Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

 ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" 
Ο Πολύδωρας τον τελευταίο ειδικά καιρό βγαίνει μπροστάρης και δείχνει να στέκεται δίπλα στους χειμαζόμενους πολίτες. Το μεγάλο όμως "ΟΧΙ" στην τρόικα και στην κυβέρνηση Σαμαρά όχι μόνον δεν το λέει αλλά αντιθέτως ψηφίζει "Ναι σε όλα", με κρύα καρδιά όπως ομολογεί. Και αυτό, παρά το ότι ο Βύρων Πολύδωρας παραδέχεται ότι η τρόικα εκβιάζει! Με άλλα λόγια ο Βύρων υποκύπτει στους εκβιασμούς και τις δολοφονικές ενέργειες ων δανειστών ελπίζοντας ότι αυτοί θα...αναβλέψουν! 
Το παραδέχεται ο ίδιος ο Πολύδωρας σε συνέντευξή του στο "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ". 
Ιδού τι λέει ο συντοπίτης μας Βύρων στον δημοσιογάφο Θοδωρή Δαφέρμο:
Πολύδωρας:  Τολμούν να φορολογήσουν, στ’ αλήθεια, το χέρσο, το «εγκαταλειμμένο», το λογγωμένο, το μηδέν εισόδημα προσφέρον, χωράφι; Που το διατηρεί ως ιδιοκτησία του ο Ελληνας, όπως κρατεί και το παλιό, το παμπάλαιο, εικόνισμα των προγόνων του στο εικονοστάσι του; Αυτή είναι η «από διαθέσεως αξία» που λένε τα νομικά. Και θα πει «πάρ’ το, δυνάστη κράτος, και άει στον… αγύριστο». Αυτήν τη σχέση θέλουν οι εμπνευστές της ιδέας; Της σχέσης μίσους μεταξύ πολιτών «υπό διωγμόν» και κράτους;
Αφού ισχύει αυτό για τους δανειστές μας, τότε γιατί ψηφίσατε το 2ο μνημόνιο;
Πολύδωρας: Δεν με βρίσκει σύμφωνο η πολιτική του μνημονίου. Είναι αδιέξοδη. Ψηφίζω με κρύα καρδιά. Ως κατάσταση ανάγκης. Οχι από δειλία, αλλά με την ελπίδα, τη χλωμή ελπίδα, μήπως και γίνει κάτι σαν θαύμα και σωθούμε. Κυρίως σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Μήπως η Ευρώπη συνολικά μεταμεληθεί, δει το λάθος της και ανανήψει. Διότι πάλεψα και παλεύω ορθολογικά να κρατήσω την ελπίδα ζωντανή. Κατανοώ τους εκβιασμούς τους οποίους υφίσταται η Ελλάδα, κατανοώ και τους εκβιασμούς τους οποίους υφίσταται η δική μου η ψυχούλα και λέω: Αντε να μην πέσω στο κενό, να μην κάνω το «σάλτο μορτάλε», να δώσω μια ευκαιρία. Και όταν αυτήν τη στιγμή εκρήγνυμαι, το κάνω διότι ουσιαστικά κάνω κόντρα στο absurdum, δηλαδή στο παράλογο, στο τρελό, που μου επιβάλλει η τρόικα. Και στο οποίο δεν βλέπω να προβάλλονται και ικανές αντιστάσεις.
Σε τοποθέτησή σας την προηγούμενη εβδομάδα τονίσατε ότι «μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους. Αίσχος». Θεωρείτε ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να πει το δικό της «ΟΧΙ» στους δανειστές;
Πολύδωρας: Ηταν μια διαμαρτυρία μου, σκωπτικού τύπου, για τη ρητορική της άκριτης κυβερνητικής «προπαγάνδας», την οποία τώρα κανείς δεν υποστηρίζει, γιατί κατέρρευσε. Και νέα μέτρα επιβάλλονται και «οριζόντια» και «κάθετα» και ούτω καθεξής. Η φορομπηχτική τακτική της «αρπαχτής» είναι ο νέος τρόπος, η καινούργια αιματηρή πραγματικότητα, την οποία οι πάντες (κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι) καταγγέλλουν και απορρίπτουν σήμερα. Μη σχολιάζετε μόνον το «ηθικόν επιμύθιον», όπως κάνουν διαστρεβλωτικά οι εχθροί μου και αυτογελοιοποιούνται ως προσποιούμενοι τους ηλιθίους που δεν καταλαβαίνουν τάχα την ειρωνεία. Η λύση που επιδιώκω συνολικά για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα και που προτείνω -τα γράφω και στο τελευταίο μου βιβλίο- είναι μία: οργάνωση, με συλλογική ομοφωνία της ρήξης με τους άτεγκτους και απάνθρωπους δανειστές μας. Η πανανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνον «τόκοι». Και, μάλιστα, «τοκογλυφικοί».

Σχόλιο δικό μας: Αγαπητέ Βύρωνα, σωστά τα όσα λές και τα επικροτούμε. Όμως απαιτείται μεγαλύτερη γενναιότητα από μέρους σου. Δεν μπορεί τα λόγια σου να παραμένουν ένα "νεκρό γράμμα". Χρειάζεται να πεις το μεγάλο ΟΧΙ στους αλήτες της τρόικας και όχι να ψηφίζεις τα "παράλογα και τρελά που σου επιβάλλει η τρόικα". Το λες και το ομολογείς ο ίδιος! Δεν καταλαβαίνεις ότι θέλει την καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων η τρόικα; Ελπίζεις μήπως αναβλέψουν; Ποιοι; Οι εγκληματίες τοκογλύφοι που θέλουν τον διαμελισμό της Ελλάδος; Έμπειρος άνθρωπος είσαι Βύρωνα! Στείλτους λοιπόν στο διάολο και τότε οι γνήσιοι πατριώτες Έλληνες θα βροντοφωνάξουν. Να ο Βύρων, ο γενναίος, πατριώτης Έλληνας. 
Μέχρι τώρα όμως δεν το έχεις πράξει! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου