Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ"

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό κάθε λίγο ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επειδή ακριβώς τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Αγίας Παρασκευής το μοναδικό του έργο είναι ένα τεράστιο ολοστρόγγυλο ΜΗΔΕΝ.
Μπορώ λοιπόν να του επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς που μου απέδωσε όπως “πολλή υποκρισία” και “θράσος” οι οποίοι είναι το σήμα κατατεθέν του δημάρχου. Όσον αφορά τα σενάρια περί μυστικοσυμβούλων θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα χρόνια που ήμουν δήμαρχος δε διόρισα συγγενείς μου στο δήμο ως συμβούλους, δεν είχα Image maker και δε χρησιμοποιούσα δημοτικό υπάλληλο, όπως κάνει τώρα ο Βασίλης Ζορμπάς  για να τον ακολουθεί και να τον φωτογραφίζει αντί να προσέχει τις πλατείες και τις παιδικές χαρές!
Σχετικά με το δημαρχείο δεν παρέκαμψα τίποτε απολύτως. Πιθανώς όμως ο δήμαρχος και οι δικοί του σύμβουλοι έχουν αδυναμία να αντιληφθούν από μόνοι τους ορισμένα πράγματα.
Το μεγαλοεπίβολο "όραμα" του Βασίλειου Ζορμπά για το δημαρχείο σχεδιάστηκε σε μια άλλη εποχή τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Στις αρχές του 2000 ήταν πολύ διαφορετικά τα μεγέθη τόσο ως προς το προσωπικό του δήμου το οποίο αυξανόταν όσο και οικονομικά. Έγιναν λοιπόν οι σχετικές μελέτες τόσο από τη δική μου διοίκηση όσο και από αυτή του Αντώνη Σιδέρη, κινούμενοι και οι δύο στη λογική μιας συνέχειας των διοικήσεων.
Να θυμίσω στο δήμαρχο ότι καταψήφιζε πάντοτε το έργο όταν ήταν κοστολογημένο στα € 14 εκ, αλλά τώρα που εκτοξεύθηκε (σε καιρό κρίσης!) στα € 22 εκ. δε τον ενοχλεί καθόλου.

Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η αγορά ακινήτων είναι ευνοϊκή. Η Μεσογείων είναι γεμάτη καινούρια άδεια κτίρια. Δεν είναι λογικό να κάνουμε μια έρευνα αγοράς από το να φορτώσουμε στις πλάτες της πόλης ένα χρέος που θα υπερβεί τα € 20 εκ;

Για ποια σπίλωση μιλά ο κος Ζορμπάς; Για την απορία μου, για ποιο λόγο καίγεται τόσο πολύ λίγους μήνες πριν τις εκλογές να δέσει την πόλη με δάνεια και να ανοίξει λογαριασμούς με εργολάβους; Την επαναλαμβάνω και τώρα. Ο λαός όμως λέει πως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.
Οφείλω όμως να απαντήσω και στα ερωτήματα της επιστολής που του συνέταξε το επικοινωνιακό του επιτελείο:
Με κατηγορεί ότι δεν άφησα κανένα σοβαρό έργο στην πόλη. Η Ελευθερίου Βενιζέλου με τον αγωγό ομβρύων υδάτων που έλυσε προβλήματα δεκαετιών, δεν αποτελεί έργο.
Τα χιλιόμετρα των πεζοδρομίων ώστε οι δημότες να μπορούν να περπατούν, δεν αποτελούν έργο.

Τα έργα της ανάπλασης της επιφάνειας της Ελευθερίου Βενιζέλου και του Τσακού που θα τελειώσουν σε αυτή τη θητεία είναι έργα που ΕΜΕΙΣ εμπνευστήκαμε, σχεδιάσαμε, εκπονήσαμε μελέτες, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε. Το μόνο μου λάθος ήταν ότι δεν έβαλα μπουλντόζες ένα – δύο μήνες πριν τις εκλογές.
Και φυσικά, ο δήμος Αγίας Παρασκευής συνεχίζοντας πάνω στην καλή παράδοση των προκατόχων μου ανέβασε κι άλλο τα επίπεδα των κοινωνικών της υποδομών, τα οποία ο σημερινός δήμαρχος έχει διαλύσει.

Όσον αφορά τους χριστουγεννιάτικούς στολισμούς, απλά θα θυμίσω στον κο Ζορμπά πως πέρυσι ψήφιζε € 50.000,00 για Χριστουγεννιάτικο στολισμό και μετά άλλαζε ρότα λέγοντας ότι θα τα δώσει στην κοινωνική πολιτική δίχως όμως ποτέ να μας εμφανίσει αναλυτικά που και πως τα διέθεσε.  Άλλωστε ο κος Ζορμπάς το μόνο που γνωρίζει να στολίζει είναι ανθρώπους. Ο πραγματικός όμως λόγος που δεν στόλισε ήταν άλλος. Ας μάθει η Αγία Παρασκευή ότι η πόλη δε στολίστηκε όχι για τις “ευαισθησίες” του δημάρχου αλλά γιατί ένας από τους υποψηφίους του διαγωνισμού έκανε προσφυγή στην Περιφέρεια αρχές Δεκεμβρίου και κέρδισε! Για αυτό δε στολίστηκε η πόλη.
Για εκδηλώσεις καλό θα είναι να μη μιλά ο κος Ζορμπάς που και φέτος ξοδεύει € 10.000,00 με τα μισά να προορίζονται για συγκροτήματα για να τιμήσει την Αγία Παρασκευή όταν όλο τον υπόλοιπο χρόνο εχθρεύεται την Εκκλησία.
Σχετικά με την Αγίου Ιωάννου έκτρωμα είναι αυτό που υλοποιείται αυτή τη στιγμή με την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ όλων των δένδρων. Ο Μιχάλης Γριβέας είχε ένα όραμα για το κέντρο της πόλης με σαφή χαρακτηριστικά. Εμείς είχαμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αλλά ο δήμαρχος κινούμενος στη λογική της ασυνέχειας των διοικήσεων προτίμησε με τα δικά μας υλικά που χαρακτήριζε καρκινογόνα, να φορτώσει ακόμη ένα εκατομμύριο δάνειο στις πλάτες των δημοτών.
Στα της ΔΗΠΕΑΠ η σιωπή του δημάρχου τα λέει όλα. Το μόνο χρέος ήταν ένα πρόστιμο του ΙΚΑ από εποχής Σιδέρη € 300.000,00 και πράγματι ανεξόφλητα τιμολόγια του τελευταίου χρόνου περίπου € 200.000,00 για υπηρεσίες προς τους δημότες που απλά εκκρεμούσε η σχετική δημοτική επιχορήγηση. Αντίθετα επί των ημερών του Βασίλη Ζορμπά κατεστράφη ο περιβόητος σκληρός δίσκος ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες εκπλάπη και ο υπολογιστής!
Το δημαρχείο μισθώθηκε με όρους εκείνης της εποχής. Η κατάσταση άλλαξε δραματικά από τότε. Η σημερινή διοίκηση γιατί δεν προχωρά σε επαναδιαπραγμάτευση; Τι εμποδίζει κάτι;
Στα οικονομικά, σαφέστατα υπήρχαν φουσκωμένοι προϋπολογισμοί διότι εμείς διεκδικούσαμε για το δημότη και ήμασταν υποχρεωμένοι πχ όσον αφορά το Ο.Τ. 118 ή άλλα οικόπεδα να εγγράφουμε τα σχετικά ποσά. Κατανοώ όμως το δήμαρχο και το επιτελείο καθώς η λέξη “διεκδικώ” είναι άγνωστη στο λεξιλόγιό τους.
Θα επαναλάβω τα χθεσινά μου λόγια. Η πόλη υπομένει το δήμαρχο "του τίποτε". Κλείνουν γήπεδα, βάζουν λουκέτο υπηρεσίες, μετακομίζουν δημόσιοι φορείς κι ο κος Ζορμπάς απλά αρκείται σε καθησυχασμούς ότι έχει φίλους τους υπουργούς. Φανταστείτε να μην τους είχε.
Δήλωσα χθες ότι ο Βασίλης Ζορμπάς ήταν ένα κακό πείραμα.

Σήμερα θα συμπληρώσω πως αποτελεί απλά μια κακή παρένθεση η οποία του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει ήδη κλείσει.

Βασίλης Γιαννακόπουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου