Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ! ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ..."

Ψίχουλα και πάλι στον Αθλητισμό

Με ψίχουλα συνεχίζει να χρηματοδοτεί και αυτή η δημοτική αρχή τον Αθλητισμό και ενώ οι γονείς των αθλούμενων παιδιών στα σωματεία, καλούνται να συμβάλουν με 600.000 ευρώ ετησίως, ο δήμος κάνει αύξηση από 30.000 σε 40.000 ευρώ.
Ουσιαστικά μιλάμε για αυτοοργάνωση και αυτοχρηματόδοτηση των γονιών.
Αν συνυπολογίσουμε ότι οι εθελοντές των διοικήσεων των σωματείων συμβάλλουν και αυτοί με άλλες 300.000 ευρώ περίπου, τότε συνειδητοποιούμε το μέγεθος της συμμετοχής του δήμου στον Αθλητισμό.
Η παράταξη «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις» μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση ήταν οι μόνες παρατάξεις...


που ζήτησαν αύξηση των κονδυλίων και μάλιστα 50.000 ευρώ σε υλικά και άλλες 150.000 (στο όριο που επιτρέπει ο νόμος) σε χρήμα.
Ηταν οι μόνες παρατάξεις που ζήτησαν να καταργηθεί ο κεφαλικός φόρος των 200 ευρώ περίπου για κάθε παιδί, την στιγμή που δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισοδηματικές ικανότητες κάθε οικογένειας.

Η παράταξη Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε συγκεκριμένες εφικτές προτάσεις για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες.
Να δημιουργηθεί γραφείο υποστήριξης των συλλόγων στο δήμο έτσι ώστε αυτοί να αποκτήσουνε διαχειριστική επάρκεια και να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Να οργανωθεί Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με την συμμετοχή των αθλητικών σωματείων, που θα αναλάβει την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να υπάρξει αξιοποίηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων με πολύ χαμηλό κόστος αφού επιδοτούνται, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις απασχόλησης.

Να ανατεθεί ο Αθλητισμός στα Αθλητικά Σωματεία που έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την καθημερινή τριβή και έχουν αποδείξει ότι μπορούν πολύ καλύτερα και πολύ φτηνότερα να αναπτύσσουν τις αθλητικές δραστηριότητες.
Να δοθούν κίνητρα στα σωματεία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής στις συνδρομές, με εισοδηματικά κριτήρια και για την ανάπτυξης των αθλητικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες με διάφορα προγράμματα και αθλήματα.

Αντί όλων αυτών, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο περιορίστηκε στο αν και κατά πόσο η κατανομή των ψιχίων των 40.000 ευρώ μεταξύ των σωματείων ήταν δίκαιη. Θλιβερή εικόνα που θα αποκλείσει και πάλι εκατοντάδες παιδιά από τον αθλητισμό λόγω οικονομικής αδυναμίας ή θα επιβάλλει για μια ακόμη φορά στους γονείς να πληρώσουν, έχουν δεν έχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου