Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ "ΣΚΑΕΙ" 58.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΠΑΫ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ! ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ! ΤΣΕΠΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ...ΚΑΘΑΡΙΣΕ; ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ!

Παρέμβαση-τομή του Αντώνη Πολυδωρα προς τον ΣΠΑΥ! Ο ...Νέστορας της πολιτικής στον Χολαργό, Πρόεδρος  του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΥΜΗΤΤΟΣ», με επιστολή του-χαστούκι θέτει...

θέματα-φωτιά για το βουνό μας. Ο ΣΠΑΥ εισπράττει ένα σωρό χρήματα από τους δήμους προκειμένου να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του βουνού. Όπως προκύπτει από την επιστολή του Αντώνη Πολύδωρα, ο Χολαργός-Παπάγου έχει καταβάλει 58.000 ευρώ το 2014 στον ΣΠΑΫ και αυτός δεν έχει κάνει τίποτε. Αντιθέτως τα πυροφυλάκια έχουν ρημάξει, τα έχουν σπάσει, πρόπερσι είχε καεί ένα πυροφυλάκιο στον Υμηττό! Και ερωτάται τικάνει ο ΣΠΑΫ; "Τσεπώνει" το χρήμα και...καθάρισε;
Διαβάστε την επιστολή-καταπέλτη του Αντώνη Πούδωρα:
 
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ/κού Συμβουλίου,
Στο παρόν σημείωμά μου δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ με την προσφορά του Υμηττού μας στον Άνθρωπο.

Αυτά έχουν λεχθεί προφορικώς στην ολομέλεια του ΣΠΑΥ στο παρελθόν, που συμμετείχα και εγώ ως εκπρόσωπος του Δήμου Χολαργού και ως Πρόεδρος του Συλλόγου.
Ακόμη, σε διάφορα σημειώματα μου στον τοπικό τύπο έχει αναλυθεί πλήρως η προσφορά του Υμηττού μας στον άνθρωπο, καθώς επίσης προσωπικότητες του πνεύματος και διάφοροι φορείς έχουν αναπτύξει τη χρησιμότητα και την προσφορά του.
Οι δυνάμεις όμως ενός Συλλόγου ή ορισμένων εθελοντών είναι μικρές για μια τέτοια αξιόλογη προσφορά-συμπαράσταση και για να είμαι σαφής και συγκεκριμένος, ενημερώνω, περιληπτικώς βέβαια και παρακαλώ ας μου απαντήσει όποιος έχει διαφορετική γνώμη στα θέματα που θ'αναπτύξω κάτωθι:
Ειδικότερα:
1.      Προ έξι περίπου ετών, άγνωστοι εμφορούμενοι από το πάθος της πυρομανίας, της κακότητος του φθόνου και της καταστροφής, έκαψαν το Πυροφυλάκιο-ΙΙαρατηρητήριο που ήτο ψηλά στον Υμηττό, άνωθεν του Κοιμητηρίου Χολαργού και σε ευθεία γραμμή άνωθεν του Δημοκρίτου.
2.      Το Πυροφυλάκιο-Παρατηρητήριο. που βρίσκεται πιο πάνω από το Κοιμητήριο Παπάγου, στη θέση «Δεξαμενή», προ ετών είχε καταστραφεί και δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει έτσι.
3.      Το Πυροφυλάκιο-Παρατηρητήριο που βρίσκεται στο λόφο Τσακού έχει κι αυτό υποστεί σοβαρές ζημιές.
4.       Καμιά φροντίδα και επιμέλεια για κλάδευση και περιποίηση γενικώς των πεύκων ή άλλων δένδρων, που υπάρχουν στην περιοχή, δεν έχει λάβει χώρα.
5.      Για την καθαριότητα ουδέν ενδιαφέρον έχει δειχθεί, εξαιρουμένης της μικρής αλλά ουσιαστικής προσπάθειας από πλευράς του Συλλόγου και του Δήμου μας, παρά την μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
6.      Ο Σύλλογός μας είχε προτείνει και υποβάλλει σχετικό αίτημα στον πρώην Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, ο οποίος είχε επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον, για διάνοιξη δασικού δρόμου, που να ξεκινά από τον Δημόκριτο και να καταλήγει στην Αγία Ελεούσα, με στόχο την πρόληψη σε περίπτωση δυσάρεστου γεγονότος.
Επίσης, πολύ θα χρησιμεύσει και για την καθαριότητα, ένας τέτοιος δρόμος. Δεδομένου ότι υπάρχει και η σύμφωνος γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είναι γνωστό ότι στην κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο σηκώνει το μεγάλο βάρος της προστασίας του Υμηττού μας.
7.    Στο εργοτάξιο του Δήμου Χολαργού (πρώην Λατομείο) και τώρα στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο Ανατολικό τμήμα, υπάρχει βραχώδες και απόκρημνο τμήμα, επικίνδυνο για ατύχημα. Μάλιστα προ ετών υπήρξε κατακρήμνισης ατόμου, ευτυχώς όμως όχι θανατηφόρα.
Το θέμα αυτό το έχουμε θέσει κατ'επανάληψη στη Δασονόμο του ΣΠΑΥ, που ανεγνώρισε τη σοβαρότητα του και υπεσχέθη ότι θα ενδιαφερθεί στο μέτρο της αρμοδιότητας της για την επίλυση του ως άνω ζητήματος. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει.
Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει ατύχημα.
Συνεπώς, βάσει των προαναφερθέντος ερωτάται:
Ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού) εισέπραξε για το 2014, όπως μας ενημέρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με το από 14.5.2014. υπ'αριθμ. πρωτ. 25716/20410 έγγραφο της, το ποσό τον 57.900,70 € από το Δήμο μας.
Ποια η προσφορά του ΣΠΑΥ στο τμήμα αυτό του Υμηττού που περιλαμβάνεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας και εντός της ενδοχώρας του Υμηττού;
Το καλοκαίρι έρχεται και όπως μας ενημερώνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, θα είναι ζεστό.
Ελπίζουμε όμως και πιστεύουμε ότι και η νέα Περιφερειάρχης θα επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για τον Υμηττό μας, το μυροβόλο και αροοματικό βουνό όπως λέγεται.

1 σχόλιο:

  1. Σεβαστέ κ. Πολύδωρα, όλα όσα αναφέρετε είναι ορθότατα.
    Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Χάσαμε την προεδρία του ΣΠΑΥ, την εκπροσώπισή μας στην εκτελεστική του ΣΠΑΥ, το ΣΟΠΠ που γινόταν στον δήμο μας.
    Για όλα υπάρχει λύση.
    Όπως γνωρίζετε στην Πεντέλη ,υπήρχε ο λ....... Νταβέλης .Στην περιοχή μας υπάρχει η κλωνοποίηση, του " λ..... Νταβέλη " ,όπου ρυθμίζει τα πάντα περί ΣΠΑΥ ,κ.λ.π. είναι ο μόνος που μπορεί να λύνει και να δένει ανενόχλητος......................
    Με όλη μου την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή