Κυριακή 17 Μαΐου 2015

"Η ΔΥΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ...ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ...ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"! Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ...

Η Ρωσία παρομοιάζει την κατάσταση στα Σκόπια με αυτήν στην Ουκρανία

Η Ρωσία κατηγόρησε «δυτικούς υποκινητές» ότι προσπαθούν να πυροδοτήσουν «χρωματιστή επανάσταση» στην ΠΓΔΜ, όπου οι πολιτικές εντάσεις αυξάνονται εν όψει της αυριανής συγκέντρωσης της αντιπολίτευσης.

«Χρωματιστή επανάσταση» είναι ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε για να...

περιγράψει λαϊκές εξεγέρσεις στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση ότι αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας προωθώντας τα δικά της συμφέροντα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρεται στις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ σχετικά με τη σύλληψη πολίτη του Μαυροβουνίου που κατηγορείται ότι βοηθούσε τους «αλβανούς εξτρεμιστές» που δρουν στη χώρα.

«Υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία... για απόπειρες να οδηγηθεί η χώρα στην άβυσσο μίας χρωματιστής επανάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αποδεικνύεται επίσης ότι δυτικοί υποκινητές τέτοιων καταστροφικών σεναρίων προτιμούν να τα υλοποιούν με τα χέρια άλλων», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης που παραλληλίζει την κατάσταση με εκείνη της Ουκρανίας.

Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, δυνάμεις της αντιπολίτευσης οργανώνουν αύριο συγκέντρωση για να ζητήσουν την παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, έπειτα από την αποκάλυψη υλικού υποκλοπών που παραπέμπει σε εκτεταμένη κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους κυβερνητικών αξιωματούχων.

e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου