Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΖΗΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ 

 
Οι δικαστές του ΣτΕ καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κηρύξουν παράνομη και αντισυνταγματική την αρπαγή των αποταμιεύσεων χιλιάδων Ελλήνων

Ο Ι. ΤΣΟΛΙΑΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
·        ΣΟΚ! Η νομική εταιρεία που σχεδίασε το PSI για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ζήτησε να εξαιρεθούν οι ομολογιούχοι από το «κούρεμα». Το ίδιο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους! Η κυβέρνηση Παπαδήμου όμως, «έσφαξε» 15.000 οικογένειες!

·        «Μας έκλεψαν τις αποταμιεύσεις  χωρίς να συναινέσουμε ούτε σε διαδικασία ούτε σε ψηφοφορία»

·        «Αυτό που έγινε με τους ομολογιούχους του Δημοσίου είναι η μεγαλύτερη κλοπή αποταμιεύσεων που έχει γίνει ποτέ.  Ό,τι πιο αντισυνταγματικό και παράνομο απέναντι σε φυσικά πρόσωπα»

·        «Η Πολιτεία κατέστρεψε περισσότερο από 60.000 ανθρώπους»

·        «Στέλνουν ψευδομάρτυρες στα δικαστήρια όπου μας χαρακτηρίζουν στυγνούς κερδοσκόπους και εκβιαστές» 

 Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
                                                           vrachiolidis@yahoo.gr
Αυτοί είναι οι μεγάλοι υπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος των ομολογιούχων του Δημοσίου. Είναι αυτοί που συναίνεσαν στην κλοπή των αποταμιεύσεων δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που πείστηκαν από την πρόσκληση του Δημοσίου κι εμπιστεύθηκαν τους κόπους μιας ζωής στην ελληνική Πολιτεία. Ο Γιάννης Τσολιάς, εκπρόσωπος των ομολογιούχων του Δημοσίου στη Β. Ελλάδα, ονοματίζει έναν προς έναν τους υπεύθυνους της «μεγαλύτερης κλοπής αποταμιεύσεων που έγινε ποτέ», όπως την χαρακτηρίζει. Σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη, ο κ. Τσολιάς υπογραμμίζει ότι έχουν ήδη αυτοκτονήσει 14 ομολογιούχοι, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν πολλοί ανάπηροι, παραπληγικοί και καρκινοπαθείς που δεν μπορούν πλέον ν’  αγοράσουν τα φάρμακά τους! Ο κ. Τσολιάς αποκαλύπτει στοιχεία που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φανερώνουν το μέγεθος του εγκλήματος σε βάρος των αποταμιευτών, εναντίον των οποίων παρίσταται στα δικαστήρια το Δημόσιο,  «φέρνοντας ψευδομάρτυρες που μας αποκαλούν στυγνούς κερδοσκόπους και εκβιαστές».

Τα όσα λέει ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων είναι συγκλονιστικά. Εμείς, καλούμε τους δικαστές να αποδώσουν δικαιοσύνη απέναντι σε αυτούς ανθρώπους, τους οποίους καταλήστευσε το κράτος.   
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που έγινε το περιβόητο «κούρεμα», η κλοπή των αποταμιεύσεών σας.

Τσολιάς: Αυτό που έγινε με τους ομολογιούχους του Δημοσίου δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι η μεγαλύτερη κλοπή αποταμιεύσεων που έχει γίνει ποτέ. Έχει γίνει ένα «κούρεμα» της τάξεως του 85% γιατί ένα ποσό 31,5% μας το έχουν δώσει με ομόλογα που λήγουν το 2042! Ο μέσος όρος της ηλικίας ων ομολογιούχων είναι πάνω από 60 ετών σύμφωνα με μελέτη που έχει κάνει ο Σύλλογος πράγμα που σημαίνει ότι έχει χαθεί το 85% των αποταμιεύσεών τους.

Το «κούρεμα» που έγινε στην Κύπρο είναι παρόμοιο με το δικό σας;

Τσολιάς: Στην Κύπρο που πολλοί παρομοιάζουν το γεγονός, έχει γίνει το εξής: εκεί πτώχευσε η Τράπεζα, μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης κι έγιναν αυτά που έγιναν.

Στην Κύπρο επίσης προστατεύθηκαν οι καταθέσεις από 100.000 ευρώ και κάτω, ενώ εσάς «κουρεύτηκαν» καταθέσεις από το πρώτο ευρώ. Έτσι δεν είναι;

Τσολιάς: Ακριβώς, όπως το λέτε. Σε μας, η χώρα –τυπικά- δεν πτώχευσε διότι δεν έγινε καμία στάση πληρωμών. Πληρώνονται μισθοί, συντάξεις, τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πριν από λίγες μέρες πληρώσαμε το ομόλογο της ΕΚΤ που έληγε στις 20 Μαΐου και ήταν 5,6 δις. Αυτό που έγινε με μας ήταν ό,τι πιο αντισυνταγματικό και παράνομο έχει γίνει ποτέ απέναντι σε φυσικά πρόσωπα. Ούτε στην πραγματική χρεωκοπία της Αργεντινής δεν έγινε τέτοια μεταχείριση απέναντι στα φυσικά πρόσωπα, όπου εκεί τα ομόλογά τους πληρώθηκαν.

Πόσες είναι οι οικογένειες που έχουν αποταμιεύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;

Τσολιάς: Περισσότερες από 15.000 οικογένειες. Επειδή πρόκειται για οικογενειακές αποταμιεύσεις κι επειδή σε μια αγορά ομολόγου ήταν παραπάνω του ενός δικαιούχου, με έναν πρόχειρο και γρήγορο υπολογισμό, σας λέμε ότι πρόκειται για παραπάνω από 60.000 ανθρώπους . Έχουν γίνει οικογενειακές τοποθετήσεις, άλλωστε η πρόταση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, στις προσκλήσεις του προς το αποταμιευτικό κοινό, έγραφε με μεγάλα γράμματα: «Καλούμε τα φυσικά πρόσωπα-ιδιώτες-αποταμιευτές να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου».

Και σήμερα πώς σας χαρακτηρίζουν; Τζογαδόρους;

Τσολιάς: Είναι πλέον χαρακτηριστικές οι εκφράσεις τους: μας είπαν άκρατους κερδοσκόπους και κοινούς εκβιαστές.  Αυτό έγινε στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 22 Μαρτίου. Έχουμε το εξής οξύμωρο: οι εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας, από κυβερνητικά και μη κόμματα,  βγαίνουν σε όλα τα κανάλια και τα ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι οι ομολογιούχοι έχουν δίκιο και πρέπει να δικαιωθούν και όταν φτάνει η ώρα του δικαστηρίου αντί ν’ αφήσουν το ΣτΕ ν’ αποφασίσει απερίσπαστο, προσπαθούν να επηρεάσουν τους δικαστές χρησιμοποιώντας σε βάρος των ομολογιούχων εκφράσεις που δεν συνάδουν με αυτό που είναι.

ΚΑΙ Η ΞΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΟ ΤΟ PSI ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Ουσιαστικά σας εξαπατούν για δεύτερη φορά. Πιστεύετε ότι το Δημόσιο βάζει εγκάθετους για να θολώσει τα νερά και να κερδίσει τις δικαστικές υποθέσεις;

Τσολιάς: Το Δημόσιο έχει κάνει εγκλήματα σε βάρος των ομολογιούχων. Θέλω να σας πω κάτι που για πρώτη φορά αποκαλύπτεται στην υπόθεση των ομολογιούχων. Η νομική εταιρεία που ανέλαβε το PSI για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, η εταιρία δηλαδή που σχεδίασε για την ελληνική κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του χρέους μέσω του PSI, στη γνωμοδότηση  του Ιουλίου 2010 για το πώς θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος , στη σελ. 8 αναφέρει επί λέξει: «ένα ενδιαφέρον ερώτημα θα ήταν εάν θα μπορούσε να εξευρεθεί τρόπος να εξαιρεθούν από την αναδιάρθρωση, τα ομόλογα που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα ή τουλάχιστον οι όροι αναδιάρθρωσής τους, να είναι πιο ήπιοι. Αυτό εξαρτάται: 1ον.  Από Το συνολικό ποσό ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα να είναι σχετικά μικρό», πράγμα που στη δική μας περίπτωση ισχύει. 206 δις ευρώ είναι αυτά που αναδιαρθρωθήκαν και το δικό μας το ποσό ήταν 2,2 δις.

Αγαπητέ κύριε Τσολιά. η νομική εταιρεία που σχεδίασε το PSI, όλα αυτά τα έλεγε ενάμισι χρόνο πριν το «κούρεμα»;  

Τσολιάς: Βεβαίως. Και είπε και άλλα στη γνωμοδότησή της. Σας διαβάζω: «Οι θεσμικοί κάτοχοι ομολόγων, θα αναγνωρίζουν το όφελος  από άποψη δημοσίων σχέσεων για να μην υπάρξουν χήρες και ορφανά που θα παραπονούνται στα δελτία των βραδινών ειδήσεων».  Είχε πει λοιπόν ξεκάθαρα ότι τα ομόλογα των φυσικών προσώπων έπρεπε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του PSI.

Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι η νομική εταιρεία σκέφτηκε τις χήρες και τα ορφανά κάτι που δεν έκανε κανείς από την κυβέρνηση.

Τσολιάς: Ακριβώς. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά το ότι είχε τη γνωμοδότηση της νομικής εταιρείας που ανέλαβε το PSI και παρά το ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την υπογραφή Σαχινίδη, εισηγείτο προς το υπουργικό συμβούλιο «τα ομόλογα των φυσικών προσώπων να εξαιρεθούν γιατί είναι Έλληνες οικογενειάρχες αλλά εκτός των άλλων θα καταστραφεί και ο εσωτερικός δανεισμός της χώρας», αυτοί μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Και χωρίς να συμμετάσχουμε σε καμιά ψηφοφορία , με μια διαδικασία αδιαφανή ώστε να διαμορφώσουν την απαραίτητη απαρτία και πλειοψηφία, έτσι ώστε να συναινέσουν στην τροποποίηση των ρητρών δράσης και στην ανταλλαγή των ομολόγων.  Εμείς, που ήμασταν οι τελικοί δικαιούχοι, δεν συμμετείχαμε πουθενά.

Εσάς απλά σας… κόψανε το κεφάλι!

Τσολιάς: Εμάς μας πήραν εν ψυχρώ τα λεφτά.

Πείτε μου πόσοι και ποιοι ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην ψηφοφορία;

Τσολιάς: Συμμετείχαν μόνο θεσμικοί επενδυτές και αυτό έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο. Ψήφισαν 100 tablets!  Κανένας δεν είχε εξουσιοδότηση από τα φυσικά πρόσωπα να ψηφίσει για τα φυσικά πρόσωπα. Μας άρπαξαν τα λεφτά χωρίς να συναινέσουμε ούτε σε διαδικασία ούτε σε ψηφοφορία.  

Ποιους θεωρείτε υπεύθυνους αυτού του εγκλήματος; Ονοματίστε φυσικά πρόσωπα παρακαλώ.

Τσολιάς: Φυσικά είναι ο κ. Βενιζέλος που ήταν υπουργός τότε, ο κ. Χριστοδούλου που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αλλά εκτός από αυτούς, ευθύνες έχουν και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης και φυσικά ο κ. Παπαδήμος. Και βεβαίως ο κ. Παπανδρέου, να μην τον ξεχάσω, δεν έχει σημασία που έχει φύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή, έχει τεράστιες ευθύνες. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Παπάδημο. Όλοι αυτοί, ενώ είχαν ένα σωρό εισηγήσεις για τα φυσικά πρόσωπα, πουλήσανε και προδώσανε τους πολίτες της ίδιας της Πατρίδας τους. Και τώρα καλούμαστε στα δικαστήρια ν’ αποδείξουμε το αυτονόητο.  

Έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ή μήπως φοβάστε ότι το ΣτΕ μπορεί να ενεργήσει , όπως παλαιότερα που ο κ. Πικραμένος είχε πει ότι το Μνημόνιο είναι νόμιμο;

Τσολιάς: Υπάρχουν κάποιες προηγούμενες αποφάσεις του Στε που κάνουν τους ομολογιούχους διστακτικούς. Στη δική μας όμως περίπτωση, είναι τόσο ακράδαντα τα επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με παραβίαση βασικών άρθρων του ελληνικού Συντάγματος και της ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα και υπάρχουν τέτοια αδιάσειστα στοιχεία που έχουμε κατεβάσει μέσω των νομικών μας στο ΣτΕ , που θεωρώ ότι το ΣτΕ όποιες πιέσεις έμμεσες και να του ασκηθούν από πολιτικά πρόσωπα, δεν μπορεί παρά να αποφασίσει σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμα. Σύμφωνα λοιπόν με το Σύνταγμα, πρέπει να ακυρωθεί το PSI για τα φυσικά πρόσωπα διότι ήταν αντισυνταγματικό και παράνομο. Πιστεύουμε λοιπόν ότι το ΣτΕ θα δικάσει δίκαια και ανεπηρέαστα γιατί αν ο μη γένοιτο βγάλει οποιαδήποτε άλλη απόφαση, θα γίνει ο δούρειος ίππος για τη δήμευση των περιουσιών στην Ελλάδα.

Περιμένετε ότι εάν δικαιωθείτε, θα σας επιστρέψουν τα λεφτά; Αφού αυτά πάνε, πετάξανε προς τους δανειστές.

Τσολιάς: Αν δικαιωθούμε απ’ το ΣτΕ υποχρεούται το κράτος, το αργότερο μέσα σε 6 μήνες να μας δώσει πίσω τα παλιά μας ομόλογα, κρατώντας τη διαφορά. Σε σχέση με τα λεγόμενα /δικαιολογίες ορισμένων ότι δήθεν το πρόβλημα συνίσταται στο κίνδυνο να κριθεί ότι υπάρχει discrimination (διάκριση) σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες,  εάν η Ελλάδα επιστρέψει τα ομόλογα που ακύρωσε  μόνο στους Έλληνες ομολογιούχους , θα ήθελα να σας ενημερώσω περιληπτικά ότι πολύ πρόσφατα το  ευρωπαϊκό δικαστήριο EFTA δικαίωσε την Ισλανδία, γιατί μεταχειρίστηκε προνομιακά τους πολίτες της σε σχέση με πολίτες της Αγγλίας και Ολλανδίας σε θέμα προστασίας καταθέσεω. Το σκεπτικό ήταν ότι η εξαιρετικά δυσμενής οικονομικά κατάσταση της Ισλανδίας επιτρέπει λόγω force majeur να βοηθήσει και μεταχειριστεί προνομιακά τους καταθέτες πολίτες της και όχι τους καταθέτες κατοίκους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Άρα και στην περίπτωση της Ελλάδας θα μπορούσε  να ισχύσει το ίδιο σκεπτικό, διότι υπέρτατο καθήκον της κάθε χώρας είναι να προστατεύει τους πολίτες της και αυτό το υιοθέτησε  με την παραπάνω απόφαση και η Ευρώπη.

Φαντάζομαι ότι κάποιοι από τους ομολογιούχους από τους οποίους  έκλεψαν τις αποταμιεύσεις μπορεί να κινδυνέψουν να μπουν φυλακή γιατί θα χρωστούσαν χρήματα στο δημόσιο και τώρα δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Είναι έτσι;

Τσολιάς: Υπάρχουν πολλές χαρακτηριστικές περιπτώσεις ομολογιούχων. Κατά αρχήν 14 ομολογιούχοι αυτοκτόνησαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει  ομολογιούχος με ολική τύφλωση από την περιοχή της Θράκης, ο οποίος είχε πάρει με δάνειο το σπίτι του και είχε πάρει κάποιες αποταμιεύσεις και περίμενε με το κουπόνι των ομολόγων, το επιτόκιο, να πληρώνει κάθε φορά τις δόσεις του δανείου. Τώρα του ανθρώπου του έχουν πάρει τα λεφτά, δεν του έχει μείνει τίποτε στην άκρη, κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του. Υπάρχουν ομολογιούχοι που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Ανάπηροι, παραπληγικοί, πολλοί καρκινοπαθείς που δεν μπορούν πλέον να εκτελέσουν τις θεραπείες τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν οι δικαστές να βγάλουν μια άλλη απόφαση και να δουν στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους.

Κύριε Τσολιά, η Πολιτεία μοιάζει να ενήργησε κυβέρνηση προς τους ομολογιούχους περισσότερο με μαφιόζικο τρόπο παρά ως κράτος που νοιάζεται για τους πολίτες του. Ελπίζετε κάτι από το παρόν πολιτικό σύστημα;  Πώς χαρακτηρίζετε τους πολιτικούς;

Τσολιάς: Αναξιόπιστους. Όταν ο κ. Σαμαράς στην προεκλογική του εμφάνιση στο Ζάππειο αναφέρει 18 σημεία και στο 3ο σημείο υπόσχεται την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι ομολογιούχοι, όταν στην προγραμματική συμφωνία που κάνουν τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) , προβλεπόταν η αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων και μετά από ένα χρόνο το μόνο που κάνουν είναι ευχολόγια και να βγαίνουν στα κανάλια να λένε ότι έρχεται η ανάπτυξη και οι επενδύσεις…

Ή να στέλνουν στα δικαστήρια ψευδομάρτυρες…

Τσολιάς: Ακριβώς, Ή να στέλνουν στα δικαστήρια ψευδομάρτυρες, απέναντι σε συνταξιούχους , σε ανθρώπους που πολέμησαν για να είναι αυτοί ελεύθεροι και να παίρνουν μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Κι ευτυχώς που υπάρχουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όπως είναι το δικό σας, που δεν αφήνουν αυτή την αλήθεια να κουκουλωθεί. Γιατί αν δεν βγαίναμε όλοι εμείς μπροστά, το θέμα θα το κουκουλώνανε. Αυτό το θέμα είναι ντροπή για την ίδια την ελληνική Δημοκρατία . Είναι ντροπή γι ένα κρότος να μην σέβεται, να εξαπατά και να κλέβει τους ίδιους του τους πολίτες. Ελπίζω το θέμα αυτό να μην γίνει ντροπή και για την ελληνική δικαιοσύνη.
 .
 ΦΟΒΕΡΟ!!!!!! Ακόμη και εκείνοι που σχεδίασαν το PSI από το  2010, και συγκεκριμένα η νομική εταιρεία Cleary Gottlieb είχαν την άποψη να εξαιρεθούν τα φυσικά πρόσωπα και βέβαια η άποψή τους να είναι σχετικά μικρό το ποσό ομολόγων που αυτά κατέχουν ανταποκρίνεται στην αλήθεια , αφού οι Έλληνες φυσικά πρόσωπα είχαν ομόλογα αξίας 2,3 δις και τα αλλοδαπά λιγότερα, άρα το σύνολο σε σχέση με το συνολικό χρέος των 206 δις που αναδιαρθρώθηκε, ήταν αστείο.ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ! 

H Ευρωπαϊκή  Κεντρική Τράπεζα στη γνώμη που εξέφρασε , λόγω του θεσμικού της ρόλου , στις 17-2-2012 (λίγες μέρες πριν τη θεσμοθέτηση του PSI plus) σε σχέση με το σχέδιο νόμου 4050/12,  κάνει ρητή και σαφή αναφορά στην αδιαφάνεια της διαδικασίας ψηφοφορίας και στην λόγω αυτής παραβίαση των συνταγματικών αρχών της ασφαλείας του δικαίου και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των κατόχων των ομολόγων.

Το ελληνικό Δημόσιο, δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της ΕΚΤ. Αντίθετα, όχι μόνο δεν ακολούθησε τις υποδείξεις της ΕΚΤ, αλλά επέλεξε εξουσιαστικά -άγνωστο ακολουθώντας τίνος τις υποδείξεις- να χρησιμοποιήσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα ηλεκτρονική ψηφοφορία, παρότι το αποτέλεσμά της θα επηρέαζε με δυσμενή τρόπο και τους μη συναινέσαντες κατόχους ομολόγων, χωρίς διαφανείς  και συγκεκριμένους κανόνες, αναθέτοντας στην κοινοπραξία «Ελληνικά χρηματιστήρια»  και bondholders communications group llc, το σχεδιασμό και διαχείριση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας , www.greekbonds.gr .

Προφανώς η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία! Η Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένα πρωτοφανές για το θεσμικό της ρόλο ατόπημα, συμμετείχε στη διαδικασία, χωρίς να διασφαλίζεται η «ασφάλεια» της διαδικασίας , «διαπιστώνοντας»  απλά την ύπαρξη (!)  της απαιτούμενης για το «κούρεμα απαρτίας και πλειοψηφίας», και χωρίς να επικαλείται ή να προσκομίζει ή να δημοσιεύει ούτε και στο υπόμνημά της προς το ΣτΕ, οποιοδήποτε  στοιχείο σχετικό με την ψηφοφορία και το αποτέλεσμα. Ο Οι ομολογιούχοι υποστηρίζουν ότι για τον τρόπο διεξαγωγής και ασφάλειας της ψηφοφορίας και του αποτελέσματος δεν ακολουθήθηκαν ούτε καν τα προβλεπόμενα στο μοντέλο των ρητρών συλλογικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα ομόλογα εκδόσεως 1-1-2013 και μετά, μοντέλο που υποχρεωτικά υιοθέτησε και  η Ελλάδα με τη απόφαση 2/25248/0023 Α/7-3-2012 του Υπ. Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 583/13-3-2013.

 "Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου