Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

Δείτε τις απαντήσεις από τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας που έδωσαν σήμερα πάνω απο 100.000 υποψήφιοι…


Το κείμενο του Β. Λαμπρινουδάκη που δόθηκε στους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων 2015αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων που γιορτάζεται σήμερα Δευτέρα 18/5, ενώ το θέμα της Έκθεσης που κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι ήταν το εξής:
«Σε ομιλία που θα εκφωνήσετε σε ημερίδα του Δήμου σας με θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», να εκθέσετε τις απόψεις σας (500-600 λέξεις) σχετικά με: α) τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και β) τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά».
Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 η επίσημη «πρώτη» των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κύλησε ομαλά στα περισσότερα εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές λίγα μόλις λεπτά μετά από τις 09.00. Η διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας είναι 3 ώρες, ενώ ο πρώτος μπορεί να αναχωρήσει από την αίθουσα μία ώρα μετά την παράδοση των θεμάτων.
Στην πλειοψηφία τους καθηγητές σχολίασαν ότι τα θέματα ήταν «βατά» και «αναμενόμενα».
Τη σκυτάλη στις Πανελλήνιες εξετάσεις παίρνουν τα μαθήματα Επιλογής Γενικής Παιδείας, την Τετάρτη 20/5.
Δείτε τις απαντήσεις στα σημερινά θέματα
https://drive.google.com (το διαβάσαμε στη Βόρεια Γειτονιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου