Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ!

Δημοτική Παράταξη΄΄Αγία Παρασκευή η Πόλη μας΄΄
Τσιαμπάς  Κων/νος
Δημοτικός Σύμβουλος


ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Κο ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ

Κύριε Δήμαρχε

-  Ένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής  είναι και το Δημοτικό  Κοιμητήριο...

-  Με λύπη μου  διαπίστωσα, ότι στην  τελευταία αναμόρφωση του Π/Υ του 2015 που ψήφισε το Δημ. Συμβούλιο στις 19/2/2015 προβλέψατε ενίσχυση του κωδικού ΚΑ 45.7336.41 κατά 13.500 ευρώ, σύνολο 17.500  ευρώ για
΄΄ κατασκευή έργων υποδομής στο Δημοτικό Κοιμητήριο ΄΄, συνεχίζοντας την τακτική των πρόχειρων εργασιών, κάτι που δεν επιτρέπεται πλέον, διότι εξασφαλίσαμε την παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης και έγινε η άρση της αναδάσωσης.
 -  Σταματήστε τις  πρόχειρες  εργασίες  και τα ημίμετρα  διότι     το μόνο  από-τέλεσμα που έχουν, είναι η σπατάλη χρημάτων. Αρχίστε σταδιακά τις διαδικα-σίες ριζικής αναβάθμισης  με ένα γενικό –ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο  σχεδιασμό, για να φτιάξουμε ένα κοιμητήριο με ανθρώπινη και κοινωνική διάσταση. Τα έσοδα από τα ανταποδοτικά του κοιμητηρίου επαρκούν για την σταδιακή και προγραμματισμένη, σε βάθος χρόνου, εκτέλεση των απαραί-τητων  εργασιών, εξαιρουμένου του Ιερού Ναού, για την κατασκευή του οποίου  υπάρχει πίστωση από δωρεά κληροδοτήματος περίπου 280.000 ευρώ από το 2001.
  - Η παρούσα απαράδεκτη εμφάνιση   του κοιμητηρίου  υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Εκτιμώ ότι οι συμπολίτες μας θα δείξουν κατανόηση, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με την προϋπόθεση ότι θα αρχίσουν σταδιακά οι εργασίες, τώρα που ο Δήμος έχει το δικαίωμα.
-  Σωστά  συνεχίζετε τις μελέτες (περιβαλλοντική, γεωλογική κλπ ) που είχαμε προγραμματίσει και αποτελούν το πρώτο και απαραίτητο στάδιο για τις  περαιτέρω ενέργειες.
 -  Για ενημέρωση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας για το σκοπό των ενστάσεων και της παραπάνω πρότασής μου, που σας έκανα και στο ΔΣ, θα κάνω μια σύντομη αναδρομή στα κυριότερα σημεία εξέλιξης της ιστορίας του κοιμητηρίου:
       α.   Εντάχθηκε στο σχέδιο με το από 21/1/43 διάταγμα (ΦΕΚ46/Α/1-3-43)
  β.   Τροποποιήθηκε με το από 24/3/53 Β. Δ/γμα (ΦΕΚ341/9-12-1953)
  γ.  Το Υπουργείο Γεωργίας  παραχώρησε με τον οριστικό τίτλο  υπ. Αριθμόν 9/15-4-1952  έκταση 9,400 στρεμμάτων ( σημερινός χώρος ταφής).
        δ.  Με την υπ. αριθμόν 1591/1996 πράξη του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής η έκταση έμπροσθεν του χώρου ταφής και μέχρι την οδό Νεαπόλεως κηρύχτηκε αναδασωτέα.
        ε.  Με την υπ. αριθμόν 1038221/2778/Α0010/3-8-2005 απόφαση  του υπουργού  και Υφυπουργού Οικονομικών, παραχωρήθηκε συμπληρωματικά έκταση 8695,00 τ.μ. (χώρος έμπροσθεν του κοιμητηρίου και τμήματος  από το ΔΗΜΟΚΡΗΤΟ) .
        στ.   Με την υπ. αριθμόν 3579/2010 απόφαση του ΣΤΕ μετά από προσφυγή του περιβαλλοντικού  συλλόγου Τσακού,  η παραπάνω απόφαση ακυρώθηκε επειδή δεν είχε παραχωρηθεί με το σωστό άρθρο του σχετικού νόμου.
         ζ.   Από 1/1/2011 ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, η παράταξη  ΄΄ Αγία Παρασκευή η πόλη μας΄΄, με Δήμαρχο τον Κύριο Ζορμπά Βασίλειο, ο οποίος μου ανέθεσε το συγκεκριμένο θέμα . Σε συνεργασία  με την Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου και σε συνέχεια των προσπαθειών των προηγού-μενων Αντιδημάρχων  κων Στεροδήμα  Κων/νου και Γουργούλη Ιωάννου, αρχίσαμε εκ νέου τη διαδικασία για την παραχώρηση των 8695   τ.μ. με τη σωστή πλέον διαδικασία.
        η. Με την αρ. πρωτ. 1042773/108/Α0010/14-3-12  ΚΥΑ  των υπουργών  Οικονομικών και Εσωτερικών παραχωρήθηκε εκ νέου η  έκταση των 8695,00 τμ
        θ. Αφού μας παραχωρήθηκε η έκταση,  το Φεβρουάριο του 2012 αρχίσαμε τη διαδικασία   για την άρση της απόφασης που έκρινε τον χώρο έμπροσθεν του κοιμητηρίου και μέχρι την οδό Νεαπόλεως (5713 τ.μ. αποτελεί τμήμα των 8695 τ.μ.) ΑΝΑΔΟΣΩΤΕΑ και η οποία δεν επέτρεπε στις προηγούμενες διοικήσεις, εργασίες για ουσιαστικές παρεμβάσεις  για την υγεία, καθαριότητα και καλλωπισμό του κοιμητήριο.
       ια. Μετά από προσπάθειες βασισμένες στο δίκιο του Δήμου κατορθώσαμε το θέμα να εισαχθεί με θετική εισήγηση από το Δασαρχείο Πεντέλης  στην πρωτοβάθμια επιτροπή επίλυσης δασικών διαφορών, στην οποία προεδρεύει  ανώτερος Δικαστικός και με αντίδικο τον περιβαλλοντικό  σύλλογο Τσακού.
-  Τον Δεκέμβριο του 2013 η επιτροπή γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της αναδάσωσης και στις 19/2/2014 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ  (44/Δ/2014),   δίδοντας πλέον την έννομη δυνατότητα στον Δήμο να προβεί σε εργασίες για την αναβάθμισή του με ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
 -  Η  Διοίκηση Ζορμπά  είχε ενημερώσει το ΔΣ, και τους  κατοίκους της Αγίας Παρασκευής ότι  αμέσως μετά τις εκλογές, εφόσον εκλέγετο,  θα προχωρούσε στην : 
     α.   Αναβάθμιση του  κοιμητηρίου με το παραπάνω σχεδιασμό.
     β.  Αναβάθμιση των προσφερομένων  υπηρεσιών  με την  αύξηση των δυνατοτήτων αυτού, με πρόβλεψη και προοπτική  εκατονταετίας  τουλάχιστον. Τονίζεται ότι ΔΕΝ θα έκανε επέκταση του χώρου ταφής στο χώρο μεταξύ οδού Νεαπόλεως   και του παράλληλου προς αυτήν  μαντρότοιχου.    
     γ. Ανέγερση  ιερού ναού ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινό-μενο, να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι, για να διέρχονται  οι  πομπές των νεκρώ-σιμων τελετών. Προς τούτο θα ζητούσε από τους συμπολίτες  μας μηχανικούς  (εκτιμούμε ότι θα είχαμε ανταπόκριση) τη δωρεάν προσφορά των μελετών , ώστε με την  υπάρχουσα πίστωση να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ναού.
     δ.   Ανέγερση διοικητηρίου  με  όλους τους απαραίτητους χώρους.
     ε.    Κατασκευή των απαραίτητων βοηθητικών χώρων.
-  Η πόλη μας δικαιούται  ένα σύγχρονο  κοιμητήριο που να τιμά τους νεκρούς της. Εμείς θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση
    
                                                                                Με Εκτίμηση                                                                                                         
Τσιαμπάς Κων/νος
Δημοτικός Σύμβουλος


 


                                                                                                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου