"Το Χαλέπι είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια του Μ.Άσαντ εντός δύο εβδομάδων" δήλωσε γεμάτος ανησυχία ο Τούρκος "βεζίρις" πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου δείχνοντας ότι η Τουρκία "βράζει" κυριολεκτικά για να επέμβει στη Συρία, αφού οι "αντιπρόσωποί" τους Ισλαμιστές δεν δείχνουν ικανοί να εξυπηρετήσουν τα τουρκικά συμφέροντα.
Tην ίδια στιγμή η Συρία θα προμηθευτεί συστήματα S-300 για να αντιμετωπίσει πιθανή αεροπορική επιδρομή είτε απο τους Αμερικανούς είτε από τους Τούρκους.
H MIT αναφέρει στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ο συριακός Στρατός μαζί με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ με ταχύ ρυθμό ολοκληρώνουν τον υπερκερωτικό τους ελιγμό και ολοκληρώνουν τον εγκλωβισμό των ισλμιστών ανταρτών στο Χαλέπι.Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι "το καθεστώς θα επιχειρήσει να συντρίψει του σουνίτες αντάρτες εντός δυό εβδομάδων με απευθείας εισβολή στους εναπομείναντες θύλακες υπό ισλαμικό έλεγχο"
Οι ΗΠΑ είναι η μόνη αιτία μέχρι τώρα που κρατά την Τουρκία από μια εισβολή στη συριακή ενδοχώρα και αυτό γιατί έχουν πιεστεί από την Ρωσία.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ ήθελαν απεγνωσμένα να πάρουν μια μεγάλη γεωπολιτική ρεβάνς στην Ουκρανία αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να διασπάσουν την χώρα και να την αποκόψουν από την Μαύρη Θάλασσα. Η Κριμαία δεν χαρακτηρίστικε άσκοπα ως το"Τσάκρα της Ευρασίας" από τους γεωπολιτιστές.
"Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Χαλέπι με ιδιαίτερη προσοχή" είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. "Αν και η πόλη ακόμα φαίνεται να μην πέφτει, βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση".
Η Άγκυρα ανησυχεί ιδιαίτερα για τους 10000 ισλαμιστές που εκτιμά ότι έχουν παγιδευθεί μέσα στο Χαλέπι και επιδιώκει να διαπραγματευθεί μια εκκεχειρία που θα τους
επέτρεπε να την εγκαταλέιψουν ζωντανοί. Αυτή η εκεχειρία μπορέι να επιτευχθεί μόνο με στρατιωτική επέμβαση, αφού ο Άσαντ βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος.
Αυτές οι δέκα χιλιάδες έιναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Άγκυρα γιατί θα τις χρησιμοποιήσει αλλού, σε περιοχές του Ιράκ και του συριακού Κουρδιστάν και γενικώς όπου υπάρχουν Κούρδοι.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΜΙΤ αποκάλυψε ότι μέχρι τον Οκτώβρη οι ισλαμιστές κατείχαν το 20% της πόλης του Χαλεπίου, κάτι που δέιχνει την πρόοδο που πέτυχε ο συριακός
Στρατός. Το ποσοσ΄το όμως έχει πέσει ακόμα περισσότερο μετά την καταληψη στρατηγικής συνοικίας που παρήγαγε χημικά όπλα για τους τζιχαντιστές.
Σημειωνεται ότι η τουρκική ΜΚΟ ΙΗΗ η οποία ήταν υπέυθυνη για το επεισόδιο του "Μαβί Μαρμαρά", πορμήθευε με χημικές ουσίες τους ισλαμιστές ώστε να παρασκευάσουν αέριο χλωρίου με το οποίο προκάλεσαν την προβοκάτσια της Γκούτα. Τότε το χτύπημα έγινε εν γνώσει των Αμερικανών οι οποίοι, ήθελαν πάση θυσία να επέμβουν, αλλά τους εμπόδισε με τη σθεναρή του στάση ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.
Προ μερικών ημερών ο Α.Νταβούτογλου ενημερώθηκε από τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ότι ο συριακός Στρατός με τις βόμβες-βαρέλια που χρησιμοποιεί έχει προκαλέσει τεράστιες απώλειες στους χρηματοδοτούμενους από την Άγκυρα ισλαμιστές. Δεν είναι παράξενο ότι τις τελευταίες ημέρες τα δυτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τον θάνατο "αμάχων" στο Χαλέπι από τις βόμβες-βαρέλια. Φυσικά η πλειοψηφία αν όχι όλοι των "αμαχων" είναι ισλαμιστές αντάρτες.
Στην Τουρκία προ ημερών ζήτησαν να δημιουργηθεί μια "ουδέτερη" ζώνη εντός της Συρίας με την ελπίδα ότι έτσι θα αποτρέψουν την πτώση του Χαλεπίου και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με οπλισμό και εφόδια τους ισλαμιστές εγκληματίες του ISIL.
H αρνητική στάση της Ρωσίας όμως απέτρεψε οποιαδήποτε υπόνοια ότι θα επιτραπεί στην Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά. Νίκη του συριακού Στρατού, εκτός από την καταστροφή των γεωπολιτικών ονείρων της Άγκυρας για ανασύσταση της "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας" θα την φέρει αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο εφιάλτη της. Με ισχυρούς Κούρδους μαχητές που θα έχουν ως στόχο την απελευθέρωση του εδαφών του Κουρδιστάν που βρίσκονται εντός της Τουρκίας.
Στην προμήθεια των συστημάτων S-300 και άλλων ρωσικών ποιοτικών οπλικών συστημάτων θα προχωρήσει άμεσα η Ρωσία όπως ανακοίνωσε ο Σύρος ΥΠΑΜ
Fahd Jassem al-Freij, για να "θωρακίστεί" η χώρα από πιθανή αμερικανική επίθεση, σε μια "πονηρή" προσπάθεια αντροπής του προέδρου Άσαντ.
Στη Συρία περίμένουν ξαφνική επίθεση της Ουάσιγκτον η οποία θα στηριχθεί στον αιφνιδιασμό και στην δημιουργία τετελεσμένων για να κάμψει τη ρωσική αντίδραση. Τώρα που η μάχη του Χαλεπίου φτάνει πορς το τέλο της
«Εμείς τα πυραυλικά συστήματα S- 300 και άλλου τύπου οπλισμό «πρώτης γραμμής» θα τα προμηθευτούμε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε σε συνέντευξη του στην λιβανέζική εφημερίδα «Αλ-Ακμπάρ», ο Σύρος ΥΠΑΜ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε κάποια καθυστέρηση σε αποστολές που σχετίζονται με τη λύση μιας σειράς γραφειοκρατικών διατυπώσεων, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ria Novosti.
Όπως αναφέρει ο Σύρος υπουργός άμυνας Fahd Jassem al-Freij, το αίτημα για την παροχή των πυραύλων S-300, συνδέεται με τους φόβους της συριακής κυβέρνησης για τα σχέδια του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην Συρία, και την πιθανότητα μιας απόπειρας κατά του καθεστώτος του Άσαντ. .
«Γνωρίζουμε ότι λόγω των εσωτερικών πιέσεων ο Ομπάμα θέλει να αποφύγει τον πόλεμο με την Συρία, με την διενέργεια περιορισμένης έκτασης αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ISIL. Δεν ξέρουμε όμως πως συμπεριφέρεται ο αμερικανός Πρόεδρος υπό αυξανόμενη πίεση, γι “αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε», κατέληξε ο Σύρος υπουργός. «Τους ζητήσαμε ….. όπλα ποιότητας», είπε ο Fahd Jassem al-Freij για τους Ρώσους.
Η Μόσχα έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η σύμβαση για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων S-300, στην Δαμασκό ανεστάλη, λόγω αμερικανικών πιέσεων .Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, και η Μόσχα έχει αλλάξει «τρόπο σκέψης», αναφέρουν έμπειροι αναλυτές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποστήριξη ενός αριθμού των συμμαχικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών, στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν την διενέργεια αεροπορικών επιδρομών, εναντίων των θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙSIL στην Συρία. Τα αμερικανικά αεροπορικά χτυπήματα «υλοποιούνται» χωρίς την άδεια των συριακών αρχών, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους σύμφωνα και με την Μόσχα.
Η λόγική είναι απλή.Τι εμποδίζει τους Αμερικανούς που μέσω της γνωστής προπαγάνδας τους αφού ελέγχουν όλα τα δυτικά ΜΜΕ να προχωρήσουν σε βομβαρδισμό της Δαμασκού και να "αμβλύνουν" τις όποιες αντιδράσεις μέσω μιας επικοινωνιακής θύελας για τον "κακό" Άσαντ και τους "καλούς" μετριοπαθείς ισλαμιστές που πολεμούν για ρίξουν τον πρόεδρο Άσαντ
Οι Σύριοι αξιωματούχοι φοβούνται τον αμερικανό Πρόεδρο ειδικά μετά την νίκη των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία. Φοβούνται δηλαδή ότι ο Ομπάμα θα «κτυπήσει» το καθεστώς Άσαντ , για να «εξευμενίσει» τους ρεπουμπλικάνους που τώρα ελέγχουν και τα δύο αμερικανικά σώματα.
Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την αποκαλούμενη «μέτρια» αντιπολίτευση στη Συρία, που φυσικά ουδέποτε υπήρξε, αφού πρόκειται για δολοφόνους της Αλ Κάιντα, και του ISIL, η οποία μάχεται κατά της κυβέρνησης του Άσαντ, και εναντίον των ανταρτών του ISIS.
defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου