Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"!

Άγνωστες πτυχές από την περίοδο 2010-2012 της κρίσης στην Ευρωζώνη αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, την περίοδο δηλαδή που η κρίση στην Ευρωζώνη είχε κορυφωθεί.
Τα όσα αναφέρει ο Τίμοθι Γκάιτνερ δημοσιεύονται στους Financial Times και εμπεριέχονται στο νέο του βιβλίο , υπό τον τίτλο "Stress Test: Reflections on Financial Crises".
Ο Γκάιτνερ αναφέρεται στον Μάριο Ντράγκι ο οποίος σε ένα συνέδριο στο Λονδίνο το 2012 φέρεται να του είχε πει πως το περίφημο "θα κάνω τα πάντα για να σώσω την Ευρωζώνη" ήταν μία... μπλόφα, καθώς επί της ουσίας δεν υπήρχε κανένα σχέδιο σωτηρίας του ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρεται στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου, η οποία διεξήχθη το Φεβρουάριο του 2010:
"Υπάρχει μία καταστροφή στην Ευρώπη. Οι γαλλικές τράπεζες καταρρέουν. Όποιοι είναι εκτεθειμένοι στην Ελλάδα θα καταστραφούν"
Σε άλλο σημείο, αναφέρεται και στην αντιμετώπιση της χώρας μας από τους ηγέτες της Ευρώπης την περίοδο εκείνη.
"Όλοι στη σύσκεψη έρχονταν και έλεγαν πως "πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα ένα μάθημα. Είναι μία σκέτη καταστροφή. Μας είπαν ψέματα. Πρέπει να τους πατήσουμε στο λαιμό, να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα", αναφέρει.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρεται και στις δικές του παραινέσεις προς τους Ευρωπαίους για την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.
"Πάντα όμως τους έλεγα πως "εάν θέλετε μπορείτε να πατήσετε τους Έλληνες. Αλλά επίσης, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο πως είστε ακόμη μαζί. Πρέπει να εξουδετερώσετε την αναξιοπιστία και να διασφαλίσετε πως η κρίση δεν θα εξαπλωθεί εκτός της Ελλάδας"", υπογραμμίζει.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου