Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...

Χολαργός, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση στον κ. Κουγιουμτζόπουλο
«Ευτυχώς υπάρχουν και τα πρακτικά κύριε Κουγιουμτζόπουλε»

Καλό θα ήταν ο κύριος Κουγιουμτζόπουλος να μην αποκόπτει επιλεκτικά...

τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Δεκεμβρίου 2014 και να παραθέτει ολόκληρες τις τοποθετήσεις, έτσι ώστε να μη διαστρεβλώνει την αλήθεια και φυσικά να γίνεται κατανοητός.
Καταρχήν θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στο ψήφισμα που είχε ετοιμάσει η Δημοτική Αρχή, με το σκεπτικό πάντα της υπεράσπισης όσων θίγονται από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, αλλά και όσων αδυνατούν να καταβάλλουν αυτό το φόρο και συγκεκριμένα:
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΛ.: 54
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού κατά τη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2014, σεβόμενο το έγγραφο αίτημα 85 δημοτών – κατοίκων και αντιλαμβανόμενο τη δεινή κατάσταση των πολιτών που πλήττονται από την ασκούμενη οικονομική πολιτική και ειδικότερα από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, καθώς και από τον κίνδυνο πλειστηριασμού που απειλεί πολλά νοικοκυριά του Δήμου μας, δηλώνει τα ακόλουθα. 
1.      Σχετικά με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπου εκκρεμεί απόφαση αναίρεσης μετά από προσφυγή συλλόγων, φορέων και πολιτών.
2.       Τα ΚΕΠ του Δήμου μας θα παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα απαλλαγής ή εκπτώσεως επί του ΕΝΦΙΑ σε όλους τους ενδιαφερόμενους συνδημότες μας.
3.       Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου θα είναι στη διάθεση των πολιτών, ώστε να παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.
4.      Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα συμπαρίστανται στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου σε συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν κατασχέσεις των οικιών τους από πλειστηριασμούς.
5.      Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα παρεμβαίνει όπου είναι δυνατόν, προκειμένου η ΔΥΟ Χολαργού να αντιμετωπίζει με κατανόηση τους πολίτες που έχουν οφειλές από ΕΝΦΙΑ.

Επίσης όσον αφορά στην τοποθέτησή μου επί του θέματος «ξέχασε» μάλλον να τη γράψει ολόκληρη και συγκεκριμένα του «ξέφυγε» η αρχή:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΛ.: 60
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Απλά θα ήθελα να πω ότι, μάλλον για το θέμα συζητάμε λίγο καθυστερημένα. Θα έπρεπε να έχουμε συζητήσει όταν πρωτοβγήκε ο ΕΝΦΙΑ, για να έχει και μια άλλη δυναμική το ψήφισμά μας, το ψήφισμα που θα βγάλουμε.
Εν πάση περιπτώσει, συμφωνούμε εμείς και ετοιμάσαμε ένα ψήφισμα. 
(Δε νομίζω ότι έχει νόημα τώρα να προσθέσουμε κάτι που αποφάσισε η προηγούμενη ΚΕΔΕ και η προηγούμενη ΠΕΔΑ , για μια πρόθεση η οποία δεν είναι σίγουρο. Δηλαδή, εμείς στο ψήφισμα θα γράψουμε, μη μας δώσετε τον ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, ενώ πουθενά δεν έχει ακουστεί επίσημα ότι πάει για σχέδιο νόμου τουλάχιστον; Δηλαδή να πω ότι πηγαίναμε για σχέδιο νόμου, να βγάλουμε ένα καινούριο ψήφισμα τότε. Να βγάλουμε ένα καινούριο ψήφισμα τότε αλλά να ακούσουμε. Μπορεί η καινούρια ΠΕΔΑ ή η καινούρια ΠΕΔΕ μεθαύριο να έχει διαφορετική άποψη. Οπότε, δε νομίζω ότι έχει νόημα να προσθέσουμε κάτι παραπάνω, ας πούμε στο συγκεκριμένο ψήφισμα - απόσπασμα πρακτικού που αναφέρει ο κ. Κουγιουμτζόπουλος).

Επίσης να θυμίσω στον κ. Κουγιουμτζόπουλο ότι η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ψηφίστηκε ομόφωνα (και από τον ίδιο).

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης με τον κύριο Κουγιουμτζόπουλο, τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν έχω καλέσει να συνεργαστεί, αλλά τίθεται θέμα σωστής και πλήρους ενημέρωσης.

Ο Δήμαρχος
Ηλίας Αποστολόπουλος


8 σχόλια:

  1. Κύριε Δήμαρχε γιατί σε όλα τα έργα στα όρια του Δήμου μας δουλεύουν αλλοδαποί . Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που ψάχνουν για δουλεα . Πριν λίγο καιρό το συνεργείο που επισκεύαζε το Δημαρχείο δεν είχε ούτε έναν ΈΛΛΗΝΑ εργαζόμενο . Αυτό λέγετε ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ενανιον των Εκλήνων . Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν κάνετε απογραφή ανέργων στην πόλη μας . Εάν δεν κάνετε κοινωνική πολιτική και φοβάστε τους θολοκουλτουριάρηδες είστε ανάξιος να είστε Δήμαρχος . ΑΡΚΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΑΡΚΑΔΑ . ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ . Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ .ΕΜΕΙΣ ΦΤΕΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί σου ΑΡΚΑΔΑ .Πέστους τα μήπως και συγκινηθεί κανένας αν και δεν το βλέπω .Σε λίγο καιρό θα είμαστε μειονότητα στον τόπο μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έβγα μπροστά ΑΡΚΑΔΑ είμαι και εγώ μαζί σου ΕΊναι αδιάφοροι όλοι τους . Δεν τους ενδιαφέρει αν τα παιδιά μας είναι άνεργα . Έχουν βολέψει τα δικά τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι νέος άνθρωπος χωρίς δουλειά . Δεν ξέρω τι να κάνω . Που να πάω . Παντού προσλαμβάνουν ξένους . Όταν τους λέω ότι είμαι Έλληνας με διώχνουν και νιώθω ντροπή . Και στις καφετέρειες προσλαμβάνουν αλλοδαπούς . Αυτός ο Δήμαρχος δεν θα κάνει τίποτε . Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους . Οι αριστεροί του Σύριζα έχουν λουφάξει . Ωραίο το σχόλιο του Αρκάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο Τίγκας έψαχνε για δουλειά και αφού δεν του βγήκε το Δημαρχιλίκι, του βγήκε Γραμματέας σε άλλον Δήμο. Και ο Κουγουμτζόπουλος έψαχνε για δουλειά και αφού δεν του βγήκε το Δημαρχιλίκι, του βγήκε σε άλλο Δήμο ως σύμβουλος.
    Και ο Κεχρής έψαχνε για δουλειά και αφού δεν του βγήκε το Δημαρχιλίκι, δεν άνοιξε ιατρείο στο Δήμο αλλά δουλευει σε κλινική εκτός Δήμου. Και ο Δασκαλόπουλος έψαχνε για δουλειά και αφού δεν του βγήκε το Δημαρχιλίκι, πήρε τα βουνά. Και ο Νικολάου κάτι έψαχνε να κάνει, και αφού δεν του βγήκε το Δημαρχιλίκι, πήρε και αυτός τα βουνά. Για τον Ζήκα δεν το συζητάω, έχει εξαφανιστεί. Για Ρεμούνδο μην το συζητάτε καθόλου, στο πουθενά. Εμείς νομίζετε ότι θα βρούμε δουλειά. Τα αρχ.....δια μας θα βρούμε.... Φίλε ΑΡΚΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τους δεξιούς τους ξέρουμε μια ζωή απατεώνες ανθέλληνες κσι διεφθαρμένους . Με λίγα λόγια πολιτικά σκουπίδια . Αυτοί που θέλουν φτύσιμο είναι οι εργατοπατέρες και οι αριστεροί . Όπου τους ακουμπήσεις λερώνεσε . Ειδικά τώρα που είναι εξουσία . ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ . Φίλε ΑΡΚΑΔΑ και εγώ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΨΩΜΙ - ΨΩΛΗ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΙΛΙΑ !

    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή