Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!
Ως πρόκληση βλέπουν την επίσκεψη Παπούλια στα Τίρανα ομάδες Τσάμηδων και ερυθρόμαυρων εθνικιστών, την ίδια ώρα που η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας θεωρεί βαρυσήμαντη την επίσκεψή του στην Αλβανία, κυρίως προς όφελος της τελευταίας.

Ο δήμος των Τιράνων, από το απόγευμα της Κυριακής, άρχισε να σημαιοστολίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας με ελληνικές σημαίες, από όπου θα διήρχετο ο αρχηγός του ελληνικού κράτους.

Ομάδες αλβανών φοιτητών από την πόλη Κούκες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των ΜΜΕ, «ανέλαβαν δράση την Κυριακή το βράδυ καταστρέφοντας και καίγοντας τα ελληνικά σύμβολα, τα οποία θεωρούν ως πρόκληση για το έθνος».

«Ορισμένοι, μάλιστα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους εναντίον του δημάρχου των Τιράνων για την ανάρτηση των ελληνικών σημαιών, που ανάγκασε πολλούς να αναλάβουν δράση για το ξήλωμα τους», σημειώνουν τα δημοσιεύματα.
Εκπρόσωποι των ομάδων αυτών είπαν στους δημοσιογράφους ότι η δράση τους θα συνεχιστεί και με άλλες μορφές κατά την επίσκεψη του προέδρου Κάρολου Παπούλια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την ελληνική πλευρά, ενώ κανένας Αλβανός αξιωματούχος δεν έχει καταδικάσει το περιστατικό.
Να υπενθυμίσουμε πως το περιστατικό αυτό θυμίζει την ματαιωθείσα συνάντηση Παπούλια – Μοϊσίου τον Νοέμβρη του 2005 στους Αγίους Σαράντα εξαιτίας των διαδηλώσεων ομάδας Τσάμηδων έξω από το ξενοδοχείο της συνάντησης.
 Σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η Προεδρία της Δημοκρατίας γίνονταν αναφορά σε «απαράδεκτες συμπεριφορές ακραίων στοιχείων, που επιμένουν σε προβολή ανύπαρκτων ζητημάτων». 
Να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά σε συνάντηση Αλβανού Προέδρου με Ελληνα ομόλογό του που επιλέγεται συνειδητά από την αλβανική πλευρά να εμφανιστεί το θέμα των «Τσάμηδων». 
Πάντως, ένα είναι σίγουρο, τέτοιες συμπεριφορές δεν συμβάλλουν στην αμοιβαία προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης των διμερών σχέσεων και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας...
 aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου