Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ «ΝΑΙ» ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ·       Πανηγυρίζουν στην Τουρκία που θεωρούν προσωπική επιτυχία Ερντογάν τη δημιουργία τζαμί στην Αθήνα!
·       Η γείτονα χώρα όχι μόνο δεν έδωσε τίποτα αλλά θέτει θέμα casus belli στην Θράκη και ζητεί την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης!
   
Όπως φαίνεται, ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Α. Σαμαράς μετέβη στο Κατάρ, δεν ήταν για να βρει επενδυτές αλλά για να διαβεβαιώσει τον Ερντογάν (με τον οποίο συναντήθηκε όλως συμπτωματικώς!) ότι το μουσουλμανικό τέμενος θα κατασκευαστεί στην Αθήνα με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου! Ουσιαστικά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πιστός στην πολιτική δουλοπρέπειας και στην τακτική του "κάτσε στα τέσσερα» που  υιοθετεί εδώ και καιρό απέναντι στους δανειστές, την ίδια ακριβώς στάση τήρησε απέναντι στον Τούρκο ομόλογό του. Όποιος πίστευε ότι ο κ. Σαμαράς βρισκόταν σε θέση ισχύος αφού συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση στη βουλή του διορισμού από την ελληνική κυβέρνηση των 240 ιμάμηδων που θα διδάσκουν στους μουσουλμάνους της Θράκης, απογοητεύτηκε.
Ο Ερντογάν, εξοργισμένος μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, έκανε ευθέως λόγο για casus belli και ζήτησε την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία αναφέρεται σε μουσουλμάνους και όχι Τούρκους. Η Τουρκία –ως γνωστόν- ονομάζει όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης «Τούρκους», απαιτώντας αμέσως αλλαγή του status quo έτσι ώστε να κοσσοβοποιήσει εύκολα την περιοχή.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στο θέμα, τόνισε ότι «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η τροπολογία που αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του σχετικού νόμου, ο οποίος είχε ψηφιστεί το 2007, αλλά δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή ύστερα από αντιδράσεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, πέρασε δίχως να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της μειονότητας».
Ο Α. Σαμαράς λοιπόν, προσήλθε υποτακτικός ενώπιον του Ερντογάν και του υποσχέθηκε στο «πιτς φυτίλι» την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους. Του υπογράμμισε δε ότι το θέμα έχει περάσει από την βουλή.
Μετά από αυτή τη διαβεβαίωση Σαμαρά, στην Τουρκία άρχισαν να πανηγυρίζουν και να παρουσιάζουν ως προσωπική επιτυχία  Ερντογάν την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα!
Θυμίζουμε ότι κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στο Κατάρ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θέλοντας να εξασφαλίσει κάτι από τον Τούρκο ομόλογό του και να μην γυρίσει με άδεια χέρια στην Αθήνα, ρώτησε τον Ερντογάν: «Εμείς περάσαμε το θέμα του τεμένους από τη βουλή και αποφασίσαμε να γίνει. Εσείς θα κάνετε κάτι αντίστοιχο;». Η απάντηση που πήρε ήταν: «Γιατί όχι;»!!!
Αυτή ήταν η επιτυχία Σαμαρά. Έδωσε τα πάντα στον Ερντογάν και εξασφάλισε το… casus belli και την απαίτηση για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης ώστε όλοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης να χαρακτηρίζονται και με την... βούλα «Τούρκοι».


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!
Στο μεταξύ, ξαναρχίζουν οι αντιδράσεις των κατοίκων  Βοτανικού στο άκουσμα της είδησης ότι πρόκειται στην περιοχή τους να κατασκευαστεί τζαμί!
Μπροστάρηδες στον αγώνα αυτό είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κι ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο σημαιοφόρος Θανάσης Τσακάλης (φωτό). Ο Θ. Τσακάλης ετοιμάζεται δε να επανέλθει δριμύτερος και να δώσει προσωπικό αγώνα ώστε να αποτραπεί  η  δημιουργία τζαμί στον Βοτανικό. Θα βασιστεί στα …καυτά επιχειρήματα που υπέβαλε με αναφορά του τον Μάρτιο του 2010 στο ΣΔΝ και στην οποία μεταξύ άλλων, τόνιζε: «Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου μια και η ανωτέρω περιουσία δεν ανήκει προσωπικά και ιδιοκτησιακά σε κανένα πρόσωπο (φυσικό ή οτιδήποτε άλλο) παρά συλλογικά σε όλο το Πολεμικό Ναυτικό και ως εκ τούτου και σε μένα που αποτελώ μέρος του Π.Ν. και άρα έχω το απόλυτο και έννομο δικαίωμα να διεκδικώ τα δικαιώματά μου». Ο κ. Τσακάλης, εξειδικεύοντας την αντίθεσή του στην κατασκευή τζαμί υπογράμμιζε: «Όταν σε όλη την έως τώρα καριέρα μου, έχω γίνει κοινωνός όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου, των αιματηρών περικοπών και κρατήσεων όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα και αποδοχές, θεωρώ σκανδαλώδη μία τέτοια απόφαση. Πώς είναι δυνατόν από τη μια να γίνονται συνεχείς περικοπές στους προϋπολογισμούς, επιδόματα κ.λ.π. και από την άλλη να παραχωρούνται περιουσιακά στοιχεία άνευ εκμεταλλεύσεως;».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου