Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΛΗΣΤΕΥΘΕΝΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682, Αθήνα
τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr
www.fpoed.gr

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2015

Θέμα: Δηλώσεις Ερίκ Τουσέν για την Αποκατάσταση των Μικροομολογιούχων.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, χαιρετίζει τις δηλώσεις του  Ερίκ Τουσέν για την αποκατάσταση των...

μικροομολογιούχων. Ο επιστημονικός συνεργάτης, της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος τόνισε εμφατικά κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου  της Επιτροπής Αλήθειας, ότι πρέπει να πληρωθούν στο 100% τα ομόλογα που κατέχουν οι Έλληνες  μικροομολογιούχοι. Ο κ. Τουσέν, είπε, ότι ποσό περίπου 242 δισ. Ευρώ  θεωρείται παράνομο και απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί. Αντίθετα πρέπει να πληρωθούν στο 100% τα ομόλογα που κατέχουν οι Έλληνες μικρομολογιούχοι, οι δημόσιοι οργανισμοί και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα μέλη του συλλόγου κάποια από τα οποία παρευρέθησαν στις συνεδριάσεις αλλά και στην επίσημη παρουσίαση της προκαταρκτικής έκθεσης για το χρέος που συνέταξε η Επιτροπή Αλήθειας, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις θέσεις της Επιτροπής Αλήθειας και θεωρούν  ότι απέκτησαν ένα νέο υποστηρικτή στο δίκαιο αίτημά τους και στον αγώνα που κάνουν να ξανακερδίσουν τις χαμένες περιουσίες και τους κόπους μίας ζωής.

Αναλυτικότερα ο κ. Τουσέν, είπε, ότι «τα χρέη που κατέχουν Έλληνες υπήκοοι που είναι μικροί ομολογιούχοι, θα πρέπει να γίνουν σεβαστά. Οι μικροί Ομολογιούχοι, οι Έλληνες πολίτες που κατέχουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου θα πρέπει να πληρωθούν στο 100%, όπως και οι ελληνικοί δημόσιοι οργανισμοί. Αντίθετα με τα όσα έγιναν το 2012, όταν οι πιστωτές επέβαλαν μια πολιτική που δημιουργούσε διακρίσεις για να ευνοήσουν τις δυτικές τράπεζες που κατείχαν τίτλους, έγινε μία διάκριση υπέρ ορισμένων προνομιούχων και εις βάρος των μικρών ομολογιούχων της Ελλάδας, που αντιπροσωπεύτηκαν σ' αυτές τις συνεδριάσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου