Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟ

 ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ!

Φίλτατε κύριε Μπελιτσάκο

Κατ’ αρχήν το άρθρο 4 παρ. 1 ΚΥΑ 52138/ 2003 στο οποίο αναφέρεστε αφορά στην υπαίθρια εμπορική διαφήμιση και δεν έχει καμία σχέση με τις ιδιόκτητες ταμπέλες των καταστημάτων. Αν εμπίπτανε σ΄αυτές  τις διατάξεις οι ταμπέλες για τις οποίες μιλάμε, τότε κινδυνεύετε να οδηγήσετε όλους τους επαγγελματίες του Χολαργού και του Παπάγου, στο να πληρώνουν ετήσιο τέλος διαφήμισης στο δήμο και να τους κλείσετε όλους την επόμενη μέρα. Προσοχή λοιπόν τι λέτε και τι γράφετε διότι είστε επικίνδυνος για τους συναδέλφους σας και η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια και ευτυχώς που ο Κοραής δεν είχε τις επιδόσεις σας, διότι θα ζούσαμε ακόμη με λάμπες λαδιού.

Ως νεοφώτιστος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σας συνιστούσα να είστε πιο σεμνός και εγκρατής διότι έχουν δει πολλά τα μάτια μου και «πολλοί πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».

Δεύτερον, για την σημείωσή σας “κανένας νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ”. Αυτό θα προτιμούσα να σας το εξηγήσει κάποιος δικηγόρος διότι είναι λίγο πολύπλοκο. Και για το αν μπορεί ένας νόμος να έχει αναδρομική ισχύ ή όχι, αλλά πολύ περισσότερο για το τί σημαίνει αναδρομική ισχύς. Αντί να αντιγράφετε ελληνικά λογίων, καλύτερα να μαθαίνατε εσείς ο ίδιος ελληνικά.

Τρίτον: Εγώ αναφέρθηκα στην φράση σας όπως και το έγραψα “καλούμε το δήμο να συμμετάσχει στην ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ να κατεβάσουμε τις πινακίδες” με την απάντηση σας τύπου άλλα λόγια να αγαπιόμαστε περί πεζοδρομίων και πρασιών, ουδόλως πείθετε.

Πέμπτον, θα ήθελα πολύ να μου αναφέρετε συγκεκριμένα ποιο είναι αυτό το “κόμμα μου” που μάλιστα “επιδιώκει την εξαθλίωση των Ελλήνων” διότι αν μετά από 16 χρόνια αρθρογραφίας με συνδέετε με κάποιο κόμμα, τότε από την εφημερίδα έχετε καταλάβει, ότι καταλάβετε και από την ΚΥΑ 52138/ 2003.

Εκτον, τα περί ψηφοθηρίας σας τα επιστρέφω διότι δεν είμαι εγώ που άλλα λέω στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα γράφω και άλλα συμβουλεύω τους μαγαζάτορες. Εγώ βγήκα ευθαρσώς και τοποθετήθηκα να φύγουν αμέσως όλες οι παράνομες ταμπέλες και μάλιστα με συνολική λογική ανάπτυξης της αγοράς. Για να αναπτυχθεί μια αγορά χρειάζεται ένα καλαίσθητο και ασφαλές περιβάλλον πρώτα από όλα.
Και πάμε τώρα στο κύριο μέρος του άρθρου σας, για να σας πω ότι μου θυμίζετε τους συντελεστές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Παλικαράδες Έλληνες με συναισθηματικό πατριωτισμό, ανεδαφικό μεγαλοϊδεατισμό και μεγαλοστομίες τρέχανε προς το Αφιόν Καραχισάρ να δημιουργήσουν την Μεγάλη Ελλάδα των τριών Ηπείρων και των πέντε θαλασσών σε ένα κλίμα εθνικιστικής πλειοδοσίας. Κάθε λογικός άνθρωπος βαφτιζόταν εθνικός μειοδότης και σύμμαχος των Τούρκων. Αγνοούσαν παντελώς βέβαια όλοι αυτοί, ότι ένας στρατός για να πάει 200  χιλιόμετρα μέσα σε ένα εχθρικό έδαφος χρειαζόταν επιμελητεία, υποδομές ανεφοδιασμού, λογιστική υποστήριξη και κυρίως διπλωματικές συμμαχίες. 

Ωραία τα λόγια σας για τις πολυεθνικές και τους ντόπιους συμμάχους τους αλλά αυτά δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα στους επαγγελματίες του Παπάγου και του Χολαργού.


Κύριε Μπελιτσάκο δυστυχώς ασκείτε δημοτική διοίκηση.

Και για τους επαγγελματίες δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα από αυτά που έχουν κάνει πολλοί άλλοι δήμοι όπως;

Να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον.

Να οριοθετήσετε και να συμπυκνώσετε τις εμπορικές περιοχές.

Να βελτιώσετε την προσβασιμότητα στους εμπορικούς δρόμους μετατρέποντας τους σε ήπιας κυκλοφορίας, με φαρδιά πεζοδρόμια  και συγκοινωνιακή πρόσβαση.

Να μειώσετε τα δημοτικά τέλη στις εμπορικές ζώνες.

Να εκδώσετε πραγματική κάρτα του καταναλωτή με αποτελεσματικές και σταθερές προωθητικές ενέργειες και με κίνητρα bonus επαναφοράς των πελατών.

Να διαφημίσετε τα χαρακτηριστικά της τοπικής μας αγοράς εντός και εκτός δήμου.

Να δημιουργήσετε events σε εμπορικά σημεία για να αυξήσετε την προσέλευση καταναλωτών.

Να ξεκινήσετε προγράμματα κατάρτισης για τους επαγγελματίες σχετικά με τον εμπορικό ανταγωνισμό, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση.

Να φτιάξετε υπηρεσίες εξυπηρέτησης των επαγγελματιών, one stop shop,  έτσι ώστε αυτοί να μην χάνουν ώρες δουλειάς σε γραφειοκρατίες.

Να δημιουργήσετε επιχειρήσεις συνεταιριστικής βάσης με ανέργους και με χρήση του νόμου για τις επιδοτήσεις, έτσι ώστε να γεμίσουν και πάλι τα ξενοίκιαστα μαγαζιά.

Να δημιουργήσετε ειδικό γραφείο ίδρυσης και υποστήριξης επιχειρήσεων συνεταιριστικής βάσης και να το συνδέσετε με επενδυτές στην αντίληψη του join venture.

Να δημιουργήσετε τράπεζα χρόνου έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να παραχωρούν και μονάδες από την τράπεζα αυτή, αλλά και να απασχολούν ανέργους.

Να υποστηρίξετε με ειδικό γραφείο την ένταξη των τοπικών επιχειρήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ, αλλά και στην ένταξή τους στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014- 2020.

Να δημιουργήσετε τοπικούς μηχανισμούς start up με κίνητρα για την τοπική αγορά.


Αντί κύριε Μπελιτσάκο να σας φταίνε οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που κάνουν την δουλειά τους, και να προετοιμάζετε μνημόσυνα για τους υπουργούς, καλύτερα να κάνετε και λίγη αυτοκριτική της απόλυτης αδράνειας σας εδώ και τρία χρόνια.


Θα περιμέναμε μάλιστα κύριε Μπελιτσάκο, δέκα μέρες μετά την απόλυτη δικαίωσή μας, όπου στην περίπτωση του ΙΚΑ αφήσατε τους επαγγελματίες του Χολαργού και του Παπάγου έρμαια μιας κακοδιοίκησης και τους οδηγήσατε στην ταλαιπωρία της μετακίνησή τους για να διοργανώσετε τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις με πανό και ντουντούκιες, να είστε πιο μαζεμένος και πιο κόσμιος στις κατηγορίες που εξαπολύετε χωρίς την παραμικρή επίγνωση του τί λέτε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου