Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ...

Το επικίνδυνο βακτήριο Ecoli, που το 2011 είχε προκαλέσει την επιδημία του αιμολυτικού…

ουραιμικού συνδρόμου (ΗUS) που είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους, και είχε προκαλέσει περισσότερα από 2.200 κρούσματα σε 12 χώρες, εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας .

Άλλα στελέχη του E.coli προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλες λοιμώξεις.
Μπορείτε να κολλήσετε το βακτήριο E. coli με το να έλθετε σε επαφή με σωματίδια από τα περιττώματα ανθρώπων ή ζώων. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν πίνετε νερό ή καταναλώνετε τροφές που έχουν μολυνθεί. Απαντώνται συχνά στα κόπρανα των ζώων και των ανθρώπων.
Η ανάλυση έγινε μετά από παραγγελία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε δείγμα από το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, στις 28/4/2015.
Το επικίνδυνο βακτήριο Escherichia coli, εντοπίστηκε σε ποσοστό <4 0.="»»" br="»»" cfu="»»" ml="»»" s="»»">
Στο δείγμα έχουν ανιχνευθεί πάνω από το όριο και ολικά κολοβακτηριοειδή και ολικοί καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί.
Το Ράδιο Ηγουμενίτσα είχε δημοσιεύσει από τον Δεκέμβριο του 2014 τις ανησυχίες του, καλώντας τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρη Μήτση, να ενημερώσει τους πολίτες για την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηγουμενίτσα.
Τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ όσο και ο ακριβοπληρωμένος manager της εταιρίας, απέφευγαν να απαντήσουν σε ένα «ανώνυμο» μπλοκ.
Μόνο μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κατσίλη, απάντησε ο Πρόεδρος κ. Μήτσης, δηλώνοντας πως «ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Υ2/2600/2001, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ».
Απέφυγαν όμως να δημοσιεύσουν τις μικροβιολογικές & χημικές αναλύσεις δειγμάτων νερού από τουλάχιστον 8 σημεία δειγματοληψίας, όπως η νομοθεσία προβλέπει.
Το λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, που θα πρέπει άμεσα να παρέμβει.
Πηγή, mikroskopio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου