Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2012, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο έτος.

 Βασικό σημείο αναφοράς αποτέλεσε η εξαιρετική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου μας, καθώς τα χρηματικά διαθέσιμα που μεταφέρθηκαν στη χρήση του 2013 ανέρχονται στο ποσό των  3.087.440 €, ως αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής διαχείρισης που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το έτος 2012, όπως και το 2011, ουδέν δάνειο συνήφθη από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή άλλο Τραπεζικό Οργανισμό, παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν όλοι οι ΟΤΑ της χώρας μας από τη δραστική μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

 Στο τομέα της Πρόνοιας σημειώθηκε ιδιαίτερο έργο, με σημαντικότερη δράση την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και άλλες δράσεις εξίσου σημαντικές. Όλες αυτές οι δράσεις βοήθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας να ξεπεράσουν τις κοινωνικές και οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν. Στο τέλος του παρόντος Δελτίου παρατίθενται οι κοινωνικές δομές και δράσεις που ο Δήμος μας εφαρμόζει καθημερινά.

Στον τομέα της Παιδείας δημιουργήθηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου σε ενοικιαζόμενο οίκημα, προκείμενου να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός των νηπίων, ενώ σημειώθηκαν και άλλες σημαντικές δράσεις όπως οι επισκευές όλων των σχολείων, η  ένταξη του Δήμου στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και η φιλοξενία παιδιών του Δήμου σε ιδιωτικές θερινές κατασκηνώσεις.

Πλούσιο έργο σημειώθηκε και στον τομέα του Πολιτισμού, με πολυάριθμες εκδηλώσεις, σοβαρού εθνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

 Ο Δήμος έλαβε συμμετοχή και σε πολλά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που αφορούσαν τεχνικά έργα, όπως η κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων, περιβαλλοντικές δράσεις όπως το καινοτόμο πρόγραμμα Waste2Bio  (μετατροπή δημοτικών οικιακών απορριμμάτων σε βιοαιθανόλη) και κοινωνικές δράσεις, όπως το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  με το οποίο εγκρίθηκαν 41 θέσεις εργασίας ανέργων ατόμων στο Δήμο.

 Λεπτομερής αναφορά έγινε και στο έργο των υπόλοιπων υπηρεσιών του Δήμου.  Συνολικά κρίθηκε ως πολύ θετικό το έργο της Δημοτικής Αρχής, ενώ ιδιαίτερα μνεία έγινε από όλους στη χρηστή οικονομική διαχείριση.  



 Ο Δήμαρχος

  Βασίλειος Ξύδης



 Μερικές από τις κοινωνικές δομές και δράσεις του Δήμου:



Απαλλαγή (μείωση) από την καταβολή ανταποδοτικών τελών ευπαθών ομάδων πληθυσμού

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

ΚΑΠΗ

Δύο Δημοτικά Πολυϊατρεία (Παπάγου και Χολαργού)

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δημοτική Ιματιοθήκη

Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Προγράμματα Πρόληψης Υγείας

Κάρτα του Δημότη

Δωρεάν εμβολιασμοί και εξετάσεις

Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Σπιτική Κουζίνα

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με αναπηρία

Γραφείο Εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ

Υποστήριξη Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών σε κατασκηνώσεις

Συμμετοχή στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού 
με ευνοϊκούς όρους

             Δωρεάν παρακολούθηση δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δημοτικών κινηματογράφων








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου