Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ!

Πάνω από το ένα τέταρτο των σχολείων στην Αγγλία, παίρνει τα αποτυπώματα των παιδιών ενώ τις περισσότερες φορές οι γονείς δεν το γνωρίζουν. 
Διαδηλωτές υπέρ της ανθρώπινης ελευθερίας, υποστήριξαν πως 
τα σχολεία έχουν πάρει τα αποτυπώματα τουλάχιστον ενός εκατομμυρίων παιδιών, για να τα χρησιμοποιήσουν στις καντίνες και στις εγγραφές. 
Η τεχνολογία επιτρέπει στους δασκάλους να βλέπουν από την οθόνη τους αν το παιδί έχει εμφανιστεί στο σχολείο, τι τάξεις έχει παρακολουθήσει, τι φαγητό έχει καταναλώσει και τι βιβλία έχει δανειστεί από την βιβλιοθήκη. 
Περίπου τα δύο πέμπτα των μαθητών γυμνασίου και λυκείου, έχουν δώσει τις βιομετρικές τους πληροφορίες. 
Σε όλους δόθηκε ένα χαρτί που έλεγε ότι πρέπει να δώσουν τα αποτυπώματά τους ενώ δεν επεξηγούσε πουθενά πως μπορούν να αρνηθούν. 
Τα παιδιά που αρνούνται, πρέπει να έχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως ηλεκτρονικές κάρτες ή αριθμούς pin που μπαίνουν σε μηχανήματα. 
Οι διαδηλωτές της οργάνωσης «Big Brother Watch» (Παρακολούθηση του Μεγάλου Αδερφού), φοβούνται πως τα στοιχεία θα κρατηθούν στις βάσεις δεδομένων ακόμα και όταν τα παιδιά φύγουν από τα σχολεία.
Ο διευθυντής της οργάνωσης δήλωσε: «Η κύρια ανησυχία μας, είναι πως αν μάθεις στα παιδιά από μικρά να δίνουν το αποτύπωμά τους για να εντοπίζονται από διάφορα συστήματα, τότε θα το θεωρήσουν φυσιολογικό και στην ζωή τους αργότερα». 
Η άλλη ανησυχία τους, είναι πρόσβαση τρίτων, όπως των διαφημιστών, ή της αστυνομίας ή των ασφαλιστών. 
Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να ανησυχούν που τα σχολεία δε ζήτησαν τις άδειες τους και θα πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι πως θα χρησιμοποιούνται τα στοιχεία των παιδιών τους.

Πηγή: mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου