Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΟΡΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Το τέλος της προεδρίας του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, σε διάγγελμά του προς το λαό. Πανηγυρισμοί αυτή την ώρα στην πλατεία Ταχρίρ.

Αίγυπτος: Ο στρατός καθαίρεσε τον Μόρσι
Στο μήνυμά του ο στρατηγός Αλ Σίσι ανακοίνωσε το σχέδιο του «οδικού χάρτη» για την πολιτική μετάβαση που συμφωνήθηκε με τους θρησκευτικούς ηγέτες και την αντιπολίτευση και εγγυήθηκε για την ομαλότητα. Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» προβλέπεται ότι προκηρυχθούν προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές, μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο.
Επίσης αναστέλλεται η ισχύς του Συντάγματος και ορίζεται ως μεταβατικός Πρόεδρος της χώρας, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Ο στρατηγός Αλ Σίσι που μίλησε έχοντας δίπλα του τους ηγέτες της μουσουλμανικής και της χριστιανικής κοινότητας, δήλωσε ότι ο Μόρσι δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού.
Ηδη ο στρατός ανακοίνωσε στον Μοχάμεντ Μόρσι ότι δεν είναι πλέον ο Πρόεδρος της χώρας, σε ένα ιδιότυπο και αναίμακτο πραξικόπημα. Είχε προηγηθεί η έξοδος τεθωρακισμένων οχημάτων στους δρόμους του Καϊρου, ενώ είχε επίσης απαγορευτεί στον Πρόεδρο Μόρσι και τους στενούς του συνεργάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, μετά την εκπνοή του 48ωρου τελεσίγραφου που είχε απευθύνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων προς την πολιτική ηγεσία.
Οι ανακοινώσεις του στρατηγού Αλ Σίσι έγιναν δεκτές με πανηγυρισμούς από τα πλήθη των συγκεντρωμένων στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου, ενώ πυροτεχνήματα γέμισαν τον βραδυνό ουρανό. «Στρατός και λαός, μια γροθιά» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε.
ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου