Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης μαζί με την πλειοψηφία των συμβούλων του, απέρριψαν το αίτημα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ για συζήτηση περαιτέρω δράσεων για να αποτραπεί η κατάργηση του ΙΚΑ & του ΕΟΠΥΥ Χολαργού. Το "Δίκτυο Πολιτών" όμως δεν καταθέτει τα όπλα. Αντιθέτως, συνεχίζει τον αγώνα για λογαριασμό όλων των Χολαργιωτών και μπράβο στον επικεφαλής Περικλή Ζήκα και τα στελέχη του!!!


Ο ίδιος, αναφερόμενος στον "Παρατηρητή" για το θέμα, δήλωσε: "Θέλουμε η κινητοποίηση να πάρει πανδημοτικό χαρακτήρα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε την "Πρωτοβουλία για το ΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ Χολαργού". Για να μπορούν να πάρουν μέρος όλοι.  Ξεκινάμε καμπάνια για συλλογή υπογραφών".
Ιδού και τα πειστήρια:

Προς
κ. Αντώνη Σαμαρά – Πρωθυπουργό
κ. Ιωάννη Βρούτση - Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
                                   & Πρόνοιας
κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο - Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, η οικονομική κρίση και η ανέχεια ωθούν τους πολίτες μαζικά στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η αύξηση προσέλευσης στα νοσοκομεία είναι 30%, και στα ιατρεία του ΙΚΑ (τώρα ΕΟΠΥΥ) είναι 20%.

Την ώρα λοιπόν που η πληττόμενη από την οικονομική κρίση κοινωνία αναζητά καταφύγιο στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, θεωρούμε ευνόητη και αναγκαία την αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών τους, αντί της συνεχούς υποβάθμισης που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια.

Θεωρούμε απαράδεκτο οι υπηρεσίες αυτές να αποδιαρθρώνονται και να συρρικνώνονται, λόγω των μνημονιακών περικοπών των δημόσιων κοινωνικών δαπανών.

Εμείς που υπογράφουμε, κάτοικοι των περιοχών που εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Χολαργού, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση / μεταφορά του υποκαταστήματος ΙΚΑ Χολαργού και του ΕΟΠΥΥ Χολαργού.

Είναι ανεπίτρεπτο να καταργείται ένα υποκατάστημα και να ταλαιπωρούνται ανυπολόγιστα οι ασφαλισμένοι της περιοχής προκειμένου να εξοικονομηθεί προσωπικό για να ενισχυθούν με αυτό τα άλλα δύο υποκαταστήματα (Αγ. Παρασκευής και Λεωφ. Αλεξάνδρας).

Είναι αδιανόητο να δρομολογούνται τέτοιες επιλογές χωρίς διαφανείς κοινοποιημένες μελέτες και κριτήρια, χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να εξετασθούν υπαρκτές εναλλακτικές λύσεις για μείωση των λειτουργικών εξόδων. Άλλωστε η όποια εξοικονόμηση θα έχει το ΙΚΑ, μετατρέπεται σε πολλαπλάσιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος για τους ασφαλισμένους με την μορφή χαμένου χρόνου μετακινήσεων και εργασίας, με αυξημένα έξοδα μετακίνησης και σε πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων ασφαλισμένων, σε αδυναμία πρόσβασης στη νέα γεωγραφική θέση.

Ζητάμε την ανάκληση της απόφασής σας, ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάργησης / μεταφοράς του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ Χολαργού.

Προτείνουμε να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασης των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ Χολαργού στο κτίριο του ΙΚΑ Χολαργού και περαιτέρω διαπραγμάτευση για μείωση του ενοικίου.


Επώνυμο
Διεύθυνση  Κατοικίας
Υπογραφή
Όνομα
E-mail
1





2





3





4





5





6





7





8





9





10






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου