Τρίτη 19 Μαΐου 2015

"ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ! ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΡΩΝΕΙ ΝΕΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

Ξεφτίλα Βαρουφάκη-Τσίπρα και διαπραγμάτευση υπέρ των τοκογλύφων. Οι αλλαγές στον ΦΠΑ το μόνο που δεν θα φέρουν είναι νέα χρήματα στα ταμεία. Αυτό που θα φέρουν είναι αύξηση στις εισαγωγές των γερμανικών προϊόντων!!! Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Οι μειώσεις στις...


τιμές των αυτοκινήτων αλλά και στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (βλέπε Siemens), κάτι που θα καταστήσει όλα αυτά τα προϊόντα φθηνότερα, το μόνο που θα αποφέρει είναι αύξησής στις εισαγωγές (αύξηση δηλ. στις εξαγωγές της Γερμανίας και των άλλων βιομηχανικών χωρών προς την Ελλάδα) αλλά παράλληλα θα εκτινάξει στα ύψη το εμπορικό ισοζύγιο!  Η ελληνική δηλ. οικονομία θα καταβαραθρωθεί! 
Θα φτηνύνουν επίσης τα ακίνητα! Ποιος θα αγοράσει όμως νέα σπίτια αφού στα δάνεια έχει μπει φραγμός; Αυτός που θα αγοράσει θα είναι ο φραγκάτος ξένος (Γερμανός, Ολλανδός) που θα αρπάξει για ένα κομμάτι ψωμί τα ακίνητα του κοσμάκη! 
Συνεπώς, η ζημιά που θα επιφέρουν τα μέτρα υποταγής του Βαρουφάκη θα είναι καταλυτική! Θα θάψει την ελληνική οικονομία (ό,τι έχει απομνείνει από αυτή) η κυβέρνηση Τσίπρα! 
Προσέξτε πώς ό,τι λέμε επιβεβαιώνεται: οι προτάσεις Βαρουφάκη τυγχάνουν της θετικής αποδοχής των ευρωπαίων αξιωματούχων, κάτι που επισήμανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών - παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στον Νίκο Χατζηνικολάου!!
Εόναι ή δεν είναι αντζέντης των τοκογλύφων ο Βρουφάκης;  
Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι αλχημείες του Βαρουφάκη με τον ΦΠΑ:
  • 6,5% για τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα βιβλία και τις εφημερίδες και
  • 15% για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες.
Αυτοί οι δύο συντελεστές, θα ισχύουν μόνο για όσους κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες) προκειμένου να υπάρξει κίνητρο για την έκδοση αποδείξεων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Για όσους θελήσουν να εξακολουθήσουν να συναλλάσσονται με μετρητά, οι συντελεστές θα είναι κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότεροι και θα διαμορφώνονται:
  • Στο 9,5% για τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα βιβλία και τις εφημερίδες και
  • Στο 18% για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Ειδικά για τον λογαριασμό της ΔΕΗ ΔΕΗ+0,38% (ο οποίος σήμερα υπάγεται στο 13%) ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι θα υπάγεται στο 15% ανεξάρτητα από το αν η πληρωμή θα γίνεται με κάρτα ή τοις μετρητοίς.
Μιλώντας για το ειδικό καθεστώς των νησιών (σ.σ οι συντελεστές σε Κυκλάδες, Βόρειες Σποράδες, Δωδεκάνησα και τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου είναι μειωμένοι κατά 30% και σήμερα διαμορφώνονται στο 5%, 9% και 16%) ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι θα διατηρηθεί. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές (σ.σ η έκπτωση του 30% θα ισχύει επί των νέων συντελεστών) θα αφορούν μόνο στους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι για να εισπράττουν την επιστροφή του φόρου θα χρειάζεται να προσκομίζουν αποδείξεις.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι οι μειωμένοι συντελεστές (6,5% και 15%) θα ισχύουν και για τις συναλλαγές με τις χρεωστικές κάρτες και όχι μόνο με τις πιστωτικές. Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για φορολόγηση των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες ώστε να τονωθούν οι συναλλαγές με τις χρεωστικές κάρτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου