Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ! ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ




poutin-aeragogoi
Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα όποτε εκείνος το επιθυμεί, απηύθυνε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου σχετικά με τη χθεσινοβραδινή τους τηλεφωνική επικοινωνία.
Όπως αναφέρεται, ο κ. Αναστασιάδης «ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την απόφαση, που έλαβε το κοινοβούλιο της Κύπρου να αρνηθεί την πρόταση που είχε διατυπώσει το Eurogroup».
Ο ρώσος πρόεδρος με τη σειρά του «εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για τυχόν υιοθέτηση οποιωνδήποτε μέτρων ικανών να πλήξουν τα συμφέροντα των ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
«Κατά την τηλεφωνική συνομιλία οι πρόεδροι Ρωσίας και Κύπρου συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», συμπληρώνει το Κρεμλίνο.
Γίνεται τέλος αναφορά στις επαφές του κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή που ξεκίνησαν σήμερα στη Μόσχα.
Ενδεικτική του κλίματος που κυριαρχεί στη ρωσική πρωτεύουσα για τις διαβουλεύσεις είναι η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κούντριν αναφέρει πως «υπάρχει ένα στοιχείο έλλειψης σεβασμού: αρχικώς μας λένε ότι είμαστε οι μεγαλύτεροι πιστωτές και ενδιαφερόμενοι και εν συνεχεία ότι χωρίς να σας ρωτήσουμε θα πάρουμε τα χρήματά σας».
Όπως έχει εξηγήσει ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, τα θέματα της Κύπρου θα βρεθούν οπωσδήποτε και στο τραπέζι των προγραμματισμένων διήμερων ρωσοευρωπαϊκών διαβουλεύσεων, που ξεκινούν αύριο μεταξύ του Ζοζέ Μπαρόζο και του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου