Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20.000 ΕΥΡΩ;;;

Μείζον ζήτημα προκύπτει από την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου ότι στον δήμο μας είναι ελάχιστες οι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ και ότι στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας...


και Προσχολικής Αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί) οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται παρουσιάζουν εισοδήματα 40.000, 50.000 και 60.000 ευρώ.

Στην διαπίστωση συμφωνούμε απόλυτα. Στο αίτιο όμως διαφωνούμε.
 Οι πολιτικές των αποκλεισμών, των ρουσφετιών και της έλλειψης κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, τα οποία ζητάμε σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και για κάθε επιβολή τέλους χρήσης υπηρεσιών του δήμου, έχουν οδηγήσει φυσιολογικά σε μια φιλτραρισμένη σύνθεση των κοινωνικών δομών.

 Οταν ο δήμαρχος αποκλείει τουλάχιστον 300 παιδιά με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από τις κρατικές επιχορηγήσεις(2.300 ευρώ ανά παιδί),  για να μπουν οι ημέτεροι στις διαθέσιμες θέσεις.

Οταν ζητάει 170 ευρώ από μια τετραμελή οικογένεια με 700 ευρώ εισόδημα το μήνα για τα θερινά camps

 Οταν ζητάει 470 ευρώ από μια τετραμελή οικογένεια των 7.200 ευρώ στους Παιδικούς Σταθμούς:

Φυσιολογικό είναι όλες αυτές οι οικογένειες ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, να είναι αποκλεισμένες και απρόθυμες να συμμετάσχουν στις κοινωνικές δομές του δήμου.

 Η παράταξη "Συνεργασία για τις 8Προτάσεις" έχει ζητήσει από τις πρώτες ημέρες της νέας θητείας Μελέτη Κοινωνικών Αναγκών του Δήμου. Ακριβώς για να υπάρξει αποτυπωμένη με επιστημονικό τρόπο η πραγματικότητα και να μη γίνονται τέτοιους είδους δηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα παραπέμποντας στην Μαρία Αντουανέτα. 

  •  Γι αυτό ζητάμε στους Παιδικούς Σταθμούς να φιλοξενούνται πρωτίστως τα παιδιά των ανέργων με οικονομικά κριτήρια.


  •  Γι αυτό ζητάμε διαφάνεια και ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


  •  Γι αυτό ζητάμε να επιδοτηθεί η κοινωνική πολιτική των αθλητικών σωματείων με διάφανα και θεσμοθετημένα κριτήρια και με δημόσιο έλεγχο.

 Προκαλεί πραγματικά αλγεινή εντύπωση αναλγησίας η πρακτική: πρώτα να αποκλείουμε τους οικονομικά ασθενέστερους από τις κοινωνικές δομές του δήμου και στη συνέχεια να διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά ασθενείς στις κοινωνικές δομές.

 Οταν όμως χρησιμοποιούμε την Κοινωνική Πολιτική για να φτιάχνουμε εκλογική πελατεία «υποχρεωμένων ψηφοφόρων», να βγάζουμε φωτογραφίες σε εκδηλώσεις και να σπαταλάμε πόρους μοιράζοντας προσωπικές ευχητήριες κάρτες στους ωφελούμενους, τότε τα κοινωνικά φαινόμενα θα επιστρέψουν πίσω με ένταση και θα ζητάνε εκδίκηση.

8Προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου