Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΡΑΓΙΑΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: "ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ"! ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΕ "ΟΧΙ". ΒΙΝΤΕΟ!!!

Μην περιμένετε σωτήρες ούτε από τους ιερείς! Ραγιάδες παντού. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έλεγε στο ποίμνιό του ότι θα ψηφίσει ναι, ενώ από κάτω του φώνζαν ΟΧΙ. 
Το ρεπορτάζ από την Αυγή:
Σε άτακτη διακοπή του κηρύγματός του αναγκάστηκε να προχωρήσει ο...

μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά την άμεση αντίδραση του εκκλησιάσματος στη δήλωσή του ότι θα ψηφίσει "ναι" στο δημοψήφισμα.
"Ψηφίστε οτι θέλετε είναι απόλυτο δικαίωμα σας, αλλά και εγώ έχω μια φορά ένα δικαίωμα να πω μια εξομολόγηση" είπε ο Άνθιμος στους πιστούς του Ι.Ν. Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης για να συμπληρώσει: "Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη έχει τρωτά…". Εκείνη τη στιγμή, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ξεκίνησαν να χειροκροτούν ενώ ένας πολίτης ξεκίνησε να φωνάζει "όχι".
Ο μητροπολίτης αμέσως σταμάτησε το κήρυγμα και ζήτησε από τους ψάλτες να ξεκινήσουν την ακολουθία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άνθιμος ξεκίνησε την αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις λέγοντας "Δεν θα πω λέξη που να έχει σχέση με την πολιτική" και ωστόσο να συνεχίσει δηλώνοντας ότι "είναι λάθος να θέτουμε διλήμματα στους λαούς ή τούτο ή εκείνο. Όταν θέτεις δίλημμα στο λαό να εκλέξει ή το ένα ή το άλλο μετ' ασφαλείας διχάζεις τον λαό. Αυτός είναι ο διχασμός. Εμείς δεν παίρνουμε θέση…".

\

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ?ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή