Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ...ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ! Η ΦΟΒΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΕΩΣΕ! ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ;;;

Ο Αλέξης Τσίπρας ...κάηκε μόνος του. Ο αρχικός του τσαμπουκάς έγινε...

αμηχανία και μετά ατολμία, φοβία, δειλία απέναντι στους τοκογλύφους! Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει στο σημείο να δέχεται να τον αντιμετωπίζουν ως τον...μικρό που δέχεται χαστουκάκια στο μάγουλο, θυμίζοντας τον Αλέκο Τζανετάκο στις ελληνικές ταινίες, ε, τότε μπορεί να καταλάβει ο καθένας σε ποιο σημείο ανυποληψίας έχει φτάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τον αντιμετωπίζουν ως...καρπαζοεισπράκτορα, ως τον...μπέμπη που πρέπει να ακούει τον πατερούλη του! 
Θλιβερή εικόνα για έναν πρωθυπουργό ο οποίος ξεκίνησε με την εκλογική δυναμική του 36% με τον λαό να του ζητά να κονταροχτυπηθεί με τους τοκογλύφους! Άλλωστε το διαλαλούσε και ο ίδιος ότι θα τα έβαζε στα ίσια με τους δανειστές, για να καταργήσει τα μνημόνια, για να διαγράψει το χρέος, θα έπαιρνε αποφάσεις υπέρ του λαού, χωρίς να ρωτήσει τους εταίρους κ.λ.π.
Δεν έκανε τίποτε! Μέσα σε λίγες μέρες πέταγε τη μια λευκή πετσέτα μετά την άλλη.Παραιτήθηκε από τη διαγραφή του χρέους, ζήτησε παράταση του μνημονίου (παράταση δανειακής σύμβασης σημαίνει παράταση του μνημονίου), δεν καταργεί τον αντισυνταγματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ και δεσμεύτηκε δημόσια ότι δεν πρόκειται να πάρει καμία μονομερή απόφαση! Άρχισε να στέλνει την μία πρόταση μετά την άλλη, με τους δανειστές να τις απορρίπτουν και όλο να παίρνει χειρότερα μέτρα σε βάρος του λαού! Κατάντησε γελοίος ο Τσίπρας. Από πρωθυπουργός της αντίστασης, έγινε μπαλάκι των ξένων δανειστών. Από το ΔΝΤ στην ΕΚΤ και στο Eurogroup τον έκαναν να μοιάζει με περιφερόμενο γελωτοποιό! 
Σήμερα, ο Τσίπρας γίνεται καταγέλαστος στα διεθνή ΜΜΕ, παρακαλώντας, ικετεύοντας τους δανειστές να κάνουν αποδεκτή τη συμφωνία των 8 δις ευρώ-μέτρα σε βάρος του λαού και να μην ανεβάσουν περισσότερο τον πήχη των εκβιαστικών τους απαιτήσεων. 
Ο Τσίπρας "κατάφερε" μέσα σε ελάχιστο διάστημα να τελειώσει τη θητεία του ως Πρωθυπουργός πριν καν την αρχίσει. Σε 5 μήνες τον έστιψαν οι μαφιόζοι της τοκογλυφίας και τον έκαναν στημένη λεμονόκουπα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου