργάνωση.
 
ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ!
Καταπάτηση και των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικαιούται ο κάθε κατηγορούμενος, συνιστά η βία των αστυνομικών οργάνων σε βάρος των συλληφθέντων της ληστείας της Κοζάνης. Κυριολεκτικά τους σακάτεψαν, τους μαύρισαν στο ξύλο.

Ο δε ένας από αυτούς, ο Ανδρέας Μπορζούκος, κινδυνεύει να χάσει το φως του. Όπως δήλωσε η μητέρα του στο zougla.gr, η οποία είναι γιατρός στο ΕΚΑΒ, το παιδί της κινδυνεύει να χάσει το φως του. Συγκεκριμένα, η μητέρα του νεαρού, είπε: «Είμαι γιατρός στο ΕΚΑΒ και έχω τρεις ειδικότητες. Απ’ ό,τι είδα, τα μάτια του παιδιού είναι και τα δύο κατάμαυρα, σαν να φοράει γυαλιά. Αυτά στην ιατρική λέγονται "μάτια ρακούν" και, όταν τα δούμε, χτυπάει καμπανάκι ότι μπορεί να υπάρχει ενδοεγκεφαλική βλάβη. Όλο το πρόσωπο πρέπει να έχει υποστεί σοβαρές κακώσεις από γρονθοκοπήματα και κλοτσιές. Πού ξέρω εγώ ότι δεν έχει χτυπηθεί στην κοιλιά ή δεν έχει αιμορραγία σπλάχνου;» διερωτήθηκε με τρεμάμενη φωνή, λέγοντας πως θα στραφεί νομικά εναντίον των υπευθύνων!

Προφανώς όσα έγιναν σε βάρος των νεαρών έγιναν κατόπιν άνωθεν εντολών. Ο κ. Δένδιας θέλει να εμφανίσει ως επιτυχία του την σύλληψη των νεαρών; Δεν θα την έχει, γιατί είναι η μεγάλη του αποτυχία. Είναι ο καθρέπτης της εγκληματικής πολιτικής των πολιτικών ηγητόρων μας.

Ντροπή για τον κ. Δένδια, τους κυβερνώντες και την Αστυνομία! 

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ:

ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΣ Ανδρέας – Δημήτριος του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττικής. Δεν έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν, πιθανόν να είναι νεοεισελθών στην οργάνωση.


ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ιωάννης του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής. Παιδί πασίγνωστου Χολαργιώτη, ευυπόληπτου καθηγητή! 


ΠΟΛΙΤΗΣ Δημήτριος του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής. Επίσης παιδί ευυπόληπτης οικογένειας και με τους δύο γονείς επιστήμονες!!!
 
 ΡΩΜΑΝΟΣ Νικόλαος του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής. 

Γι' αυτόν, πιστεύουν ότι ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και πιθανόν βρισκόταν μαζί του την ώρα που έλαβε χώρα η δολοφονία του τον Δεκέμβριο του 2008!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου